George Simion Președinte AUR deputat - știri, program, opinii, studii biografie/CV, audiențe și contact telefon număr

Raport Președinte AUR 24 – 30 octombrie

Nu le permitem să distrugă sistemul energetic!

Săptămâna trecută, alături de colegi, membri și simpatizanți ai AUR, am organizat un protest la Arad împotriva vânzării Centralei Electrice de Termoficare. În plină criză energetică, ne-am exprimat revolta față de trădătorii care conduc această țară și care vor să închidă și să vândă termocentralele.

Mulțumesc zecilor de români patrioți care s-au mobilizat. Din fața CET Arad am transmis un mesaj pentru toată Țara:

stop închiderii termocentralelor!

Servim alte state și românii nu se aleg cu nimic!

Săptămâna trecută, ministrul Sportului, Eduard Novak, a postat pe pagina lui de Facebook o prezentare video a strategiei naționale pentru sport realizată în limba maghiară și subtitrată în română.

În acest context, am cerut de urgență președintelui României, liderilor PSD și PNL și prim-ministrului Ciucă să acționeze pentru respectarea și protecția Constituției României.

Prezentarea unei strategii naționale de dezvoltare într-o limbă neoficială a statului nu este doar o lipsă totală de respect față de poporul român, dar și o contestare agresivă și fățișă a suveranității României. Un astfel de exponent al revizionismului maghiar nu are ce căuta în Guvernul României și nu merită privilegiul de a reprezenta în niciun fel statul român.

George Simion Președinte AUR deputat - știri, program, opinii, studii biografie/CV, audiențe și contact telefon număr

Recunoștință veșnică ostașului român

Săptămâna trecută, alături de colegi din AUR am participat la ceremonialul închinat Zilei Armatei, desfășurat la Mausoleul din Parcul Carol I. Am depus o coroană de flori la Mormântul Ostașului Necunoscut, în semn de respect pentru sacrificiul suprem făcut de eroii care au pus țara mai presus de propria viață.

Glorie eternă Armatei Române și tuturor celor care și-au dat viața pentru neatârnarea țării!

Partidul unic PNL-PSD în loc să repare, văruiește

Săptămâna trecută, alături de deputați și senatori AUR am fost în Neamț și Suceava pentru a vedea cu ochii noștri podul căzut din cauza incompetenței actualei clase politice și a lăcomiei baronilor locali. În loc să întărească stâlpii care susțineau podul și să pună cabluri noi, ei au văruit, iar ca acest pod sunt sute în România.

Am discutat cu localnicii din zonă, care ne-au spus că din această cauză au rămas izolați și riscă să fie inundați la următoarele ploi, pentru că nimeni nu face nimic în acens sens. România trebuie reconstruită. Doar împreună putem pune capăt batjocurii și nepăsării celor care ne conduc de 32 de ani.

AUR propune modificări la legea privind lucrările de construcție

Zilele trecute, împreună cu parlamentarii AUR am propus o modificare a Legii privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, astfel încât acordul vecinilor să fie necesar doar pentru construcțiile care nu se încadrează în prevederile Planului Urbanistic General sau ale Planului Urbanistic Zonal.

În forma sa cea mai recentă, legea prevede că pentru autorizația de construire a anumitor lucrări este necesar și acordul asociației de proprietari sau acordul vecinilor, deși în multe cazuri construcțiile nu afectează în niciun fel parcelele vecine.

Soluția propusă de parlamentarii noștri este renunțarea la acest acord, deoarece, în situația în care există reglementări urbanistice aprobate, obligativitatea obținerii unui acord al vecinilor ar duce la subordonarea interesului public în fața interesului privat, în acest caz al unui vecin.

AUR propune reglementarea activităților de reconstituire istorică

Alături de colegul meu Georgel Badiu am elaborat un proiect legislativ prin care activitățile de reconstituire istorică să fie reglementate și în România. Fenomenul privește mai ales reconstituirea trecutului militar și non-militar din toate epocile prin recrearea unei scene sau a unui episod istoric de o manieră cât mai autentică, de obicei de un grup de entuziaști, dar și de specialiști sau experți.

În România, fenomenul reconstituirii istorice este relativ recent, însă crește rapid ca amploare în cadrul şcolilor, muzeelor, conferinţelor, simpozioanelor, cercurilor de arheologie, zilelor oraşelor/municipiilor, festivalurilor, târgurilor de artă, expoziţiilor foto, emisiunilor de televiziune, presă, radio şi internet etc.

Printr-o cooperare eficientă la nivel local și instituțional, cei care se ocupă cu aceste activități de reconstituire apar frecvent în școli cu lecții de „istorie vie”, iar zonele sărace pot beneficia de noi locuri de muncă.

AUR oferă soluții pentru combaterea turismului electoral

Săptămâna trecută, parlamentarii AUR au depus un proiect de lege pentru modificarea Legii administrației publice locale, Legii privind alegerea autorităților administrației publice locale și Legii privind Statutul aleșilor locali.

Propunem drept criteriu de vot la alegerile locale condiția de stabilire a reședinței alegătorului pentru o perioadă de cel puțin un an înaintea datei alegerilor, în scopul prevenirii distorsionării rezultatului alegerilor la nivelul comunităților locale, precum și pentru descurajarea fenomenului de „turism electoral”.

În cazul în care alegătorii nu și-au stabilit reședința într-o circumscripție electorală pentru o perioadă de cel puțin un an înaintea datei alegerilor, aceștia au posibilitatea de a-și exercita dreptul de vot în circumscripția electorală în care își au domiciliul.

Hoții fac front comun când simt miros de anchetă

Săptămâna trecută, colegul meu Antonio Andrușceac a solicitat convocarea unei şedinţe a Parlamentului în vederea adoptării unei hotărâri privind demararea formalităţilor legale de verificare a averii preşedintelui Klaus Iohannis.

Potrivit legii, averea Președintelui României poate fi cercetată „numai la solicitarea sa sau pe baza hotărârii Parlamentului României, adoptată cu votul majorităţii deputaților şi senatorilor”.

În urmă cu un an, parlamentarii AUR au cerut, de asemenea, constituirea unei comisii de anchetă cu privire la averea lui Iohannis, dar solicitarea noastră a fost respinsă în Biroul Permanent Reunit cu complicitatea PSD, care s-a abținut.

Impostorii de pe scena politică fac front comun de fiecare dată când simt miros de anchetă în apropierea averilor pe care le-au dobândit ilegal. Totuși, avem datoria de a lupta pentru repararea nedreptăților din țara noastră începând de la vârf!

Reglementarea pieței energetice, singura soluție în actuala criză

Împreună cu parlamentarii AUR i-am cerut Guvernului Ciucă să nu îi mai păcălească pe români și să vină în fața Parlamentului cu un proiect de lege serios privind reglementarea pieței de energie.

Singura soluție la actuala criză a energiei o reprezintă reglementarea pieței de profil, până când condițiile concurențiale vor fi depline. Nu plafonarea prețurilor, nici o așa-zisă semi-reglementare.

Nu vrem să mai vedem niciun ban plătit de la buget pentru o energie care vine oricum din România. Dacă PNL și PSD nu înțeleg nici în al 12-lea ceas să facă un pas în spate, atunci să plece de la guvernare și să organizăm alegeri anticipate.

Comisia Europeană recomandă, slugile execută!

Din poziția de cameră superioară a Parlamentului României, Senatul primește întotdeauna propunerile legislative ale UE. Marea majoritate a senatorilor români nu citesc și, implicit, nici nu dezbat aceste propuneri, însă le votează fără să clipească.

Săptămâna trecută, au fost supuse la vot o serie de propuneri legislative ale Comisiei Europene care nu numai că dăunează intereselor României, dar nici măcar nu respectă tratatele Uniunii Europene, precum acordarea unor „împrumuturi” în valoare de 6 miliarde euro Ucrainei, achiziții publice în comun în domeniul Apărării, coordonate centralizat, la Bruxelles, preluarea de către UE a deciziilor privind cerințele și normele de introducere pe piață a vinurilor, băuturilor spirtoase și produselor agricole, cedându-se astfel o parte din suveranitatea națională.

Există pârghii legislative prin care statele membre se pot opune propunerilor Comisiei Europene, dar partidul unic PNL-PSD preferă să plece capul în favoarea neomarxiștilor de la Bruxelles.

O nouă victorie de AUR în Senat

Sub umbrela consolidării pluralismului de idei și a libertății de exprimare, birocrații de la Bruxelles propuneau doar ca unele opinii să fie agreate și protejate în justiție, precum cele exprimate public de activiști sindicali, activiști de mediu, activiști LGBT, ale ONG-urilor sau ale vedetelor de social media.

În acest context, printr-un amendament, care va fi transmis Comisiei Euroepene, senatorul AUR Andrei Hangan s-a asigurat că și reprezentanții cultelor religioase sau persoanele care exprimă public opinii din sfera religioasă să aibă parte de aceeași protecție.

AUR reiterează că libertatea de exprimare și de informare, cât și libertatea de gândire, de conștiință și de religie trebuie respectate în orice situație, fără discriminare.

Guvernul condus de plagiatorul Ciucă a copiat o inițiativă legislativă a AUR

Alături de colegii mei din AUR am propus o inițiativă legislativă privind reforma în domeniul sănătății, prin care propuneam modificări esențiale privind funcționarea sistemului național de urgență și prim ajutor calificat, precum și o serie de reglementări care să asigure coerența în activitățile specifice domeniului sănătății.

Surpriza a venit la Comisia pentru tehnologia informației și comunicațiilor, unde inițiativa noastră a fost respinsă pe motiv că Ministerul Sănătății o copiase deja și intenționa să o propună spre adoptare din nume propriu.

Ne vom lupta în continuare pentru ca românii să beneficieze de un sistem de sănătate modern și sigur.

Type at least 1 character to search
link partner best website game online: ligaciputra ligagg88 dolar138 gas138 kingceme hoki99 bos88 zeus138 sky77 gaspol168 slot5000 babe138 luxury12 indobet luxury111 elanggame