Raport Președinte AUR 24 – 30 aprilie

PROTEST pe 6 mai, în București: Apărăm România, copiii, bogățiile, țara!

Singuri, cu 10% în Parlament, este greu să luptăm cu trădătorii care trec pe bandă rulantă legi dăunătoare pentru români, fie că este vorba despre familii, educație sau resurse, folosind diferite pretexte pentru a vinde țara.

Îi vom pedepsi în 2024, la vot, însă e nevoie să acționăm și acum. Haideți alături de noi pentru a protesta la Palatul Parlamentului – cuibul acestor politruci.

Vă așteptăm pe 6 mai la București, ora 16:00, într-un marș care va porni din fața Parlamentului (Izvor). Este ultima noastră formă de a ne manifesta dezacordul față de felul în care funcționează acest Parlament, față de felul în care este ignorată din dezbaterea parlamentară participarea societății civile.

Facem apel către toți membrii și simpatizanții AUR, oriunde s-ar afla, să iasă în stradă. Împreună suntem mai puternici. Împreună apărăm România!

 

AUR, alături de producătorii locali din Botoșani

La sfârșitul săptămânii trecute am vizitat „Târgul Regional de Zootehnie, Utilaje Agricole și Produse Tradiționale” din Răchiți, Botoșani, care a ajuns la cea de-a XV-a ediție. Zeci de fermieri de-ai noștri și-au prezentat cele mai reușite exemplare de rasă, de la oi, până la vaci, cai și câini. M-am văzut și cu producătorii de lactate și legume din zonă cu care am discutat despre problemele pe care le întâmpină și lipsa implicării statului în ajutorarea țăranului român.

Pe această cale, încurajez românii să cumpere produse naturale și sănătoase și să susțină, astfel micul producător. AUR a fost și va fi alături de micul producător și de țăranul român.

Caravana medicală AUR caută personal medical

În ciuda tuturor vocilor care vor să eșuăm, noi am mai făcut un pas pentru a da startul Caravanei Medicale din banii de subvenție pentru partide. Camioanele sunt aproape gata, o parte din echipamente sunt deja instalate, avem nevoie doar de medici dispuși să facă bine România.

Dacă ești medic stomatolog, oftalmolog, de familie, internist și poți să participi, găsești formularul de înscriere pe caravanamedicala.ro. Avem nevoie de fiecare dintre voi ca să demonstrăm că ceea ce spuneau ei că nu este posibil se împlinește.

Începem cu Dâmbovița, continuăm cu Prahova, Buzău, Vrancea. Vom ajunge în toate județele țării pentru a oferi românilor servicii medicale gratuite și de calitate. Mulțumim tuturor donatorilor și vă așteptăm alături de noi.

Repunem satul românesc pe hartă

Săptămâna trecută, noi cei din AUR, în parteneriat cu Institutul Conservator „Mihai Eminescu”, am organizat o conferință sub genericul „Renașterea Satului Românesc”. Evenimentul a avut loc la Cluj-Napoca și a reunit parlamentari, personalități publice, membri și simpatizanți ai AUR.

Subiectele discutate au vizat apărarea identității și a spiritului românești. De asemenea, am subliniat că în programul de guvernare al AUR avem un punct specific care se referă la renașterea satului românesc și a gospodăriei țărănești.

În vremurile tulburi pe care le trăim, când identitatea națională, tradițiile locale și cultura fiecărui popor sunt amenințate de asalturile ideologiei, este important să înțelegem esența națiunii noastre. Dacă vrem să fim noi înșine, trebuie să ne facem din sat și din țărani un crez.

Slugile sistemului au eșuat, din nou, în problema aderării la Schengen

În contextul vizitei recente a ministrului austriac de Interne la București, dar și a insistenței Austriei de a se opune în continuare aderării României la spațiul Schengen, alături de colegii din AUR i-am adresat ministrului Lucian Bode o întrebare pe cale parlamentară, solicitând de urgență un punct de vedere privind problema reală din spatele refuzului Austriei, dar și să ne spună concret ce vrea Austria și nu i s-a dat de către statul român.

Din afara Schengen, continuăm să pierdem 10 miliarde de euro anual, iar cetățenii noștri rămân „de mâna a doua” în ochii decidenților Uniunii Europene. La următoarele alegeri nu mai puneți ștampila pe slugile sistemului PNL, PSD și UDMR, pentru că în fruntea țării avem nevoie de patrioți care vor apăra interesele țării cu demnitate.

Coaliția de guvernare vrea să forțeze trecerea cât mai rapidă a legilor educației

Coaliția PSD-PNL-UDMR vrea să treacă prin Parlament cât mai repede cele două proiecte de lege care vor îngropa educația românească. În ciuda opoziției venite din partea părinților, profesorilor, sindicatelor și a noastră, a celor de la AUR, Guvernul nu se lasă.

Colegii mei Cristian Ivănuță și Mihail Albișteanu, membri în Comisia pentru învățământ, au făcut tot ce au putut pentru a susține abordarea pe care partidele sistemului o ignoră. În cadrul dezbaterilor am reușit adoptarea unui amendament care prevede înființarea de școli și de unități de învățământ în afara granițelor țării, mai cu seamă în acele regiuni unde există comunități românești istorice foarte numeroase.

De asemenea, am reușit reintroducerea măsurii de exmatriculare a acelor elevi recalcitranți ale căror fapte sunt într-atât de grave încât ei nu mai pot fi tolerați în mediul școlar. Nu în ultimul rând, ne-am luptat cu succes ca liceele pedagogice să continue să formeze învățători, deși inițial se renunțase la această intenție.

În continuare, ne vom lupta pentru ca tinerii români să poată beneficia de o educație de calitate, fără influențe ale ideologiei neo-marxiste.

Coaliția PSD-PNL-UDMR ține cu dinții de numărul uriaș de parlamentari

Deși aproximativ 7 milioane de români au votat în 2009 pentru reducerea numărului de parlamentari la 300, partidele sistemului nu au luat niciun moment în calcul implementarea vreunui demers legislativ în acest sens.

Noi, cei de la AUR, am inițiat ultima propunere privind creșterea cotei de reprezentare pentru senatori și deputați și, implicit, reducerea numărului de parlamentari de la 466 la 320. Totuși, săptămâna trecută, în plenul Senatului, inițiativa noastră a fost respinsă cu o majoritate covârșitoare.

Politrucii României și-au dat încă o dată arama pe față. Avem nevoie de majoritate pentru a ajunge la guvernare și a pune în aplicare rezultatul referendumului din 2009.

Exmatricularea elevilor, reintrodusă în legea învățământului preuniversitar la insistențele AUR

Împreună cu colegii din AUR am susținut în cadrul ședinței Comisiei pentru învățământ a Camerei Deputaților, care analizează proiectul legii învățământului preuniversitar, ca elevii din învățământul obligatoriu să poată fi exmatriculați în situația în care fac lucruri grave.

Astfel, printre sancțiunile ce pot fi aplicate elevilor se va număra inclusiv exmatricularea, lucru propus de AUR prin amendamente.
Așa cum propunerea legislativă prevede sancțiunile disciplinare care se pot aplica personalului didactic de predare, în raport cu gravitatea abaterilor, considerăm oportună și necesară enumerarea sancțiunilor care pot fi aplicate elevilor, detaliate în Statutul Elevului.

Evenimentele din ultimele săptămâni, în care au fost implicate mai multe cadre didactice umilite sau atacate de elevi, reprezintă un argument important pentru a susține introducerea posibilității de exmatriculare a elevilor în proiectul legii învățământului preuniversitar.

Type at least 1 character to search
link partner best website game online: ligaciputra ligagg88 dolar138 gas138 kingceme hoki99 bos88 zeus138 sky77 gaspol168 slot5000 babe138 luxury12 indobet luxury111 elanggame