Raport Președinte AUR 15 – 21 mai

Am dat startul turneului național de prezentare a Programului de guvernare în 15 puncte

La sfârșitul săptămânii trecute, alături de membri și simpatizanți ai AUR, specialiști în diverse domenii de activitate, dar și personalități publice și jurnaliști, am prezentat la Constanța și Timișoara primele două conferințe publice privind programul nostru de guvernare.

„Reconstruim România: Programul de guvernare AUR în 15 puncte” se află în această perioadă în dezbatere publică, pentru a fi îmbunătățit, ceea ce reprezintă o premieră în țara noastră.

Vom prezenta soluțiile AUR în toate reședințele de județ și în comunitățile de români din diaspora, așa cum am promis. În următoarea perioadă vom ajunge la Bacău și Iași pentru a discuta și a răspunde la întrebările românilor.

Programul de guvernare al AUR poate fi accesat pe link-ul de mai jos:

Alianța pentru Unirea Românilor

 

Recunoștință veșnică eroilor români!

Pe 21 mai, alături de români de AUR din toată țara am cinstit memoria tribunului lui Avram Iancu, Ioan Buteanu, în Țara Zarandului. Am participat la slujba de pomenire ținută în cinstea revoluționarului român transilvănean, după care am depus o coroană de flori la mormântul acestuia.

Fiind unul dintre liderii revoluționari importanți în mișcarea de eliberare națională a românilor din Transilvania în secolul al XIX-lea, Ioan Buteanu a pus bazele unui activism național și a sporit conștiința politică a românilor ardeleni în lupta pentru drepturi și emancipare națională.

AUR va cinsti mereu memoria înaintașilor noștri, pentru că un popor care nu își cunoaște istoria și eroii este ca un copil care nu își cunoaște părinții, așa cum spunea Nicolae Iorga.

Grupa sanguină în actul de identitate, inițiativă pentru viață

Săptămâna trecută, împreună cu colegii mei Claudiu Târziu și Gheorghe Adrian Cătană am lansat o nouă propunere legislativă pentru creșterea eficienței acordării asistenței medicale de urgență și a primului ajutor calificat, și anume adăugarea grupei sanguine și a factorului Rh în actele de identitate.

Prin această prevedere legislativă am putea reduce semnificativ numărul morților în urma accidentelor rutiere, deoarece viața pacienților care ajung în stare gravă în unitățile de primiri urgență va putea fi salvată mai ușor dacă se cunoaște grupa sanguină a acestora.

România se află în acest moment pe locul 1 în Europa la accidente rutiere, cu un număr record de victime în anul 2022. Dacă guvernele postdecembriste nu au investit în infrastructură și în creșterea siguranței pe drumurile publice, măcar să ne asigurăm că victimele care ajung la spital se pot întoarce acasă pe propriile picioare.

AUR diminuează pagubele făcute de jocurile de noroc în România

Printr-o inițiativă legislativă depusă săptămâna trecută, noi, cei de la AUR, dorim să normalizăm cadrul legal privind jocurile de noroc, astfel încât să aducem România în rândul statelor civilizate, din acest punct de vedere.

Mai exact, propunem autorizarea jocurilor de tip „casino” sau „slot machine” doar în stațiunile turistice. De asemenea, ca o cale de mijloc, propunem ca aceste activități să poată fi desfășurate și în alte locații decât cele aflate pe teritoriul stațiunilor turistice de interes național, respectiv local, cu condiția ca miza maximă prevăzută de aparate să nu fie mai mare de 0,5 euro.

Nivelul de trai și veniturile românilor nu justifică prezența sălilor de jocuri de noroc în toate orașele și satele. Sute de mii de români își găsesc un refugiu extrem de costisitor în jocurile de noroc, de aceea modificările legislative propuse de noi reprezintă o măsură de siguranță pentru cei care cad în plasa dorinței de îmbogățire rapidă, exploatării cinice a lipsei de speranță sau a sărăciei morale și materiale.

 

Românii trebuie să știe adevărul despre efectele vaccinului Covid19

Deși nu existau suficiente studii cu privire la vaccinurile împotriva COVID-19, în timpul pandemiei în statele membre UE au fost lansate campanii agresive de vaccinare prin care drepturile și libertățile cetățenești au fost condiționare de acceptarea unui act medical insuficient fundamentat științific.

Din cauza „urgenței mondiale”, vaccinurile nu au mai trecut prin toate etapele procesului de aprobare de către autoritățile competente, fiind adevărate pericole pentru pacienții cu probleme existente de sănătate.

În acest context, colegul meu medic Sorin-Titus Muncaciu i-a adresat o întrebare parlamentară ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, solicitând public clarificări privind morbiditatea și mortalitatea din cauza vaccinurilor împotriva COVID-19 în rândul pacienților oncologici și a celor cu afecțiuni cardiace.

După doi ani în care societatea a fost bulversată, românii trebuie să afle adevărul.

Legile noi ale educației, monstruozități marca Iohannis

Noile „Legi ale Educației”, dezbătute săptămâna trecută la Senat, sunt niște monstruozități marca Iohannis – Ligia Deca care vor avea efecte grave asupra dezvoltării tinerelor generații atât în plan cognitiv, cât și în plan psihologic.

Materii de bază eliminate, opționale adăugate în neștire, examene simplificate la maximum și multă confuzie, sunt doar câteva elemente pe care aceste proiecte de lege anti-românești le vor aduce în societate. Noi, cei de la AUR, ne vom opune acestor legi, atât prin amendamente menite să le reducă impactul negativ asupra sistemului educațional, cât și în Plen și în spațiul public.

Prin progrmul de guvernare, AUR propune un sistem de învățământ responsabil, pe model haretian, în care și școlile teoretice, și cele profesionale, și cele vocaționale sau pedagogice să își aibă rolul lor bine definit în modelarea

societății românești. Un stat funcțional are nevoie de cetățeni educați, activi în toate palierele sociale, nu de oameni rupți de realitate, ușor de condus de politrucii vremii.

Regimul Iohannis reinstaurează cenzura în România!

Pentru că am încercat să blocăm votarea în Plen a unor propuneri legislative periculoase pentru societatea românească, precum Pl-x 143/2023 sau Pl-x 145/2023, coaliția antinațională PSD-PNL-UDMR a sancționat mai mulți colegi din AUR, luându-le dreptul la cuvânt și jumătate din indemnizație.

Această decizie, stabilită cu complicitatea USR, este revoltătoare, prin faptul că se pune pumnul în gura opoziției parlamentare. Vom continua să fim vocali și să arătăm românilor adevărul și jocurile pe care le fac în culise așa-zișii aleși ai poporului.

Cu cât pornirile totalitare ale acestor trădători vor fi mai evidente, cu atât nu ne vom lăsa. Suntem singurul partid care face opoziție adevărată și singura forță politică parlamentară care este de partea românilor.

Soluția AUR pentru București: o singură administrație, nu șapte

Săptămâna trecută am asistat la circul ieftin al unor marionete ale sistemului. Primarul sectorului 3, Robert Negoiță, a plantat palmieri la Piața Unirii din București, ca mai apoi primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, să vină să îi scoată din pământ. Ce face unul noaptea, vine și strică celălalt a doua zi, totul pe banii românilor plătitori de taxe.

Noi, cei de la AUR, vrem să oprim această risipă a banului public și venim cu o

soluție pentru Primăria Generală, și anume înființarea unei singure administrații. Vrem o singură primărie, nu șapte, cu câte un viceprimar pentru fiecare sector.

Bunurile și proprietățile românilor, în pericol

Săptămâna trecută a fost discutată pentru raport PL-x 144/2023 prin care se creează cadrul legal prin care cetățenii români să poată fi executați silit, printr-o simplă semnătură electronică, de instanțe judecătorești din spațiul european și chiar din Elveția, vizate fiind bunurile și proprietățile.

Odată aprobată această lege a Guvernului PSD-PNL-UDMR, românii vor putea fi deposedați de conturile din bănci, de mașini, de case și terenuri printr-o simplă notificare semnată electronic de oriunde din Uniunea Europeană sau din Elveția. Acel executor nu va trebui să facă dovada certificării lui în România, este de ajuns să fie recunoscut de autoritățile din țara lui.

Pentru cei aflați vremelnic la guvernare resursele naturale ale României, dar și proprietățile private ale românilor nu înseamnă nimic, fiind gata să ofere totul pe tavă celor de la Bruxelles doar pentru a primi bani din PNRR. Cu AUR la guvernare, fiecare român din țară sau din străinătate își va recăpăta demnitatea și siguranța.

Joi, de ziua Eroilor, suntem la Valea Uzului (ora 12:00- întâlnire in fata primăriei Darmanesti).

Type at least 1 character to search
link partner best website game online: ligaciputra ligagg88 dolar138 gas138 kingceme hoki99 bos88 zeus138 sky77 gaspol168 slot5000 babe138 luxury12 indobet luxury111 elanggame