România jefuită – miliarde de dolari pierdute

Jaful numărul 1 

Vânzarea PETROM către OMV a fost făcută printr-o licitație frauduloasă în care consultantul Credit Suisse First Boston a câștigat în urma unei manevre scandaloase de descalificare a Bank of America, care a câștigat, de fapt, licitația. 

 În plus ,,consultantul‘’ pentru întocmirea ofertei cu prețul de vânzare, trebuia să ia în calcul perspectiva prețului barilului de petrol pentru următorii 10 ani. Perspectiva lor a fost că prețul mediu va fi 20$/baril.

Prețul a fluctuat în perioada anilor 2004-2014 între 20$ și 150$/baril. Cu un preț mediu de 70$ pentru acești primi 10 ani.

Cu alte cuvinte, jaful 1 ocazionat de vânzare, a fost de minim 10 miliarde de dolari!

Jaful numărul 2

OMV a premiat principalele personaje politice și structurale ale perioadei 2004-2022. 

Marea problema nu este că aceste personaje au încasat niște sume mari și bune considerate de dânșii, marea problema este că aceștia au asigurat o PROTECȚIE INCREDIBIL DE EFICIENTĂ pentru OMV. 

Cu alte cuvinte, acești oameni au încasat sume infim de mici comparativ cu sumele necheltuite de OMV în România. 

O parte din instituțiile care i-au protejat sunt: 

– Justiția (Curți apel și Înaltă curte)

– ANRM (prin eliberarea de licențe de exploatare și neurmărirea prevederilor respectivei licențe) 

– Mediu 

– Primarii de localități și Consilii Județene

Acest jaf a fost făcut prin sacrificarea multor firme românești! În afara componenței lui materiale este și unul extrem de dureros pentru multe persoane, de la administratori și asociați în firme până la angajații și specialiștii acestora. 

ANRM, Agenția de resurse minerale care oferă licențele pentru exploatarea unui zăcământ, odată cu avizul de exploatare vin către explorator și o serie de sarcini, condiții, reguli în modul de exploatare, ca de exemplu modul de injectare înapoi în zăcământ, a apei, apă ce trebuie să îndeplinească niște parametri de filtrare, de injectare, presiune, etc,. Toate acestea înseamnă manoperă, materiale, utilaje, transporturi, bani, pe care OMV nu i-a cheltuit în România. Au mărit profiturile proprii și s-au îngrijit de cum să-și erodeze artificial profitul. 

Doar dacă se listează cauzele din Instanțe, pe care OMV le-a avut în acești ani și valoarea totală a cererilor de chemare în judecată se poate vedea o parte din Jaful 3. 

OMV a câștigat 99% din procese, unele aproape fără urmă de dubiu. În acest sens, e de menționat că ,,întâmplător“ la petrecerile OMV erau personajele de la Jaful 1.

Cea mai mare parte a unor ,,investiții” în sens contabil s-au făcut pe teritorii ale multor sate, fără ca OMV să dețină acele terenuri sau contracte de închiriere/concesiune. Culmea, au primit și autorizații de la administrațiile locale!

OMV Petrom trebuia să modernizeze stații peco, depozite, instalații cum a făcut Arpechim, dar în loc să să le modernizeze au cerut bani pentru demolare. În mod normal pentru aceste demolări ar trebui să percepem și despăgubiri care ar depăși cu mult valoarea cu care a fost cumpărat Petrom. 

Luptăm pentru SUVERANITATEA României!

Abonare
Anunță-mă despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Type at least 1 character to search
0
M-ar interesa părerea ta, te rog să comentezi.x
()
x