Raport Președinte AUR 22 – 28 mai

De Ziua Românilor de Pretutindeni, AUR a fost alături de românii din diaspora

La sfârșitul săptămânii trecute, împreună cu colegii din AUR am organizat cea de-a doua ediție a Conferinței „România de dincolo de granițe“. Evenimentul a avut loc la Roma și a reunit reprezentanți ai organizațiilor care susțin drepturile românilor din afara țării, precum și români din toată diaspora.

Ne-am propus să strângem laolaltă români patrioți, cu inițiativă, cu care să discutăm și să oferim soluții pentru problemele cu care se confruntă comunitățile de români de peste granițe, rămase nerezolvate din cauza unor viduri legislative, a birocrației sau a lipsei de dialog din partea autorităților statului.

De Ziua Eroilor ne-am adunat la Valea Uzului

Alături de colegii din AUR am organizat, de Ziua Eroilor, un eveniment de comemorare a eroilor de la Cimitirul Internațional Valea Uzului, la care au participat români din toate județele țării. Le-am adus un omagiu eroilor români care, în toate timpurile, în toate locurile, și-au jertfit viața apărând cele trei elemente fundamentale: neamul, țara și credința.

Ne-am prezentat recunoștința către toți cei căzuți pe front în lupta pentru patrie într-o zi de o mare semnificație pentru memoria noastră colectivă, pentru credința noastră ortodoxă. Glorie eternă eroilor neamului!

Soluțiile AUR pentru o guvernare în folosul românilor, prezentate din oraș în oraș

Săptămâna trecută, împreună cu parlamentarii și conducerea AUR ne-am continuat turul de prezentare a programului nostru de guvernare în 15 puncte – „Reconstruim România”. Săptămânal, vom lua la pas județele țării pentru a ne consulta cu cetățenii, astfel încât soluțiile de guvernare propuse de noi să fie cele mai bune.

După Constanța și Timișoara a venit rândul românilor din Bacău și Iași să participe la dezbatere. Astfel, suntem singurul partid de până acum care pune în dezbatere publică programul de guvernare pe care vrea să și-l asume, spre îmbunătățire, astfel încât acesta să fie satisfăcător pentru o majoritate largă de români, dacă nu chiar pentru toți românii.

Ne puteți transmite opiniile voastre și pe https://programaur.ro/ . Împreună, vom guverna România!

AUR cere Guvernului să rezolve de urgență problemele profesorilor

Cadrele didactice au tot dreptul de a protesta și de a nu mai accepta umilința la care sunt supuse de actualii guvernanți. Salariile pe care profesorii le primesc în România sunt foarte mici, consecință a deciziilor luate de politicienii care s-au perindat la putere în ultimii 33 de ani.

Noi, cei din AUR, suntem alături de profesori și susținem continuarea protestelor până la îndeplinirea cerințelor legitime ale acestora de către Guvern. Solicitările pe care le-au exprimat în spațiul public sunt perfect legitime, iar Guvernul are obligația de a răspunde de urgență revendicărilor acestora.

Au fost bani pentru creșterile salariale pentru primari, pentru președinții de Consilii Județene, s-au dat bani și pentru parlamentari, se dau milioane de euro în fiecare an partidelor politice, dar, cu toate astea, reprezentanții Guvernului PSD-PNL-UDMR le spun profesorilor că nu au de unde să scoată banii pentru salarizarea decentă.

Noi ne aflăm în plin proces de a dezbate în spațiul public soluțiile cu care venim pentru profesori și pentru statul român. Educația nu trebuie să fie o prioritate doar la nivel declarativ, ci trebuie să fie redată demnitatea cadrelor didactice printr-o finanțare adecvată.

Protestăm vehement față de o nouă trădare a lui Aurescu și Iohannis

Decizia luată pe furiș, fără niciun fel de consultare, de către ministrul Bogdan Aurescu de a include România pe lista țărilor care susțin votul majoritar, nu votul unanim, în Consiliul Uniunii Europene pentru problemele de apărare și de politică externă reprezintă o nouă trădare a diplomației românești.

În acest fel este anulat un avantaj major al țării noastre, care o făcea egala celorlalte state din Uniunea Europeană, și anume acela de a spune „Nu” în aceste domenii vitale pentru Uniunea Europeană și pentru statul român atunci când ar fi considerat că este cazul.

Alături de colegii din AUR am protestat față de trădarea celor care răspund la ordinele din afară, cei care nu slujesc poporul român, ci alte interese contrare cele ale națiunii române. De asemenea, am cerut imperativ acestor șefi ai diplomației noastre să retragă România de pe lista țărilor care susțin votul majoritar și nu votul unanim în Consiliul Uniunii Europene.

AUR se opune atentatului la adresa familiei românești

Săptămâna trecută, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a cerut României să recunoască familiile formate din persoane de același sex. Decizia este un nou atac la adresa familiei și a normalității, după ani de zile în care am avertizat că aici se va ajunge: o instanță internațională decide împotriva voinței majorității absolute a poporului român.

Ca partid conservator, noi, cei din AUR, ne vom lupta pentru a păstra noțiunea de familie așa cum este ea consfințită acum în Constituția României și în Codul Civil, prin raportare la natura umană, și nu la constructe ideologice precum libertatea opțiunii sexuale a persoanelor.

AUR susține familia naturală, aceasta fiind un punct cheie din programul nostru politic și unul din pilonii doctrinari de bază ai partidului, alături de Națiune, Credință și Libertate. Alegerile din 2024 reprezintă ultima șansă să obținem o majoritate în fruntea țării care să apere Familia, Libertatea și Țara.

Slugile sistemului eșuează în rezolvarea problemelor românilor

Nivelul jalnic al venitului minim lunar din România este o bornă care ne amintește tuturor, în fiecare zi, ce conducători incompetenți și lipsiți de viziune avem. Profesorii se află în grevă, iar alte categorii profesionale sunt pe punctul de a ieși în stradă, din pricina veniturilor care nu le permit să ducă o viață normală în propria lor țară.

În acest context, colegul meu Lucian-Florin Pușcașu a formulat o interpelare parlamentară către premierul Ciucă, solicitându-i să comunice public dacă are în vedere la rectificarea bugetară sumele necesare pentru corelarea veniturilor românilor cu un coș minim de consum. Este inacceptabil ca premierul țării să nu reacționeze în această perioadă în care prețurile au crescut, iar sărăcia se adâncește.

Soluția AUR pentru București: o singură administrație, nu șapte

Săptămâna trecută am asistat la circul ieftin al unor marionete ale sistemului. Primarul sectorului 3, Robert Negoiță, a plantat palmieri la Piața Unirii din București, ca mai apoi primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, să vină să îi scoată din pământ. Ce face unul noaptea, vine și strică celălalt a doua zi, totul pe banii românilor plătitori de taxe.

Noi, cei de la AUR, vrem să oprim această risipă a banului public și venim cu o

soluție pentru Primăria Generală, și anume înființarea unei singure administrații. Vrem o singură primărie, nu șapte, cu câte un viceprimar pentru fiecare sector.

Copiii noștri, viitorul nostru și al țării

Alături de colegii mei parlamentari am inițiat o propunere legislativă privind aplicarea cotei reduse de TVA de 5% pentru o serie de produse destinate copiilor încadrate în categoriile alimente și articole de îmbrăcăminte și încălțăminte pentru sugari. Totodată, a, propus aplicarea aceleiași cote și pentru livrarea de scaune auto pentru copii.

Săptămâna trecută, inițiativa noastră a fost adoptată în Senat. Măsurile sunt necesare în contextul în care România se confruntă cu o criză demografică profundă, iar stimularea natalității reprezintă o direcție strategică prioritară.

Pentru noi, cei de la AUR, susținerea familiilor constituie un obiectiv fundamental.

AUR susține educația sănătoasă a copiilor

„Legile Educației”, un simulacru normativ pus la cale cu complicitatea turistului țării, Klaus Iohannis, și trecute superficial prin Parlament, au fost votate la Senat împotriva dascălilor, a elevilor și studenților, în dispreț față de obiecțiile și amendamentele ridicate de opoziție.

Împreună cu colegii mei ne-am opus acestor două legi nocive pentru viitorul societății românești, reușind totuși să introducem câteva amendamente importante care prevăd aspecte precum:
– elevii și părinții vor fi protejați de sancțiuni cu amendă în cazul în care nu sunt de acord cu anumite activități educaționale extrașcolare (formale sau non- formale);

– unitățile de învățământ preuniversitare nu vor putea fi preluate de universități private, așa cum se dorea, într-un mod cu totul arbitrar și neclar;
– personalul didactic va beneficia de cursuri de prim-ajutor, obligatoriu și periodic;

Vom încerca în continuare prin toate mijloacele să menținem învățământul românesc în parametri normali, unde elevii să fie educați, părinții să nu fie manipulați ideologic, iar profesorii să fie respectați și remunerați corespunzător.

Abonare
Anunță-mă despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Type at least 1 character to search
0
M-ar interesa părerea ta, te rog să comentezi.x
()
x