Raport Președinte AUR 16 – 22 ianuarie

AUR, alături de români indiferent unde s-ar afla

Săptămâna trecută am început să iau țara la pas pentru a discuta cu românii de rând despre problemele pe care le întâmpină în viața de zi cu zi și soluțiile pe care le propunem alături de colegii din AUR. Am fost la Sebiș, Timișoara, Satu Mare, Oradea și Arad, apoi am trecut granițele spre a putea vorbi și cu comunitățile românești din diaspora, precum Irlanda.

Avem o țară bogată care este furată, sărăcită și plină de durere. Am văzut în piețe bătrâni cu pensii mizere care se luptă să supraviețuiască, dar și tineri care nu își văd viitorul în țară din cauza corupției și incapacității clasei politice de a crea condiții propice pentru asigurarea unor locuri de muncă decente și salarii bune.

În statul antiromânesc de astăzi se premiază hoția și trândăvia, iar cei care vor să muncească sunt obligați să emigreze.

Mesajul meu pentru guvernanții vremelnici este unul scurt și cuprinzător: poporul vă va da jos. Pașnic, voința poporului român se va remarca la vot. Suntem mișcarea care va dărâma sistemul nenorocit din ultimii 33 de ani, suntem mișcarea care va face dreptate pentru români și pentru România.

Pe 5 februarie vă aștept la Castellon, Spania, pe 19 februarie la Nurnberg, Germania, pe 24-26 februarie voi fi la Bari, Italia, iar pe 5 martie la Lisabona.

Susținem firmele cu capital românesc

Pe parcursul săptămânii trecute am avut întrevederi cu mai mulți antreprenori români cu care am discutat despre situația economică din țară, dar și despre problemele cu care se confruntă cei care se încăpățânează să muncească în România.

Am vizitat fabrica de volane Valtryp din Oradea și firma Plastica din Satu Mare, unde patronii mi s-au plâns de lipsa forței de muncă, dar și de impozitele mult prea mari pe care le plătesc la stat.

Soluția pe care o propunem noi este învățământul dual și revenirea la școlile profesionale, la licee tehnologice care să formeze, în parteneriat cu agenții economici, tinerii din România.

Totodată, în programul de guvernare al AUR din 2024 vom propune și reducerea taxării muncii la 20% și mărirea sumei nete pe care angajatul o primește în mână până la 800 de euro. AUR va fi alături de mediul de afaceri românesc și de-aici înainte și va lupta pentru ca românii să aibă parte de salarii decente din munca lor.

Recunoașterea minorității române în Italia, prioritatea AUR

Săptămâna trecută, colegul meu Antonio Andrusceac s-a întâlnit, la Parlament, cu o delegație italiană condusă de Giorgio Silli, secretar de stat pentru Afaceri Externe și Cooperare Internațională în guvernul de la Roma, dar și cu liderul filialei Fratelli d’Italia în România, Lino Elicona, și Excelența Sa Alfredo Durante Mangoni, ambasador al Italiei la București.

Cea mai importantă temă abordată în cadrul întâlnirii a fost necesitatea recunoașterii oficiale a comunității românești din Italia drept minoritate națională, demers inițiat în Italia de Claudiu Stanasel și susținut și de noi, cei din AUR. De asemenea, s-a mai discutat despre faptul că românii din Italia trebuie să ia parte mai activ în procesul decizional din administrația publică locală și centrală.

AUR este singurul partid din România care luptă în mod real, asumat, pentru românii din afara granițelor.

Ignoranța guvernanților ucide oameni nevinovați

În cei peste 3 ani în care a condus domeniul energetic, Virgil Popescu nu a făcut nimic pentru a îmbunătăți situația angajaților de la Complexul Energetic Oltenia, cu toate că oamenii s-au plâns în mod repetat de condițiile în care lucrează și de starea echipamentelor și infrastructurii pe care le au la dispoziție.

După tragedia de săptămâna trecută petrecută la Cariera Jilț Sud, alături de colegul meu Ringo Dămureanu am luat atitudine față de comportamentul guvernanților trădători în dezastrul petrecut și cerem ca toți cei responsabili pentru situația deplorabilă în care a ajuns mineritul românesc nu doar să-și dea demisia, ci și să plătească pentru răul pe care l-au făcut acestei țări.

Virgil Popescu și conducerea Complexului Energetic Oltenia trebuie să demisioneze de urgență! Tragedia de la cariera Jilţ Sud nu poate rămâne fără consecințe, iar pasarea responsabilității nu aduce înapoi minerii care și-au pierdut viața.

AUR luptă pentru independența energetică a României

Un raport realizat de Energy Policy Group, numit „Offshore wind – the enabler of Romania’s decarbonisation”, arată că, pentru a debloca dezvoltarea energiei electrice offshore în Marea Neagră, necesară României pentru a-și asigura independența energetică, ar trebui implementat un concept de insulă energetică (Energy Island) comună, româno-bulgară.

În acest context, colegul meu Silviu-Titus Păunescu i-a adresat o întrebare pe cale parlamentară ministrului Energiei, Virgil Popescu, cerându-i să precizeze dacă are în vedere susținerea unei legi pentru offshore wind anul acesta, a unei scheme de sprijin pentru contracte de diferenţă specială pentru offshore wind, precum și o colaborare cu Bulgaria în acest sens.

Noi, cei din AUR, credem că România trebuie să își asigure și să își stabilizeze independența energetică, de aceea susținem dezvoltarea sectorului energetic românesc prin toate mijloacele pe care statul român le deține.

Doar împreună putem opri jaful din pădurile României

Protestul pe care l-am organizat la Sebeș pentru salvarea pădurilor a continuat trei zile, timp în care membrii și simpatizanții AUR au identificat în zonă mai multe camioane încărcate cu lemne care nu aveau actele sau încărcătura în regulă. Acolo unde au existat suspiciuni, colegii mei au chemat poliția.

Prin demersul nostru ne dorim să demonstrăm cum și cât se fură cu adevărat din pădurile României fără ca instituțiile statului să acționeze. În România dispar săptămânal zeci de hectare de pădure, iar autoritățile responsabile cu protejarea lor ridică din umeri.

Este nevoie să luăm atitudine față de jaful din păduri și să forțăm partidele sistemului să oprească furtul din avuția națională. Nu ne oprim până când fenomenul tăierii pădurilor și exploatării frauduloase a lemnului nostru nu va fi conștientizat și combătut de toți actorii societății românești.

Abonare
Anunță-mă despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Type at least 1 character to search
0
M-ar interesa părerea ta, te rog să comentezi.x
()
x