NU larve, NU gândaci, NU greieri, NU lăcuste!

Comisia Europeană a dat undă verde comercializării larvelor de gândac de bălegar (Alphitobius diaperinus) sub formă de pastă, congelată, uscată sau pulbere ca aliment nou. 

Această autorizație vine după ce Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) a hotărât într-un studiu că consumul acestei insecte este sigur în condițiile de utilizare propuse. În acest fel, larvele gândacului de bălegar se alătură viermilor de făină, lăcustei migratoare și greierului de casă ca insecte autorizate pentru consum în Uniunea Europeană. 

De asemenea consumul de larve de Alphitobius diaperinus poate provoca reacții la persoanele care sunt alergice la crustacee și acarieni, conform avizului științific EFSA.

Alianţa pentru Unirea Românilor a depus un proiect de lege privind interzicerea utilizării insectelor în producţia de hrană pentru populaţia umană.

În condiţiile în care omenirea este supusă unei manipulări oribile, zeloase şi din ce în ce mai agresive, pentru a normaliza utilizarea în alimentaţia umană a insectelor şi larvelor, considerăm absolut necesară şi de extremă urgenţă reglementarea interzicerii consumului insectelor şi viermilor, atât ca alimente de sine stătătoare, cât şi ca ingrediente. Prin această propunere legislativă, susţinem interzicerea producerii, importului, publicităţii şi comercializării acestora, respectiv interzicerea alocării de fonduri pentru a cerceta introducerea gândacilor în alimentaţia umană.

De la 1 februarie, în noua sesiune parlamentară acest proiect de lege va intra în comisiile de specialitate pentru dezbatere, urmând apoi votul final în Camera Deputaților.

AUR interzice consumul insectelor în hrana pentru populația umană și nu susține decizia Comisiei Europene!

Nu se mai au în vedere problemele reale cu care România se confruntă, însă vor să ne manipuleze și să ne impună să mâncăm gândaci. 

Nu vom lasă să se întâmple acest lucru și vom milita pentru condiții mai bune pentru micii producători locali. Ei sunt fundamentul nostru și al sănătății noastre. Așa cum a fost întotdeauna! 

NU larve, NU gândaci, NU greieri, NU lăcuste!

Abonare
Anunță-mă despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Type at least 1 character to search
0
M-ar interesa părerea ta, te rog să comentezi.x
()
x