Raport Președinte AUR 31 – 6 noiembrie

Dosar la comandă politică

Săptămâna trecută am organizat o conferință de presă în care am anunțat că Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a clasat dosarul în care eram acuzat pe nedrept de conducere fără permis.

În acest context, am cerut demiterea imediată a șefului Brigăzii de Poliție Rutieră București care a girat abuzurile subordonaților săi, precum și intervenția Corpului de Control al Ministerului Afacerilor Interne, care să verifice dacă au existat și alte persoane cu funcții de conducere care au determinat comiterea unor încălcări flagrante ale legii și ale Constituției.

Este pentru a doua oară în ultimii doi ani când mi se fabrică de către Poliția Rutieră un astfel de dosar cu scopul de a lansa în spațiul public acuzații oficiale din spatele unor instituții cu autoritate de stat.

În aceste condiții, singura concluzie rațională la cele întâmplate este că fie Brigada de Poliție Rutieră are mult prea mulți polițiști incompetenți, fie că aceștia au executat un ordin vădit nelegal.

O nouă sfidare la scenă deschisă, marca UDMR, la adresa statului român

Săptămâna trecută, ministrul Sportului, Eduard Novak, a postat pe pagina lui de Facebook o prezentare video a strategiei naționale pentru sport realizată în limba maghiară și subtitrată în română.

În acest context, am cerut de urgență președintelui României, liderilor PSD și PNL și prim-ministrului Ciucă să acționeze pentru respectarea și protecția Constituției României.

Prezentarea unei strategii naționale de dezvoltare într-o limbă neoficială a statului nu este doar o lipsă totală de respect față de poporul român, dar și o contestare agresivă și fățișă a suveranității României. Un astfel de exponent al revizionismului maghiar nu are ce căuta în Guvernul României și nu merită privilegiul de a reprezenta în niciun fel statul român.

AUR propune relansarea învățământului profesional din România

Zilele trecute, noi, cei de la AUR, am depus un proiect de lege pentru modificarea și completarea Legii educației naționale nr. 1/2011 care urmărește atragerea și susținerea elevilor pentru formare inițială prin școala profesională.

Prin urmare, elevii care vor avea dificultăți în a urma o formă de învățământ profesional vor putea beneficia de cazare și masă, cheltuielile urmând a fi suportate de Ministerul Educației, din fonduri alocate de la bugetul de stat.

Conform propunerii noastre, Ministerul Educaţiei va colabora cu Ministerul Muncii și Solidarității Sociale şi cu alte organisme guvernamentale sau nonguvernamentale, în vederea integrării pe piața muncii a absolvenților, potrivit calificării obţinute şi în condiţiile prevăzute de legislaţia în vigoare.

Prin modificările propuse putem să ameliorăm, cât putem, din criza cronică de forță de muncă din România, dar și să oferim și tinerilor posibilitatea de a-și construi un viitor pornind de la o meserie de bază.

Pentru o Românie suverană

Săptămâna trecută, alături de colegii mei din AUR, am organizat o dezbatere despre ce înseamnă suvernitatea în aceste zile, în contextul în care din ce în ce mai mulți dintre cei care au condus România în ultimii 32 de ani încearcă să se alipească de suveranism.

Printre cei prezenţi la eveniment s-au aflat jurnalistul italian Pasquale Ferraro, director al „Nazione Futura”, activistul civic Marian Munteanu, jurnalistul Sorin Roşca Stănescu, analistul Dorin Iacob, avocaţii Toni Neacşu şi Gheorghe Piperea, dar și parlamentari și reprezentanţi ai mai multor asociaţii şi organizaţii neguvernamentale.

Conferința a avut ca subiect analiza fenomenului de desuveranizare a statelor naționale în general și a României în special, în cadrul căreia am încercat să vedem câtă suveranitate mai are România, cine este de vină pentru pierderea acesteia și ce anume avem de făcut pentru a redeveni suverani.

Inițiativă legislativă: STOP manevrelor politice din birourile electorale

În ultimii ani, mass-media a prezentat numeroase cazuri în care unele formațiuni politice sau organizații ale cetățenilor aparținând minorităților naționale au cedat locuri în birourile electorale din anumite circumscripții către alți competitori electorali, în schimbul obținerii unor voturi în plus.

În acest context, săptămâna trecută, alături de parlamentarii AUR am propus ca reprezentanții în birourile electorale din partea formațiunilor politice prezente la alegerile locale, europarlamentare și prezidențiale să facă dovada apartenenței de MINIM 3 luni ca membru al respectivei formațiuni politice.

Astfel, considerăm că se impune instituirea unui filtru suplimentar pentru a dovedi apartenența membrilor din birourile electorale la partidele/formațiunile/organizațiile care i-au desemnat. E timpul ca birourile electorale să fie formate din persoane de încredere, care să nu mai facă diverse manevre politice pe la spatele votanților.

Sănătatea este prioritară!

Împreună cu parlamentarii AUR am depus un proiect de lege privind interzicerea comercializării sării iodate destinate consumului uman, pentru hrana animalelor, precum şi pentru utilizarea în industria alimentară.

O primă concluzie a unui studiu realizat în 2015 de Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România arată că utilizarea sării iodate pe o perioadă îndelungată are efecte negative asupra organismului uman.

Românii consumă zilnic de 2-3 ori mai multă sare iodată decât cantitatea recomandată de Organizația Mondială a Sănătății, care este de 5 grame de sare. Acest consum ridicat explică rata mare a hipertensivilor, precum și numărul de decese provocate de boli cardiovasculare și atacuri cerebrale.

România trebuie să își protejeze cetățenii, oriunde s-ar afla ei

Pentru a dobândi cetățenia spaniolă, fiecare din cei peste un milion de români care trăiesc pe teritoriul Spaniei este nevoit să renunțe mai întâi la cea românească. Procesul este unul complicat, care implică și o taxă suplimentară.

În general, Spania nu permite dubla cetățenie. Totuși, în baza unor acorduri bilaterale se poate face o excepție de la această regulă, astfel încât etnicii români să-și poată păstra cetățenia română.

Pornind de la această problemă, senatorul AUR Ionuț Neagu a solicitat ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, un răspuns privind necesitatea negocierii și încheierii unui acord în materie de cetățenie între România și Spania.

Sunt prea mulți parlamentari într-o țară care avansează așa greu!

Am lansat în circuitul parlamentar un proiect de lege pentru reducerea numărului de senatori și deputați. Mai exact, noi, cei din AUR, propunem o cotă de reprezentare de 90.000 de voturi pentru un deputat și 210.000 voturi pentru un senator, în loc de 73.000 și 168.000, cât este în prezent.

Raportată la o populație a României aflată într-o continuă scădere, măsura va presupune aproximativ 225 de deputați și 95 de senatori care vor ocupa fotoliile Parlamentului începând cu 2024. Față de 465 de senatori și deputați din prezent, considerăm că e mai drept și mai realist.

În același timp, vom mări numărul de senatori și deputați care să îi reprezinte pe românii din afara granițelor. Sunt aproximativ 6 milioane de români plecați peste hotare, cărora le sunt repartizate doar 2 mandate de senator și 4 de deputat. Un Parlament mai suplu și mai puțin bugetofag, asta ne dorim cu toții.

Lupta cu finanțarea partidelor de la bugetul de stat continuă

Unul din numeroasele obiective asumate de mine și de colegii din AUR în Parlament este ca partidele politice să nu mai beneficieze de subvenția de la bugetul de stat.

În repetate rânduri, prin mai multe proiecte legislative, am încercat să eliminăm subvenția, apoi măcar să o reducem drastic sau ca acești bani să poată fi folosiți în scopuri sociale, nu doar în interes de partid. După cum bine știți, noi, cei de la AUR, dorim să construim un spital, sub o formă sau alta, pentru a da un exemplu în ceea ce privește utilizarea banului public.

Printr-un proiect de lege nou, am propus reducerea finanțării partidelor politice la un sfert din suma actuală și am atras atenția că banii rămași pot fi folosiți pentru școli, spitale, infrastructură, salarii, pensii sau alocații. Acestea reprezintă problemele reale ale României, nu buzunarele și portofelele politrucilor care nu se mai satură să ne ”conducă”.

Concursul de fotografie „Candela dăinuirii noastre”, la a doua ediție

Alianța pentru Unirea Românilor organizează pentru al doilea an concursul de fotografie „Candela dăinuirii noastre”. Ne propunem să premiem cele mai frumoase instantanee care imortalizează casa părintească.

La concurs pot participa tineri cu vârsta cuprinsă între 16 și 25 de ani din România, precum și din comunitățile românești din afara granițelor: Republica Moldova, Serbia, Ucraina, Bulgaria, Albania, Grecia, Croația, Ungaria.

Fotografiile urmează să fie realizate în perioada 1-30 noiembrie și expediate în aceeași perioadă pe adresa de email a concursului: candeladeaur@gmail.com. Pe data de 6 decembrie, de Sfântul Nicolae, juriul va anunța public rezultatele concursului.

Cele mai reușite fotografii vor fi premiate cu 1500 de lei – locul I, 1000 de lei – locul al doilea și 500 de lei – locul al treilea, iar o selecție a celor mai frumoase instantanee va fi expusă la Palatul Parlamentului din București în perioada 10 decembrie 2022 – 10 ianuarie 2023.

Psihoza pandemiei a trecut, dar dezastrul din spitale rămâne!

Românii se trezesc cu tot mai multe probleme de sănătate grave din cauza infecțiilor nosocomiale intraspitalicești care, la nivel sistemic, sunt de multe ori considerate ca fiind parte a actului medical, și sunt omise din actele oficiale.

În acest context, deputatul AUR Vasile Nagy i-a adresat ministrului Sănătății o serie de întrebări parlamentare, pentru a afla ce programe există în prezent implementate la nivel național în scopul reducerii pe cât posibil a infecțiilor nosocomiale intraspitalicești, care este numărul de persoane decedate din cauza lor în ultimii 5 ani și care sunt cele mai afectate secții din spitale.

Românii trebuie să știe exact cu ce se confruntă sistemul medical din România, iar guvernanții sunt datori să ducă spitalele publice din lumea a treia în lumea civilizată.

Românii au dreptul să consume alimente de calitate

În vreme ce public plâng pe umerii producătorilor români și vorbesc despre importanța produselor locale, partidele sistemului votează împotriva proiectelor de lege destinate promovării produselor românești!

Alături de parlamentarii AUR am propus aplicarea conceptului de „lanț alimentar scurt” și în România, astfel încât produsele românești să ajungă la raft mai ușor, fără intermediari. Totodată, vizam instituirea obligaţiei comerciantului de a acorda spaţii distincte de expunere, semnalizare la raft şi vânzare a produselor româneşti, dar și limitarea cantităţii de produse provenite de peste hotare.

Continuăm lupta pentru protejarea produselor locale și a producătorilor români.

PNL și USR, slugile Budapestei

Săptămâna trecută, prin vocea senatorului de Covasna, Ionuț Neagu, AUR a luptat în plenul Senatului pentru ca un proiect de lege antiromânesc care va permite formarea de clase alcătuite din etnici maghiari, cu predare exclusiv în limba maghiară, să nu treacă la vot.

Propunerea legislativă semnată de toate partidele cu scopul declarativ de a „preveni și sancționa discriminarea”, de fapt favorizează discriminarea și segregarea pe criterii etnice a elevilor români din zonele cu populație majoritar maghiară, precum Harghita și Covasna.

Legea a trecut de Senat la un singur vot diferență, cu USR și PNL votând masiv această propunere antiromânească. Măcar acum știm clar cine sunt slugile Budapestei.

Abonare
Anunță-mă despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Type at least 1 character to search
0
M-ar interesa părerea ta, te rog să comentezi.x
()
x