Raport Președinte AUR 21 – 27 noiembrie

La mulți ani, România! La mulți ani, români!

Ca în fiecare an din 2006 încoace, vă invit alături de noi la Alba Iulia, de Ziua Națională a României. Vă prezint alocuțiunea mea rostită cu ocazia ședinței solemne din Parlamentul României:

Din păcate, ședința solemnă a Parlamentului a fost folosită ca prilej de dezbinare și incitare de către reprezentanții UDMR, mai precis de Csoma Botond. Acesta a rostit afirmații jignitoare la adresa anului 1918 și a actului Marii Uniri și a românității Ardealului. În replică, grupul AUR a părăsit de două ori sala de Plen, în momentul în care deputatul UDMR și-a început atacurile șovine și, la final, când Marcel Ciolacu a refuzat să dea dreptul la replică colegilor mei Claudiu Târziu și Dan Tanasă, deși mai aveam încă un minut în care puteam lua cuvântul, deși doar la tribună am fi putut reacționa într-un mod demn, pe măsura ședinței care avea loc.

Nu puteam avea o abordare mai radicală, întrucât probabil acesta era și planul UDMR, să ne atragă într-o cursă, în sală fiind prezenți reprezentanți ai corpului diplomatic și ai corpului NATO veniți la București cu ocazia reuniunii miniștrilor de Externe. Așa că am zis NU încercării de provocare din partea UDMR, dar opinia noastră rămâne aceeași.

Când s-a întâmplat ceva similar, tot cu același Csoma Botond (vezi aici filmul), am reacționat energic și o voi face ori de câte ori e nevoie, dar având în vedere planurile revanșarde ale teroristului etnic numit UDMR, pe care am putut să le vedem puse în practică și pe 15 martie 1990, e bine să nu picăm în capcanele pe care ei le întind.

Reiterez faptul că îi iubim pe toți cetățenii români, inclusiv etnici maghiari, majoritatea dintre ei nefiind reprezentați de către șovinii de la UDMR.

Cartea neagră a guvernării Ciucă

Săptămâna trecută, alături de parlamentarii AUR am organizat o conferință de bilanț: „Cartea Neagră a Guvernării – Un an de la instalarea guvernului Ciucă”, în cadrul căreia am vorbit despre guvernarea catastrofală din această perioadă, marcată de criza facturilor, explozia prețurilor, seceta accentuată în întreaga țară, criza cerealelor provocată de facilitățile acordate Ucrainei, adoptarea Legilor Justiției, promisiunile deșarte privind aderarea la spațiul Schengen, scandalul perpetuu privind pensiile și salariile.

Alături de colegii din AUR și experții prezenți la eveniment am trecut în revistă soluțiile pe care alături de specialiștii AUR le-am oferit de-a lungul acestui an și care ar fi putut să prevină actuala criză în care ne aflăm cu toții, dacă s-ar fi pus în aplicare.

Suntem singurul partid de opoziție din România care a lansat în dezbatere teme pe care partidele sistemului le vor trecute sub tăcere, pentru a-și ascunde neputința și incompetența de care au dat dovadă în rezolvarea problemelor cu care se confruntă românii.

AUR cere demisia imediată a groparului sistemului de urgență Raed Arafat

Săptămâna trecută, am fost alături de cei peste 1000 de ambulanțieri care au ieșit în stradă să protesteze față de condițiile de muncă și salariile mult prea mici.

Principalul vinovat pentru situația dezastruoasă din serviciile publice de ambulanță este Raed Arafat, care a pus control pe ambulanțele României și a privatizat sistemul de urgență.
Niciun partid în afară de noi, cei din AUR, nu îndrăznește să spună clar că Raed Arafat trebuie demis.

Statul român, incapabil să rezolve problema cozilor de la frontieră

În urma numeroaselor sesizări primite din partea șoferilor de camion privind cozile enorme de tiruri din vămi, săptămâna trecută am mers personal la punctul Calafat-Vidin, pentru a vedea situația reală din teren și a vorbi cu șoferii, de la care am aflat că sunt nevoiți să stea și câte 10 ore la coadă pentru a putea trece frontiera.

Principalii vinovați pentru această bătaie de joc sunt partidele sistemului care ne-au condus de 32 de ani și care n-au fost capabile să creeze condiții optime pentru a micșora timpul de așteptare. Pe această cale, am făcut un apel către ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, și ministrul Bode pentru a interveni în soluționarea problemei.

Fără control asupra propriilor bani, românii nu vor mai fi liberi

Parlamentarii sistemului au depus o inițiativă legislativă prin care salariile și pensiile să nu se mai plătească în numerar, obligând toți românii să aibă cont bancar și card electronic pentru a beneficia de drepturile financiare care li se cuvin.
Digitalizarea financiară presupune atât beneficii, cât și numeroase vulnerabilități, precum defecțiuni ale sistemelor digitale, carduri defecte,

indisponibilitate temporară din cauza unor pene de curent, lipsa internetului, servere defecte, furt de identitate, atacuri cibernetice, etc.

Accesul cetățenilor la propriile resurse financiare nu trebuie să fie îngrădit prin niciun subterfugiu ideologic, de accea împreună cu colegii din AUR ne vom opune oricăror tentative de a scoate banii de sub controlul românilor care îi câștigă prin muncă cinstită, și a-i trece în mâinile unei elite politice sau economice al cărei singur obiectiv este controlul absolut al populației.

AUR se opune agendei globaliste promovate de neomarxiștii de la Bruxelles

Pe fondul invaziei ruse în Ucraina, a crizelor multiple și a recuperării după pandemie, Comisia Europeană a propus parlamentelor naționale un plan pentru subordonarea statelor membre și controlul centralizat asupra domeniilor-cheie ale societății.

Structurată în trei părți, agenda vizează o concentrare și mai mare a puterii la centru, accelerarea tranziției verzi și tranziției digitale și accelerarea implementării Green Deal și Fit for 55. Comisia Europeană ne mai spune că în 2023 va propune instrumente de dezvoltare a unor lumi virtuale deschise, cum ar fi metaversurile – prin care cetățenii vor avea acces la servicii sociale, medicale, financiare. Pachetul se află în comisiile Senatului României.

Împreună cu parlamentarii AUR ne vom opune acestei inginerii sociale îngrozitoare. Nu vrem să ne fie luată cu forța suveranitatea, să ne fie create identități virtuale și să ne fie controlată întreaga viață de birocrații de la Bruxelles.

Niciun spital nu trebuie să mai ardă în România

Recent, Spitalul Clinic de Copii din Cluj-Napoca a luat foc, fiind victima nepăsării partidelor care se află la guvernare în acest moment. După zecile de astfel de incidente întâmplate în ultimii ani, Guvernul a promis investiții urgente în instalațiile electrice, numai că aceste investiții nu au mai venit.

Alături de colegii din AUR am propus încă de la începutul anului o serie de legi privind asigurarea unui climat sănătos și sigur pentru pacienți și angajați, în special din punct de vedere al funcționării corecte a instalațiilor electrice, însă inițiativele noastre au fost respinse pe bandă rulantă, fără motiv.

În acest context îngrijorător, colega mea Rodica Boancă i-a adresat ministrului Alexandru Rafila, pe cale parlamentară, o serie de întrebări despre investițiile făcute în infrastructura spitalelor și a modernizării rețelei electrice.
Vom continua să facem presiuni asupra Guvernului până când Ciucă, Rafila și ceilalți se vor ține de cuvânt.

Sistemul profită de orice ocazie pentru a-și umple buzunarele pe spatele românilor!

Sub pretextul înființării Directoratului Național de Securitate Cibernetică, politrucii aflați la guvernare le-au mărit salariile sinecuriștilor care lucrează pentru premierul Ciucă, printr-un amendament introdus la final.

Împreună cu colegii din AUR ne-am opus acestei manevre și considerăm că nu există niciun criteriu valid pentru care aceștia să primească și mai mulți bani la salariu, în timp ce majoritatea românilor se chinuie pentru un trai decent.

AUR propune pedepse mai mari pentru infracțiunile sexuale împotriva minorilor

Împreună cu colegii din AUR am depus săptămâna trecută un proiect de lege pentru modificarea Codului Penal în ceea ce privește infracțiunile sexuale împotriva minorilor.
Mai exact, propunem înăsprirea pedepselor și accelerarea urmăririi penale pentru violatori și pedofili, precum și eliminarea posibilității ca pedepsele să fie amânate, suspendate sau comutate.

Persoanele vinovate și condamnate pentru agresiuni și acte sexuale, de corupere sexuală sau de racolare a minorilor în astfel de scopuri nu mai trebuie să primească doar pedepse blânde sau amenzi, ci trebuie pedepsite cu celeritate. Altfel, nu vom putea preveni, combate și descuraja acest fenomen niciodată.

Românii trebuie să afle adevărul despre achizițiile din pandemie

Săptămâna trecută am convocat o ședință a Comisiei parlamentare de anchetă privind achizițiile din perioada pandemiei. Vreau să se afle adevărul în legătură cu achizițiile în regim de urgență de consumabile medicale, echipamente de protecție, dezinfectanți, măști și altele de acest tip.

Comisia a fost înființată de mai bine de un, dar până acum nu a funcționat pentru că ni s-au pus diferite piedici. Noi nu ne vom opri, nu ne lăsăm intimidați și vom lupta până când vom obține răspunsurile pe care le așteptăm de doi ani de zile.

Toți cei care au coordonat achizițiile haotice făcute în mod dubios în pandemie, în frunte cu Raed Arafat, trebuie să dea socoteală în fața românilor.

Partidul unic PNL-PSD-UDMR, campanie electorală pe spatele pensionarilor

După ce a sărăcit și umilit în ultimii ani pensionarii, coaliția PSD-PNL-UDMR a început să își facă campanie electorală mituindu-i, prin majorarea procentuală a pensiilor și acordarea unor „ajutoare” de supraviețuire.

Această coaliție ar fi trebuit să înțeleagă de mult că românii care au muncit o viață întreagă nu au nevoie de mila lor, ci au dreptul la o existență demnă, la un venit lunar care să le asigure necesarul de zi cu zi.

Nu creșterea procentuală a pensiilor este necesară într-un astfel de moment, ci acordarea unei sume egale, care să însemne foarte mult pentru cei cu nevoi mari și suficient pentru cei care au deja mai mult decât le este necesar.
Noi, cei de la AUR, cerem în continuare elaborarea și implementarea unui sistem de ajustare a pensiilor care să reducă diferențele uriașe dintre categoriile cele mai favorizate și beneficiarii venitului minim.

AUR, soluții pentru un trai mai bun

Împreună cu colegii din AUR am propus, recent, racordarea coșului minim de consum la salariul minim, astfel încât să nu mai existe o discrepanță între suma de care un român are nevoie pentru a supraviețui și veniturile pe care le obține. Din păcate, Guvernul Ciucă nu este interesat de bunăstarea românilor, ci de menținerea lor la pragul minim de supraviețurile pentru a-i putea manipula electoral.

Atragem atenția că decizia privind majorarea salariului minim brut nu rezolvă problema sistemică, iar soluția corectă ce oferă predictibilitate și stabilitate este cea propusă de noi, cei de la AUR, și anume ca venitul minim garantat să fie în concordanță cu coșul minim de consum.

În acest context, i-am solicitat Guvernului Ciucă să reducă și taxarea muncii, iar în loc de impozitarea oamenilor care muncesc și hăituirea firmelor, să fie taxate resursele, terenurile și toate companiile care desfășoară activități economice în România.

Type at least 1 character to search
link partner best website game online: ligaciputra ligagg88 dolar138 gas138 kingceme hoki99 bos88 zeus138 sky77 gaspol168 slot5000 babe138 luxury12 indobet luxury111 elanggame