Raport Președinte AUR 23 – 29 ianuarie

Trebuie să avem grijă de bogățiile noastre, ne aparțin!

OMV Petrom continuă să scoată petrol românesc din pământul nostru, încălcând acordurile de mediu și subînchiriind o bogăție a statului român prin exploatarea țițeiului în schimbul unor redevențe foarte mici.

Giganții OMV și-au exercitat influența asupra politicienilor români pentru a închide Arpechimul și Doljchimul, astfel încât să nu mai putem concura cu combinatul chimic austriac Borealis.

În urma încălcărilor grave din contractul de privatizare al PETROM, prezentate de jurnalista Anca Alexandrescu, noi, cei de la AUR, vom pune pe masa Parlamentului cazul pentru care coaliția de guvernare trebuie să dea un raspuns și pentru care justiția trebuie să înceapă să acționeze.

De asemenea, vom susține inițiativa doamnei Diana Șoșoacă de a abroga legea privatizării PETROM și vom insista să fie introdusă pe ordinea de zi. Doar uniți putem lupta pentru suveranitate și nu vom avea liniște până ce nu vom redeveni proprietari în țara noastră!

Continuăm să luăm țara la pas

Săptămâna trecută am continuat să vizitez satele și orașele României pentru a discuta cu românii despre greutățile prin care trec, dar și a găsi împreună soluții la acestea. Astfel, m-am întâlnit cu românii din Iași, Botoșani, Târgu Jiu și Călărași cărora le-am explicat viziunea noastră, a celor de la AUR, despre cum ne propunem să facem ca lucrurile să meargă în țara noastră.

Am văzut și în această parte a României oameni săraci, necăjiți, dar cu credință în suflet și speranță la un viitor mai bun pentru copiii lor. De oameni muncitori, patrioți și cu frică de Dumnezeu avem nevoie pentru a face dreptate pentru România. Apreciez eforturile fiecăruia dintre voi care promovează identitatea națională și valorile românești în localitatea sa, pentru că doar împreună putem lupta cu hoția, nedreptatea și corupția.

Hoțul Virgil omoară minerii și lasă depozitele fără cărbune

Săptămâna trecută am mers la o carieră de cărbune din județul Gorj, unde am descoperit cu stupoare că depozitele care trebuiau să dețină sute de tone de cărbune erau goale. Aceeași situație se întâlnește și la Craiova, Turceni, Ișalnița, Rovinari. În plină criză energetică, când România cumpără energie de la străini la prețuri exorbitante, carierele noastre sunt închise sau nu funcționează la parametrii normali din cauza nepăsării PNL-PSD în ultimii 30 de ani și a hoțului Virgil Popescu.

Am țipat cât de tare am putut în Parlament la hoțul Virgil. Am țipat la parlamentarii PSD și PNL să nu voteze legea prin care în 2024 se închid toate minele, carierele și termocentralele. Știm că în Polonia o să rămână deschise până în 2050, ba chiar 2060, iar în Germania se redeschid minele de cărbune.

În 2024 să ieșim la vot și să ne alegem conducători care își iubesc țara și luptă pentru interesele naționale.

Ce am făcut cu salariul de deputat

Luna aceasta mi-am donat 90% din indemnizația de parlamentar pentru a contribui la renovarea casei unei mame cu cinci copii din comuna Schitu Duca, județul Iași, care trăiau în condiții greu de descris. Prin Asociația „Grupul Zâmbetul Nostru” am contribuit la îndeplinirea visului celor șase membri ai familiei, de care vom avea grijă inclusiv cu îmbrăcăminte și produse, oricând este necesar.

Cei care vor să sprijine acest caz o pot face prin:
Asociatia Grupul Zambetul Nostru
LEI: RO22BTRLRONCRT0371769803
EUR: RO26BTRLEURCRT0371769801
Paypall: contact@grupulzambetulnostru.ro

Am sărbătorit Unirea Principatelor la Iași, în mijlocul românilor

Ca în fiecare an am fost prezent la Iași, capitala Unirii Principatelor Române, alături de peste două mii de români patrioți, pentru a sărbători unitatea noastră națională.

Alături de membrii și simpatizanții AUR am organizat Marșul Unirii Principatelor care s-a încheiat cu o horă tradițională în Piața Unirii. Mesajul nostru pentru guvernanții care au uitat de Iași, Chișinău și Cernăuți a fost unul clar și răspicat: țara noastră este de la Nistru până la Tisa.

În marja evenimentelor, alături de colegi, am desfășurat și Conferința națională „Unitate pentru suveranitate”, în cadrul căreia am discutat despre viitorul României și locul pe care îl merită în Europa, punând bazele unei alianțe suveraniste pentru alegerile din 2024, alături de Partidul Republican din România și Alianța Național Țărănistă.

AUR, sprijin pentru românii din Harghita și Covasna

Asociația Civică pentru Demnitate în Europa, condusă de colegul meu Dan Tanasă, a sesizat în martie 2019 Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării cu privire la faptul că pe pagina de Facebook a Primăriei Târgu Secuiesc este promovat un eveniment public exclusiv în limba maghiară, fapt ce constituie o discriminare a cetățenilor români necunoscători ai limbii maghiare.

Consiliul a admis sesizarea, hotărând că faptele constituie discriminare pe criterii etnice a românilor și a aplicat Primăriei Târgu Secuiesc o sancțiune contravențională cu amendă în cuantum de 2000 de lei pentru discriminarea românilor, decizie aprobată în aceste zile și de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Prin demersurile colegului Dan Tanasă apărăm românii din Harghita și Covasna care sunt victimele unui proces de epurare etnică derulat de instituțiile statului conduse de membrii UDMR cu sprijinul PNL și PSD.

Suntem alături de angajații din spitalele CFR

Potrivit informațiilor apărute în spațiul public, Guvernul intenționează să transfere către 25 de instituții și autorități mai multe spitale aflate acum în administrarea Ministerului Transporturilor. Alături de parlamentarii AUR avem toate motivele să credem că se prefigurează o nouă metodă de înstrăinare a patrimoniului CFR.

Colegul meu Antonio Andrușceac a tras un semnal de alarmă, deoarece nimeni nu pomenește nimic despre impactul acestui transfer asupra celor peste 3.500 de angajați și familiile lor. În acest sens, printr-o interpelare parlamentară, a cerut executivului lămuriri despre statutul și organizarea instituțiilor medicale preluate, solicitând garanții că personalul angajat nu-și va pierde locurile de muncă și salariile actuale.

Noi, cei de la AUR, ne preocupăm de soarta patrimoniului, dar și de soarta angajaților din sistemul medical aflat astăzi în subordinea Ministerului Transporturilor.

Unitatea forțelor conservatoare și suveraniste, obligatorie pentru salvarea Europei

Weekend-ul trecut, colegul meu Claudiu Târziu a efectuat o vizită de lucru în Portugalia, unde a participat la Congresul principalului partid portughez de opoziție, Chega, fondat în 2019 de tânărul patriot Andre Ventura.

Astfel, ca invitat special al lui Ventura, Claudiu Târziu a ținut un discurs în cadrul Congresului Chega, alături de liderii principalelor partide național-conservatoare din Spania, Franța, Germania, Olanda, Belgia și Slovacia.

AUR dezvoltă în permanență relații de prietenie și colaborare cu partidele-surori din Europa, unul dintre obiectivele noastre fiind coagularea unui pol suveranist puternic pe întreg continentul.

Dezvoltarea agriculturii românești la capacitate maximă, prioritatea AUR

Potențialul agricol al României este uriaș, prin solurile fertile care susțin o serie largă de culturi agricole. Totuși, în urma discuțiilor pe care le-am avut cu fermierii, am constatat că aceștia nu sunt sprijiniți suficient prin programe și strategii de către Ministerul Agriculturii și instituțiile aflate în subordinea sa.

De multe ori, aceștia nu sunt nici măcar informați despre programele și beneficiile existente. Pornind de la acest fapt, colega mea Gianina Șerban i-a adresat o întrebare parlamentară ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, despre principalele programe de susținere a fermierilor și agriculturii din România, solicitând, de asemenea, rezultatele privind productivitatea fermierilor din ultimii ani.

AUR este alături de fermierii din România, iar împreună cu parlamentarii vom face toate demersurile posibile – inclusiv proiecte de lege – pentru a asigura dezvoltarea agriculturii la capacitatea maximă.

Luptăm în continuare pentru eliminarea pensiilor speciale nesimțite

Ministerul Muncii a depus un proiect de lege care nu se atinge de pensiile speciale plătite în prezent și nu le aduce în linie cu contributivitatea pe cele viitoare, fapt care poate bloca întregul jalon din PNRR alocat pensiilor, dacă proiectul de lege elaborat de minister nu va fi modificat.

În aceste condiții, colega mea Dumitrina Mitrea i-a adresat o întrebare pe cale parlamentară ministrului Muncii, Marius Budăi, prin care îi cere să spună public dacă ministerul garantează că, prin această lege, nu se vor crea noi categorii de pensii speciale și dacă în cazul acestora calculul se va baza pe principiul contributivității și vechimii în profesie.

Așa cum am subliniat încă de la intrarea noastră în Parlament, unul dintre obiectivele AUR este eliminarea pensiilor speciale nesimțite, care creează o prăpastie jignitoare între veniturile anumitor categorii privilegiate de sistem și veniturile oamenilor simpli, care au muncit o viață întreagă.

Abonare
Anunță-mă despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Type at least 1 character to search
0
M-ar interesa părerea ta, te rog să comentezi.x
()
x