Kronoşpan trebuie să reducă emisiile de substanţe poluante

Comunitatea din Sebeș și-a exprimat îngrijorarea de nenumărate ori cu privire la pericolul de poluare al mediului reprezentat de tonele de emisii de formaldehidă produse anual.

În urma complicității instituțiilor publice, administrației, politicienilor și legislației, cetățeanul este mereu victimă. 

Problema de poluare cu formaldehidă și cu alți poluanți de la Sebeș este severă. Aceste substanțe poluante trebuie măsurate, monitorizate și interpretate pentru a opri fluxurile de producție în timp real și pentru a proteja populația în timp real. 

Cantitate mare de formaldehidă eliberată în aer trebuie monitorizată și interzisă, Kronoşpan trebuie să-şi reducă emisiile de substanţe poluante!

În urma protestelor pe care le-am organizat săptămâna trecută am putut constata cât de poluat este aerul în acea zonă. 

Vor trebui luate măsuri pentru lărgirea tipurilor de echipamente și a numărului acestora, adecvat, pe arii întinse, diferențiat, pe zonele unde poluarea este la cote ridicate cu compuși toxici care nu se pot măsura prin echipamentele actuale ale Ministerului Mediului. 

FORMALDEHIDA nu există în legea privind calitatea aerului pentru România (LEGE nr. 104 din 15 iunie 2011), deși este compus cancerigen, iar nocivitatea este mare asupra oamenilor și asupra mediului în general.

În Europa exista un Regulament CE nr 1907/2006 (REACH cu revizuire 01.09.2021), în SUA exista OSHA 2012, Hazard Communication Standard (29 CFR 1910.1200), la noi a fost scos! Deși avem STAS 11332-79 pentru a măsura puritatea aerului. 

 Legea calității mediului trebuie revizuită pentru a lărgi lista compusilor poluanți și pentru a revizui nivelurile de poluare și a normelor de măsurare.

 AUR va propune inițiative legislative pentru a include formaldehida pe lista compușilor chimici poluanți cuprinși în legea calității aerului.

Abonare
Anunță-mă despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Type at least 1 character to search
0
M-ar interesa părerea ta, te rog să comentezi.x
()
x