Raport Președinte AUR 20 – 26 martie

Împreună cu colegii din AUR continuăm să luăm țara la pas

Săptămâna trecută m-am văzut cu românii din Bârlad, unde am inaugurat un nou sediuAUR, cu care am discutat despre problemele pe care le întâmpină în interacțiunea cu instituțiile statului, dar și despre planurile AUR și acțiunile pe care le întreprindem pentru a ne pregăti de o guvernare AUR.

 

Le-am transmis tuturor că am îndurat destul și a venit timpul să ne alegem conducători care țin cu românii, care creează oportunități de muncă astfel încât surorile și frații noștri să nu fie nevoiți să muncească peste hotare. Noi nu vom face blat cu niciun partid trădător al sistemului, ci vom sluji doar românii și nevoile lor.

 

De asemenea, am mers și la Constanța, unde alături de colegii Titus Păunescu, Claudiu Târziu, Sorin Lavric, Valentin Cioromelea și Sorin Mateescu am participat și la slujba de pomenire a martirilor români/aromâni din Balcani și a părintelui Haralambie Balamace, exponent al românismului balcanic de la începutul secolului XX.

 

Noi, cei de la AUR, suntem mereu acolo unde românii își amintesc de eroii care au înnobilat istoria acestui popor și au răspândit cuvântul Domnului.

Conferință AUR: „Femeia – între normalitate șiideologie”

La sfârșitul săptămânii trecute, Institutul de Studii Politice Conservatoare „Mihai Eminescu” al AUR a organizat la Parlament o conferință cu tema: „Femeia – între normalitate și ideologie”, la care au participat femei din țară și din diaspora.

 

De asemenea, evenimentul a reunit personalități conservatoare și tradiționaliste din România și din străinătate, precum sociologi, avocați, lectori universitari și medici. Subiectele dezbaterilor au vizat valorile principale care definesc femeia în lumea contemporană și rolul acesteia în societate.

 

Normalitatea și bunul simț ne spun să respectăm și să prețuim femeile, în timp ce ideologia doar le folosește în beneficiul unei agende politice distructive. În acest context, cea mai mare greșeală pe care o putem face este să rămânem tăcuți și indiferenți. Ca oameni de dreapta, conservatori, suntem datori să ne apărăm tradițiile și moștenirea culturală, promovând o viziune bazată pe valori creștine.

Federația Maghiară de Fotbal a fost prinsă cu minciuna

Săptămâna trecută, Federația Maghiară de Fotbal a publicat o știre mincinoasă pe site-ul oficial al forului. Astfel, oficialii maghiari pretindeau că UEFA și-ar fi dat acceptul pentru utilizarea pe stadioane a materialelor cu harta Ungariei mari.

 

La mai puțin de 24 de ore, Federația Română de Fotbal a solicitat UEFA precizări legate de această știre și a primit o dezmințire categorică: UEFA nu a autorizat și nu va autoriza afișarea simbolurilor menționate de Federația Maghiară de Fotbal la meciurile organizate la nivel European.

 

Împreună cu parlamentarii AUR cerem ca gestul oficialilor maghiari să fie condamnat și sancționat drastic, deoarece tentativa de a introduce teme și

 

subiecte cu caracter revizionist în arenele sportive este un demers periculos, cu consecințe care nu pot fi anticipate.

Conducerea ASF trebuie demisă urgent

Săptămâna trecută, conducerea Autorității de Supraveghere Financiară a fost în fața Parlamentului pentru a da explicații despre cele două falimente din piața asigurărilor RCA din acest mandat- City Insurance și Euroins.

 

Parlamentarii AUR au fost prezenți la audieri, unde au transmis că ASF este o instituție inutilă, care în ultimii ani doar a asistat inertă la falimentele marilor companii din piață.Actuala conducere și-a ratat misiunea asumată la preluarea mandatului și ca urmare a seriei interminabile de greșeli și erori prin care a bulversat piața românescă ar trebui demisă.

 

AUR va lupta în continuare pentru dreptate și pentru români.

AUR a organizat prima dezbatere adevărată cu privire la Legile Educației

Săptămâna trecută, alături de colegii din AUR am organizat la Parlament o dezbatere publică sub genericul „Legile educației – de la intenție la realitate” pentru a discuta semnele mari de întrebare pe care cele două legi propuse de ministrul Educației, Ligia Deca, le ridică, și a oferi celor interesați o platformă de exprimare pentru susținerea sau respingerea acestora.

 

La eveniment au participat parlamentari ai AUR, specialiști din domeniul educației, reprezentanți ai sindicatelor din învățământ, ai Patriarhiei Române, cadre didactice, studenți, precum și reprezentanți ai părinților.

 

 

Sub pretextul că „România educată” a fost abordată la nivel larg, cele două legi pe care ministrul Educației le propune nu ajung să fie dezbătute, deși sunt în mare parte criticate. În loc să reducă birocrația, politizarea, discriminarea și lipsa de profesionalismdin sistemul de învățământ, aceste legi propun exact contrariul. În plus, valorile creștine sunt supuse unui asalt fără precedent, iar prăpastia dintre sistemul de educație și piața muncii va fi adâncită și mai mult.

 

Pe această cale am făcut apel la inițiatorii acestor simulacre de legi ale educației să le supună dezbaterii atât în societate, cât și în Parlament, pentru ca toate amendamentele necesare să poată fi incluse la timp. Legile educației nu trebuie să treacă prin Parlament în forma lor actuală.

Cinste tuturor eroilor neamului românesc!

Membru al Marii Adunări Naționale de la Alba Iulia care a votat Unirea cu România la 1 decembrie 1918, protopopul Aurel Munteanu a fost un exponent marcant al societății românești interbelice. S-a implicat și în „viața cetății”, intrând în politică, dar a desfășurat și o intensă activitate de caritate și binefacere de-a lungul vieții sale.

A fost omorât pe 10 septembrie 1940 de un grup de civili și militari maghiari horthyști, pe motiv că era „popă valah”, alături de un jandarm român care a încercat să-l salveze.

 

Împreună cu colegii parlamentari am înaintat o propunere legislativă pentru declararea protopopului Aurel Munteanu drept martir și erou al națiunii române. Din păcate, politrucii din sistem, care habar nu au de istorie, s-au opus acestui lucru, respingând inițiativa noastră în plenul Senatului. Spre deosebire de celelalte partide care nu au respect față de istorie și tradiție, parlamentarii și membrii AUR cinstesc simbolurile poporului român și prețuiesc istoria.

AUR construiește punți între românii din Europa

O delegație AUR condusă de colegul meu Claudiu Târziu a fost prezentă zilele trecute la Roma, la invitația partenerilor de la Confederația sindicală italiană

„Unione Generale del Lavoro” și de la partidul-prieten Lega, aflat la guvernare în Italia, unde a participat la conferința „Români în Italia, italieni în România”.

 

De asemenea, colegii mei au avut și o serie de întâlniri bilaterale cu partenerii noștri italieni din mediul politic și sindical, inclusiv cu liderul Lega, vicepremierul italian Matteo Salvini. Cu această ocazie, au aflat din nou cât de prețuiți sunt românii muncitori în Peninsulă și cât de recunoscători sunt italienii pentru contribuția conaționalilor noștri la dezvoltarea Italiei din ultimii ani.

 

Indiferent de culoarea politică, guvernanții de la București au datoria de a servi și interesele diasporei, după 30 de ani în care incompetența lor i-a alungat din țară. Noi, cei de la AUR, lucrăm neîncetat la relațiile cu partenerii noștri externi, astfel încât să fim pregătiți în a lua cele mai bune măsuri atunci când vom guverna România.

AUR propune măsuri de sprijin pentru antreprenorii români

Luând în considerare impactul major al crizelor suprapuse asupra mediului, considerăm că sunt necesare măsuri legislative care să sprijine continuitatea activităților economice. Este important să protejăm mediul de afaceri și să stimulăm asigurarea de resurse financiare suplimentare contribuabililor plătitori de impozit pe profit.

 

În acest context, alături de colegii din AUR am depus un proiect de lege care

 

prevede că, în cazul construcțiilor cu destinație de producție sau depozitare, contribuabilul să poată opta pentru metoda de amortizare accelerată pentru o valoare maximă de 1.000.000 lei din valoarea construcției.

 

Aplicarea măsurii propuse de noi ar avea un impact direct și benefic asupra dezvoltării sectorului construcțiilor și al investițiilor în clădiri destinate depozitării și producției, cu efecte vizibile imediat, prin generarea unui flux de numerar suplimentar care poate fi redirecționat către investiții suplimentare.

Abonare
Anunță-mă despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Type at least 1 character to search
0
M-ar interesa părerea ta, te rog să comentezi.x
()
x