Raport Președinte AUR 6 – 12 martie

În AUR vii să dai pentru țară, nu să iei pentru tine

Săptămâna trecută mi-am continuat întâlnirile cu românii din țară. Am vorbit cu susținătorii din Oradea și Reșița, unde am inaugurat și un nou sediu, despre guvernarea AUR, și le-am povestit despre planurile noastre de a face din România un stat respectat la nivel european.

De asemenea, le-am transmis celor prezenți că așteptăm alături de noi fiecare român patriot și muncitor care poate aduce o schimbare la nivel local, regional sau național cu o singură condiție: să vrea să dea pentru țară, nu să ia pentru sine. AUR este singura forță care poate guverna și poate reconstrui România.

Pregătim relațiile externe pentru viitoarea guvernare AUR

Zilele trecute, alături de colegii mei din AUR am avut mai multe întrevederi bilaterale, la Varșovia, cu partenerii noștri suveraniști care guvernează Polonia cu succes de aproape opt ani consecutivi.

Am vizitat Ministerul Agriculturii, unde am discutat cu secretarul de stat Janusz Kowalski despre necesitatea de a sprijini micii producători și de a promova produsele autohtone. Ulterior, am mers la Ministerul Justiției, unde secretarul de stat Marcin Warchoł a prezentat victoriile pe care coaliția suveranistă care conduce Polonia le-a înregistrat în lupta cu fenomene precum evaziunea fiscală, violența domestică sau abuzul IFN-urilor.

Seria vizitelor a continuat la Parlamentul Poloniei, unde am subliniat importanța dezvoltării unui parteneriat puternic între țările noastre. Trebuie să cultivăm în permanență relațiile cu partenerii noștri regionali, mai ales în contextul internațional dificil pe care îl traversăm toți astăzi.

AUR, prezent la Congresul European al guvernărilor locale

Săptămâna trecută, o delegație AUR formată din deputații Radu-Vicențiu Grădinaru, Raisa Enachi și Lilian Scripnic a fost prezentă la Congresul European al autorităților locale și regionale, ediția a VIII-a. Evenimentul a avut loc la Mikolajki, în Polonia, și a reunit oameni din administrația publică, politicieni, intelectuali, experți, cercetători și jurnaliști din întreaga Europă.

Cei prezenți au discutat despre identificarea celor mai bune metode de a sprijini și promova comunitățile locale. Cu acest prilej, colegii mei au subliniat că identitatea națiunilor europene este conferită, în primul rând, de specificul fiecărei comunități, zone sau regiuni de pe continentul european.

România are un potențial cultural, turistic și economic enorm, iar noi, cei de la AUR, lucrăm pentru a-l valorifica atât în țară, cât și pe plan internațional.

Inspecție parlamentară la fabricile Timber, Schweighofer și Kronospan

Săptămâna trecută, alături de un grup de parlamentari AUR, activiști de mediu și avocați, am mers în control la fabricile Timber, Kronospan și Schweighofer din județele Covasna, Brașov și Alba pentru a inspecta modul în care milioane de tone de lemn românesc sunt scoase anual din țară. De asemenea, investigația noastră a vizat și problemele grave legate de reciclarea deșeurilor lemnoase și a hârtiei.

În urma controlului parlamentar, am identificat 3 camioane încărcate neregulamentar cu material lemnos la fabrica HS Timber din Covasna, fapt pentru care am sesizat organele de Poliție, care au constatat neconcordanțe în privința încărcăturii. Companiile găsite cu nereguli ar putea fi sancționate de către instituțiile abilitate, inclusiv până la confiscarea camioanelor.

Pădurile noastre trebuie să se poată regenera, iar lemnul nostru nu trebuie să mai fie scos fraudulos din țară, spre bucuria grupurilor de interese antinaționale.

Aștept toți românii să mi se alăture sâmbătă, 18 martie, la o acțiune de împădurire care va avea loc în comuna Mălini, județul Suceava.

AUR, pași concreți pentru reducerea numărului de parlamentari

Colegul meu Antonio Andrușceac a susținut în fața Consiliului Economic și Social proiectul AUR legat de reducerea considerabilă a numărului de parlamentari, prin modificarea cotei de reprezentare.

Potrivit inițiativei AUR, care a primit și aviz favorabil din partea Consiliului, un deputat ar urma să fie ales cu 90.000 de voturi, iar un senator cu 210.000. Prin această creştere a cotelor de reprezentare, estimăm un număr de circa 225 de deputaţi şi 95 de senatori la alegerile parlamentare din 2024.

Ținând seama de importanța inițiativei legislative și de așteptările electoratului, precum și de timpul scurt necesar pentru ca legea să fie aplicată în 2024, solicităm în mod repetat adoptarea proiectului în procedură de urgență.

Raed Arafat nu vrea să răspundă la întrebările românilor

Săptămâna trecută, Raed Arafat a fost chemat la audieri în cadrul Comisiei de anchetă privind achizițiile din perioada pandemiei. Am considerat că este cazul să vină să răspundă în fața Parlamentului și a românilor pentru toate achizițiile dubioase care au fost efectuate, doar că acesta a refuzat să vină.

În calitate de coordonator direct, Arafat a luat măsuri nejustificate, disproporționate, inclusiv în privința achizitiilor de materiale și a echipamentelor care zac acum în depozite ca neconforme. El este cel care a vrut să ne propună o nouă normalitate, să ne închidă în case, să ne pună botniţe și să ne vaccineze obligatoriu.

Raed Arafat trebuie să răspundă pentru achizițiile făcute în timpul pandemiei, începând cu cele realizate chiar în prima zi de stare de urgență de către DSU. Adevărul trebuie să iasă la iveală, iar VINOVAȚII TREBUIE SĂ PLĂTEASCĂ!

Cerem demisia ministrului Muncii

Săptămâna trecută, alături de parlamentarii AUR am susținut moțiunea simplă împotriva ministrului Muncii Marius Budăi. La fel ca toți românii, am avut multe lucruri să îi reproșăm ministrului, printre care mascarada pe care o face cu pensiile speciale și trădarea părinților și a bunicilor noștri.

I-am cerut explicații despre tergiversarea problemei pensiilor speciale, solicitându-i repetat să elimine pragul obligatoriu de 9,4% din PIB pentru pensii, impus prin PNRR.

Orice zi în care rămâne ministru al Muncii este un atentat la prezentul și viitorul economic al românilor și al țării.

AUR continuă demersurile pentru recunoașterea românilor ca minoritate națională oficială în Italia

La sfârșitul lunii februarie, împreună cu parlamentari AUR am au avut o deplasare în Italia, unde ne-am întâlnit cu românii noștri de acolo, dar și cu omologii conservatori din coaliția aflată acum la guvernare.

Obiectivul nostru pentru acest an este acela de a uni forțele politice din țară și de afară pentru recunoașterea comunității românilor drept comunitate națională recunoscută oficial în Italia.

Este inadmisibil ca românii, care sunt cea mai mare comunitate și își aduc un mare aport la PIB-ul Italiei, să nu fie recunoscuți, în vreme ce alte 12 minorități au obținut acest statut. Vom continua acțiunile care vizează protejarea minorității românilor din Italia, în condițiile în care ne aflăm în relații foarte bune cu Guvernul Meloni.

Nu putem sprijini Ucraina atât timp cât nu suntem respectați

La împlinirea unui an de la declanșarea războiului de agresiune al Federației Ruse împotriva Ucrainei, împreună cu parlamentarii AUR am cerut introducerea unui paragraf în textul Declarației Parlamentului României care face referire explicită la drepturile comunităților de români din interiorul granițelor Ucrainei și la prezervarea ecosistemului din Delta Dunării, periclitat de lucrările de adâncire a Canalului Bîstroe.

Așteptăm ca autoritățile ucrainene să trateze cu atenție aspectele importante ridicate de statul român în relațiile bilaterale, precum situația etnicilor români din Ucraina, respectiv necesitatea de a proteja patrimoniul și biodiversitatea unice ale Deltei Dunării, în conformitate cu angajamentele și standardele europene și internaționale în materie.

Considerăm că prioritățile poporului român trebuie să fie pe primul loc, de aceea nu putem sprijini sub nicio formă Ucraina atât timp cât aceasta nu ne respectă ca țară.

Cerem demisia ministrului Muncii

Săptămâna trecută, alături de parlamentarii AUR am susținut moțiunea simplă împotriva ministrului Muncii Marius Budăi. La fel ca toți românii, am avut multe lucruri să îi reproșăm ministrului, printre care mascarada pe care o face cu pensiile speciale și trădarea părinților și a bunicilor noștri.

I-am cerut explicații despre tergiversarea problemei pensiilor speciale, solicitându-i repetat să elimine pragul obligatoriu de 9,4% din PIB pentru pensii, impus prin PNRR.

Orice zi în care rămâne ministru al Muncii este un atentat la prezentul și viitorul economic al românilor și al țării.

Guvernul Ciucă – Ciolacu, campanie electorală cu bani de la bugetul de stat

Incapabil să rezolve crizele succesive care au adus românii în pragul sărăciei, Guvernul Ciucă și-a început campania electorală sub masca unor proiecte de utilitate publică precum softul de inteligență artificială „Ion”.

Grav este că, prin acesta, partidele sistemului pun în funcțiune un serviciu automatizat de cercetare și propagandă pe banii românilor, lansat sub forma unei baze de date cu probleme semnalate de români cu scopul de a construi politici publice. De asemenea, se vor aloca 10 milioane de lei pentru servicii de comunicare și cercetare de piață.

Un guvern competent nu are nevoie de propagandă sau de publicitate. Noi, cei de la AUR, cerem încă o dată coaliției aflate vremelnic la putere să înceteze risipa banilor de la bugetul de stat și să direcționeze fondurile de propagandă către numeroasele comunități defavorizate și ignorate de autorități.

Caravana medicală AUR caută personal medical

Alături de colegii din AUR continuăm demersurile noastre de a construi un spital mobil. Pe această cale, facem un apel către organizațiile non-guvernamentale cu activitate în domeniul serviciilor medicale pentru a coopera și a oferi împreună servicii medicale de bază cetățenilor fără posibilități financiare sau spitale în proximitate.

Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor românilor vom pune la dispoziție temporar spații mobile echipate cu echipamente și dispozitive medicale, unde să fie asigurate servicii medicale gratuite de stomatologie, oftalmologie, medicină de familie, ecografie, analize de sânge etc.

Organizațiile non-guvernamentale interesate ne pot scrie la adresa de email caravanamedicala@partidulaur.ro, unde vor specifica: datele de contact ale organizației, experiența anterioară a organizației sau a membrilor, lista personalului propriu sau voluntar, tipurile de servicii medicale care pot fi oferite, lista cu echipamentele și dizpozitivele care pot fi puse la dispoziția proiectului, angajamentul cu privire la capacitatea de a asigura aprovizionarea cu toate materialele consumabile necesare activităților medicale, precum și asigurarea tuturor procedurilor și serviciilor specifice.

Mergem înainte împreună!

Abonare
Anunță-mă despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Type at least 1 character to search
0
M-ar interesa părerea ta, te rog să comentezi.x
()
x