Marcele, românii din Diaspora sunt buni doar în an electoral?

Marcel Ciolacu și-a adus aminte de românii din Diaspora. În goana după capital electoral le-a transmis acestora că în anumite domenii, dacă s-ar întoarce în țară, ar câștiga chiar mai bine decât în Italia.

Românii din Diaspora, cei din Italia mai exact, au devenit brusc o miză pentru Marcel Ciolacu. Unul dintre premierii care au distrus țara în ultimii 34 de ani s-a gândit că nu ar strica niște voturi și din Italia în perspectiva alegerilor, fie ele comasate sau la termen, așa cum este legal și constituțional.

Acum, când e an electoral, Marcele, te-ai gândit să îți întorci fața și către Diaspora? Știi câți dintre românii care au ales să plece peste hotare în căutarea unui trai decent, nu ca în România guvernată de PSD și PNL au luat această decizie și din cauza ta?

Acum sunt buni românii din Italia, acum le poți promite că în România pot câștiga mai bine decât acolo, acum își faci calcule că acolo trăiesc peste 1.000.000 de suflete românești…

Vai și amar de judecata lor, Marcele, de judecata celor pentru care acum cauți soluții ca să îi readuci în țară!

Românii din Diaspora trebuie să poată vota oriunde

Până acum i-ai lăsat de izbeliște peste granițe, fără reprezentare politică, iar acum încerci să îi minți că o să fie bine acasă?!

Dar, le-ai spus românilor din Italia și că te gândești, împreună cu Nicu, să nu permiți celor din Diaspora să voteze la alegerile europarlamentare dacă nu au reședință acolo? Știai că la alegerile europarlamentare, ca și la cele prezidențiale, românii pot vota oriunde? De ce colegii noștri din Italia au fost chemați la ambasade să primească instructajul pentru alegeri și asta li s-a spus, că românii trebuie să aibă reședința în respectivul stat pentru a vota?! Asta le-ai spus sau ai continuat în linia de ipocrizie care te caracterizează?

Ambasadele, Consulatele și Institutele Culturale ale României sunt văduvite, cu mici excepții, de profesionalismul pe care îl dorim la vârful acestor instituții.

Din cauza aceasta, așa cum am discutat și în cadrul dezbaterii ”Păstrarea identității naționale a românilor din Diaspora, pierdem definitiv copii care se nasc din părinți români peste hotare, pentru că nu le pot face acte.

AUR își asumă, în programul de guvernare, să protejeze și să promoveze interesele comunităților românești istorice și ale românilor din Diaspora, iar o prioritate guvernamentală este ca toți românii de peste hotare să aibă acte valabile românești.

Așa că, Marcele, nu mai spune baliverne, nu încerca să faci mai multe decât ai demonstrat că oricum nu poți să faci pentru că românii s-au trezit, românii știu că doar AUR este de partea lor și le vrea binele.

Vreau să vă reamintesc și despre ”Linia Verde”, modul prin care AUR vine în ajutorul românilor din Diaspora întrucât statul român nu caută sau nu găsește soluții pentru rezolvarea acestor probleme precum dificultatea cu care obțin o programare la un consulat sau despre calitatea proastă a serviciilor pe care acestea le oferă.

Abonare
Anunță-mă despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Type at least 1 character to search
0
M-ar interesa părerea ta, te rog să comentezi.x
()
x