Raport Președinte AUR 17 – 23 octombrie

Partidul unic PNL-PSD nu dă doi bani pe nevoile românilor

Trădătorilor de la PSD și PNL nu le pasă de români. 16 proiecte de lege depuse alături de colegii din AUR au fost respinse săptămâna trecută în Plenul Senatului. Propunerile noastre prevedeau, printre altele, acordarea de sprijin tuturor familiilor care au copii nou-născuți, fără discriminare, reducerea drastică a subvenției acordate partidelor politice de la bugetul de stat, creșterea transparenței în consiliile locale și județene prin transmiterea live, a ședințelor acestora, și eliminarea impozitului pe un autovehicul pentru familiile cu minimum 2 copii.

„Nu ne vom da bătuți! Continuăm lupta cu acest sistem ticălos, iar în momentul în care vom prelua guvernarea, implementăm toate măsurile care acum ne sunt respinse pe bandă rulantă. La viitoarele alegeri ieșiți la vot și puneți ștampila pe AUR.

AUR, proiect de lege pentru anularea amenzilor date în pandemie

Zilele trecute, AUR a depus un proiect de lege pentru anularea amenzilor date în pandemie și restituirea sumelor deja achitate de persoanele sancționate.

Pe lângă faptul că amenzile au fost aplicate în baza unui act normativ neconstituțional, acestea au fost și foarte disproporționate prin raportare la gravitatea faptelor sancționate și a pericolului social presupus a fi creat. În plus, cuantumul lor variază nepermis de mult, de la 500 lei la 15.000 lei, fapt care constituie o altă anomalie.

Pe măsură ce detaliile afacerii COVID-19 încep să iasă la iveală, avem datoria să reparăm ceea ce se mai poate din răul produs de autorități în zilele negre ale pandemiei.

Suntem alături de sătenii din Valea Putnei în lupta împotriva baronului Flutur

Pentru că nu au vrut ca în satul lor să fie construită o groapă de gunoi, sătenii din Valea Putnei au fost dați în judecată de Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, cel care se crede stăpân peste oamenii și pământul din Bucovina.

Săptămâna trecută, am fost personal să văd care este situația la fața locului și să vorbesc cu localnicii implicați. Oamenii din comunitate mi-au spus că Flutur le cere despăgubiri de peste 200 de mii de lei și le pune piedici în accesarea subvențiilor de la stat pentru dezvoltarea comunității, toate acestea pentru că au refuzat să își plece capul și să fie complici la distrugerea naturii și a sănătății a sute de locuitori din zonă.

Alături de colegii din AUR, suntem alături de sătenii din Valea Putnei și de restul românilor care se opun sistemului corupt. Vom lupta alături de fiecare dintre voi pentru dreptate!

Consumatorii trebuie să fie protejați în fața abuzurilor practicate de furnizori

Săptămâna trecută, alături de parlamentarii AUR am propus modificarea Legii energiei electrice și a gazelor naturale, astfel încât consumatorii să fie protejați în fața practicilor abuzive ale furnizorilor.

Ne propunem să schimbăm cadrul legal privind soluționarea plângerilor formulate de clienții finali împotriva facturilor exorbitante. Mai exact, vrem ca ANRE să devină singura autoritate competentă în soluționarea plângerilor, iar românii să nu mai fie obligați să se adreseze furnizorilor care au în prezent putere de decizie privind corectitudinea facturilor.

Statul român este dator să își asume responsabilitatea față de cetățeni într-o criză pe care tot el a creat-o.

Luptăm până la capăt pentru supremația Constituției

Săptămâna trecută, slugile numite „demnitari ai statului român” au votat la unison 3 proiecte de lege care îngenunchează Justiția și oficializează statutul de colonie al României, printre care eliminarea sancțiunilor pentru magistrații care nu respectă deciziile Curții Constituționale și ale Înaltei Curți.

AUR a fost partidul care s-a opus de la bun început acestui masacru al Constituției, astfel că, alături de alți parlamentari, am adunat semnăturile necesare pentru a depune la Curtea Constituțională o sesizare de neconstituționalitate cu privire la proiectele de lege aprobate.

Noi, cei de la AUR, vom lupta până la capăt pentru ca aceste legi ale trădării numite în bătaie de joc „Legile Justiției” să nu intre în vigoare. Pentru a preveni bătăile de joc asupra Constituției, avem nevoie de o forță politică capabilă să conducă România și să se preocupe de bunăstarea cetățenilor. Dați-ne majoritate la următoarele alegeri pentru a putea apăra România și Constituția!

Partidul unic PNL-PSD susține afacerile străinilor în detrimentul celor românești

Săptămâna trecută, colegul meu Ionuț Neagu le-a atras atenția prim-ministrului Ciucă, miniștrilor Finanțelor, Economiei, Afacerilor Externe și guvernatorului BNR, asupra faptului că firmele cu capital străin care operează în România raportează profituri anuale foarte mici, într-un contrast izbitor și suspect cu firmele cu capital autohton care raportează profituri anuale mai mari.

Se pare că, în pofida unor cifre de afaceri mari, firmele cu capital străin și-ar diminua voit cifrele profitului raportat față de cele ale profitului real, recurgând la scheme de repatriere a profitului în țările de origine prezentate drept rambursări de credite, ceea ce poate fi calificat drept o formă de evaziune fiscală camuflată.

În acest context, senatorul AUR Ionuț Neagu le-a cerut miniștrilor să ne răspundă tuturor dacă există firme cu capital străin care operează în țara noastră și care nu și-au plătit impozitele în ultimii 5 ani, dar și să explice discrepanța izbitoare dintre profitabilitatea raportată de firmele cu capital străin și cea raportată de firmele cu capital românesc.

Abuzurile furnizorilor de energie, subiectul unei audieri inițiată de AUR

Ca urmare a mai multor sesizări din partea românilor privind facturile exagerat de mari la energie și gaze, colega mea Rodica Boancă, în calitate de președinte al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și petiții din Senatul României, a inițiat o audiere la care au fost chemate companiile de distribuție a energiei și instituții precum: Ministerul Energiei, ANRE, ANPC, specialiști în domeniu, pentru a găsi soluțiile potrivite.

Din păcate, absolut incalificabil, dar deloc surprinzător, hoțul Virgil Popescu, principalul responsabil de situația dezastruoasă din țară, a sfidat Senatul și a refuzat să participe la audierea Comisiei de abuzuri privind facturile la energie, nedorind să clarifice subiectul în fața românilor.

Aceste audieri vor avea loc săptămânal, pe diferite teme arzătoare pentru români, până când sistemul va înțelege că vocea românilor se face auzită prin parlamentarii AUR care luptă pentru dreptate.

AUR, sprijin pentru familiile cu mulți copii

Proiectul de lege pe care l-am depus alături de colegii din AUR în sprijinul familiilor cu mulți copii a primit aviz POZITIV în Comisia pentru muncă şi protecţie socială a Camerei Deputaților.

De la an la an se nasc tot mai puțini copii în România. Avem nevoie de soluții urgente care să ducă la o încurajare a tinerelor familii să aibă copii. Singura variantă pe care o avem la dispoziție și care poate funcționa rapid este să creăm un cadru fiscal prietenos pentru familiile cu mulți copii.

Astfel, am propus ca impozitul pe terenuri să se reducă procentual în raport cu numărul de copii pe care o persoană sau o familie îi are în întreținere, după cum urmează:

– 10% pentru persoanele care au un copil în întreținere;
– 25% pentru persoanele care au doi copii în întreținere;
– 50% pentru persoanele care au trei copii în întreținere;
– 100% pentru persoanele care au patru și peste patru copii în întreținere.

Prioritatea noastră, a celor de la AUR, o reprezintă sprijinirea familiilor cu copii, dar și îmbunătățirea situației demografice din România.

AUR a votat PENTRU demiterea ministrului Lucian Bode

Săptămâna trecută, eu și colegii mei am votat pentru demiterea ministrului de Interne Lucian Bode. Acesta nu trebuia să aștepte o moțiune simplă împotriva sa, ci ar fi trebuit să plece acasă imediat după ce au fost publicate informații despre achiziția de mașini noi pentru Poliție.

Totuși, cu sprijinul trădătorilor de la PNL, PSD și UDMR, moțiunea a picat, dar Bode tot trebuie să dea explicații românilor despre cum s-a ajuns ca Poliția Română să cumpere mașini BMW de la un finanţator al PNL şi un prieten al preşedintelui Iohannis.

Dacă le păsa cu adevărat de interesele României și ale românilor, PNL și PSD trebuiau să îi dea un vot de neîncredere trădătorului Bode, nu să îl țină în brațe.

AUR salută decizia Parchetului European de a investiga achizițiile vaccinurilor anti-COVID

Încă din 23 noiembrie 2021, alături de colegii din AUR am cerut să fie anchetat modul în care s-a făcut achiziția de către Comisia Europeană a vaccinurilor anti-COVID 19. Această mega-afacere a fost de la bun început total netransparentă, iar contractele, atât cele încheiate de Comisie, cât și cele în care statele naționale sunt parte, sunt încă secretizate.

În aceste zile, Parchetul European a decis să investigheze „afacerea mileniului”, ceea ce este un pas binevenit în direcția elucidării gravelor acuzații de corupție care au fost formulate la adresa președintelui Comisiei, Ursula von der Leyen.

Vom urmări ca Parchetul European să-și facă datoria cu rapiditate și să elucideze această afacere de corupție care a zdruncinat încrederea cetățenilor în autoritățile naționale și europene, iar responsabilii pentru risipirea bugetului țării să răspundă în fața legii.

Abonare
Anunță-mă despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Type at least 1 character to search
0
M-ar interesa părerea ta, te rog să comentezi.x
()
x