Echidistanța unor jurnaliști, precum cea a lui Tudor Mușat, lasă de dorit

Domnul Tudor Mușat, de la B1 TV, sau cum jurnaliștii sunt echidistanți sau nu…

Vreau să încep aceste rânduri prin a relua, pentru Tudor Mușat, din DEX, definiția cuvântului echidistant.

ECHIDISTANT, -Ă, echidistanți, -te, adj. 1. (Despre puncte, drepte, planuri etc.) Care se află la distanțe egale față de un punct, de o dreaptă, de un plan sau care sunt egal distanțate între ele. 2. Fig. Egal plasat față de părți aflate în conflict, față de tendințe, forțe, orientări politice, persoane etc. – Din fr. équidistant, lat. aequidistans, -ntis.

Deci, conform DEX, Tudor Mușat trebuie să fie egal plasat față de părți aflate în conflict, față de tendințe, forțe, orientări politice, persoane etc. Ei, bine, nu este așa.

De ce spun asta? Pentru că au existat mai multe situații în care am dorit să am o intervenție, pe diverse teme, să ofer o reacție, să am un drept la replică, să pot discuta cu cei din studio sau să le pot transmite românilor și partea mea de adevăr iar dânsul nu a binevoit să îmi ofere acest drept, garantat de Constituției, la exprimare.

Cenzura, domnule Mușat, este o practică des întâlnită la actuala guvernare PSD-PNL, iar bunele practici ale jurnalismului spun că presa trebuie să se conducă după anumite reguli de etică și deontologie. Un jurnalist nu are voie să acuze sau să-și manifeste preferințele public ori să fie părtinitor.

Ceea ce faceți dumneavoastră sau, de fapt, ceea ce nu faceți, neoferindu-mi ocazia să am reacții atunci când vorbiți despre mine sau partidul AUR este exact contrariul a ceea ce am descris mai sus.

Am mai scris despre unele instituții de presă din România, despre modul în care aleg acestea să dezinformeze publicul ghidate fiind de sumele primite din partea unor partide.

Tudor Mușat, măcar pe viitor ai putea să fii integru…

De exemplu, este de notorietate faptul că PSD și PNL au cheltuit, anul trecut, sume enorme pentru presă și propagandă în media.

Eu am ales să rămân integru, de dragul susținătorilor AUR, și să nu recurg la aceleași metode financiare precum cele ale altor partide pentru a avea o expunere favorabilă.

Așadar, domnule Mușat, sunteți și dumneavostră integru? Măcar de acum înainte…

Abonare
Anunță-mă despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Type at least 1 character to search
0
M-ar interesa părerea ta, te rog să comentezi.x
()
x