Raport Președinte AUR 27 – 5 martie

AUR alături de români

Duminică am efectuat o vizită în Portugalia, unde m-am întâlnit cu românii noștri din Lisabona pentru a discuta despre problemele și nemulțumirile lor și a găsi împreună soluții la acestea. De asemenea, colegii Antonio Andrusceac, Ramona Lovin, Răzvan Biro și Titus Păunescu s-au văzut cu frații și surorile noastre din Verona și din Milano, iar Marius Lulea și Dan Tanasă cu cei Manchester și Londra.

Întâlnirile mele cu românii din țară și de peste hotare continuă sâmbătă, 11 martie, la Oradea, unde vă aștept alături de familie și prieteni la Hotel Continental, Sala Belvedere, Aleea Ștrandului nr. 1, de la ora 13:00. De asemenea, duminică, 12 martie, voi ajunge în Caraș-Severin, la inaugurarea sediului din Reșița, la ora 14:00 (Piața 1 Decembrie 1918; Nr. 7; Et. 4; Birou nr. 409).

Suntem alături de români, indiferent de locul în care se află!

Românii își pierd locurile de muncă, în vreme ce retailerii se îmbogățesc. Boicotăm Auchan

Auchan, ca și ceilalți retaileri veniți în România, realizează profituri uriașe și în mare parte, externalizează acești bani către țările lor. Când le-am criticat practicile, ni s-a atras atenția că periclităm locurile de muncă pe care le-au creat. Acum, după ce au luat banii românilor, iată că tocmai corporațiile vor să elimine și locurile de muncă, prin digitalizarea excesivă și înlocuirea angajaților cu proprii clienți.

Aceste practici trebuie să înceteze. Auchan, precum alți agenți economici de același tip, au profituri suficient de mari încât să își permită să țină angajații plătiți. Dacă nu luăm atitudine, în 2-3 ani mii de oameni își vor pierde locurile de muncă.

Invit toți românii să boicoteze Auchan și magazinele unde sunt eliminați angajații în favoarea „caselor self-service”. Să cumpărăm de la români și de la magazinele care oferă locuri de muncă românilor. Să fim solidari cu frații noștri care vor avea de suferit din cauza unor astfel de strategii.

AUR împotriva promovării jocurilor de noroc

Reclamele la jocurile de noroc trebuie interzise. Fac parte din grupul care a inițiat legea care ar limita intoxicarea spațiului public și cel al audiovizualului cu astfel de publicitate.

Totuși, în ciuda solicitărilor a sute de mii de români, partidul unic PNL-PSD s-a retras din acest demers, modificând radical textul inițial al legii. Din această cauză vor fi difuzate în continuare spoturi în audiovizual noaptea, iar reclamele outdoor la jocurile de noroc vor fi permise.

PNL și PSD fac ce știu mai bine – să trădeze interesele românilor. La următoarele alegeri avem nevoie de majoritate pentru a putea merge și mai departe și a interzice jocurile de noroc în zonele defavorizate ale țării.

AUR facilitează revenirea familiilor în țară

Românii din diaspora reprezintă o prioritate pentru noi, cei de la AUR, de aceea facem toate demersurile necesare pentru a le crea condițiile optime ca să poată reveni acasă împreună cu familiile lor. În acest sens, am depus o inițiativă legislativă prin care propunem acordarea de sprijin instituțional – în vederea integrării sau reintegrării în sistemul românesc de educație – a acelor elevi ale căror familii s-au întors în România și care au studiat, parțial sau integral, în străinătate.

Legea noastră prevede toate acțiunile și demersurile specifice în vederea integrării/reintegrării acestor elevi în învățământul românesc, inclusiv acordarea de asistență psihologică.

Responsabilii de achizițiile din pandemie trebuie să ofere răspunsurile pe care le așteaptă toți românii

Împreună cu colegul Sorin-Titus Muncaciu fac parte din comisia de anchetă a achizițiilor din timpul pandemiei, unde nici până în prezent nu s-a analizat de ce s-a comandat un număr atât de mare de doze de vaccin și de izolete care nu au fost folosite. Audierile au loc într-un mod deficitar, iar lucrările se tergiversează.

În acest context, am cerut Curții de Conturi să vină cât mai repede cu răspunsuri la aceste întrebări pe care le avem cu toții. De asemenea, i-am cerut președintelui comisiei Rodica Paraschiv să îl convoace, în sfârșit, pe Raed Arafat, dar și pe toți miniștrii Sănătății, și să facă funcțională această comisie, pentru că, în acest moment, este departe de ceea ce noi, inițiatorii, doream.

Vrem să se facă dreptate în acest caz flagrant de bătaie de joc și scurgere de bani în buzunarele unora care se cred mai presus de binele populației.

AUR înființează comisia de anchetă în legătură cu privatizarea Petrom

Săptămâna trecută, împreună cu parlamentarii AUR am propus înființarea la nivelul Camerei Deputaților a unei Comisii de anchetă privind procesul de privatizare a Societății Naționale a Petrolului – PETROM.

De asemenea, am cerut publicarea listei politicienilor care au devenit parteneri sau administratori de stații/beneficiari de franciză ai OMV-Petrom în România și care și-au angajat rudele în afacerile derulate de această companie. Nu vom mai permite ca hoți precum Virgil Popescu să aibă legături cu OMV.

Așteptăm să vedem câți dintre parlamentarii celorlalte partide vor avea curajul și tăria să acționeze în interesul românilor și să se alăture demersurilor noastre.

Dreptate pentru fermierii români

Ucraina s-a folosit de război pentru a invada piața cerealelor din România cu produse de proastă calitate, la prețuri mici. În tot acest timp, agricultura din România a fost lipsită total de protecție și de sprijin din partea statului, iar fermierii au fost aduși la sapă de lemn.

În acest context, împreună cu deputații și senatorii AUR am cerut Guvernului să ancheteze cum a fost posibil acest lucru, deși Ucraina nu are drept de comercializare a cerealelor în România.
Vrem să fie luate măsuri, iar fermierii să fie despăgubiți.

Românii trebuie să fie principalii beneficiari ai resurselor țării

România are una dintre cele mai sigure poziții în ceea ce privește alimentarea pieței interne cu petrol și gaze naturale, situându-se printre țările europene cu cea mai mică rată de dependență de importuri. Totuși, acest avantaj nu se reflectă deloc în nivelul de trai al românilor sau în prețuri.

În acest context, colegul meu Antonio Andrusceac i-a adresat o întrebare pe cale parlamentară ministrului Energiei, Virgil Popescu, solicitând detalii despre zăcămintele onshore de petrol și gaze de mare adâncime care se exploatează în țara noastră, metodele de exploatare și beneficiarii acestora, dar și despre modul în care verifică autoritățile dacă metoda de exploatare declarată de către beneficiar este în concordanță cu autorizațiile emise.

Dacă exploatările s-ar face cu seriozitate, noi românii am putea beneficia, în sfârșit, de propriile bogății. România trebuie scoasă din criză economică perpetuată de veșnica incompetență a celor care o conduc.

Dreptate pentr urmașii deținuților politici

Urmașii deținuților politici din timpul odiosului regim comunist trebuie să beneficieze de o reparație morală și financiară adecvate. În acest sens, împreună cu colegii mei am depus o propunere legislativă pentru modificarea Decretului-Lege nr. 118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum și celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri.

Inițiativa are menirea de a corecta o discriminare nejustificată făcută de autorii legii aflate în vigoare. Mai exact, actul normativ din 1990 prevede o compensare discriminatorie: copiii care s-au născut în timpul executării pedepsei de către părinte beneficiază de 100% din indemnizația ce i se cuvine părintelui, în timp ce copiii care s-au născut după ieșirea din închisoare a părintelui primesc doar 50% din indemnizație.

Considerăm absolut necesară modificarea legii, astfel încât copiii născuți după eliberarea părintelui din închisoare să beneficieze de aceleași drepturi precum fratele sau frații născuți înainte de eliberarea părintelui.

Cerem de urgență oprirea așa-zisei reforme din sistemul de educație

Săptămâna trecută, ministrul Educației Ligia Deca a prezentat noile legi ale educației, care reprezintă, în viziunea noastră, cea mai gravă lovitură pe care o poate primi învățământul românesc. Cu girul PSD și PNL, educația copiilor noștri este ignorată, deoarece proiectele propuse nu exprimă opinia celor implicați în sistemul de învățământ și a organizațiilor de profil.

Alături de colegii din AUR am solicitat oprirea imediată a așa-zisei reforme din sistemul de educație românesc și organizarea unor dezbateri publice serioase și profesioniste pentru încheierea unui pact național pe termen lung în acest domeniu.

Încă nu este prea târziu să instituim un moratoriu, așa cum noi, cei de la AUR, am propus, cu privire la legile educației. Este important să nu ne grăbim, să analizăm aceste legi, dar cu experți credibili și convingători. AUR are politici clare în domeniul educației, elaborate cu ajutorul comisiilor naționale de specialitate ale partidului.

Eroii nu mor niciodată

Săptămâna trecută, la propunerea mea, Camera Deputaților a ținut un moment de reculegere în memoria eroilor români, Horea și Cloșca, executați în 1785 din ordinul împăratului austriac.

Pe 28 februarie am comemorat 238 de ani de când cei doi martiri au fost executați prin tragere pe roată pentru că au îndrăznit să se ridice la luptă pentru eliberarea neamului lor de sub tiranie.

Lupta pentru dreptate, demnitate și libertatea românilor trebuie continuată zi de zi!

Abonare
Anunță-mă despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Type at least 1 character to search
0
M-ar interesa părerea ta, te rog să comentezi.x
()
x