Raport Președinte AUR 3 – 9 octombrie

România a ieșit în stradă

Duminica trecută, alături de colegii mei parlamentari ne-am alăturat protestelor care au avut loc în toate reședințele de județ din țară. Eu am fost prezent la Foșcani, împreună cu sute de români sătui de minciunile pe care ni le spun cei din sistem.

Forța străzii este singura de care se mai tem impostorii din fruntea statului român. Vestea bună e că oamenii au început să conștientizeze puterea pe care le-o dă unitatea.

„Doar împreună putem face dreptate pentru România!

AUR, împotriva risipei banului public

Alături de parlamentarii AUR am elaborat încă un proiect de lege împotriva risipei banului public. Propunem micșorarea numărului de membri numiți în consiliile de administrație, dar și nivelul indemnizației la care au dreptul aceștia.

Membrii consiliilor de administrație nu lucrează 8 ore pe zi, ci participă doar la ședințe convocate periodic, activitate care nu justifică încasarea unor sume mai mari ca un salariu. Deși găștile care ne conduc știu asta, nimeni nu face nimic.

Azi, când românii abia mai fac față cheltuielilor zilnice cu venituri care sunt departe de a asigura un nivel de trai decent, risipirea banilor prin răsplătirea unor membri de partid cu funcții în consiliile de administrație depășește limita acceptabilă a bunului simț.

 

Raport George Simion Președinte AUR 26 februarie - 3 martie

AUR sprijină familiile cu mulți copii

Alături de parlamentarii AUR am depus un proiect de lege care prevede reducerea până la zero a impozitelor pe proprietate, în funcție de numărul de copii aflați în întreținere. Astfel, familiile cu 3 copii ar putea beneficia de o reducere de 25%, cele cu 4 copii de 50%, iar în cazul în care numărul de copii ar fi de 5 sau mai mulți, impozitul pe proprietate ar fi zero.

Totuși, chiar dacă România trăiește o adevărată catastrofă demografică de mai mulți ani, iar numărul nou-născuților a fost anul trecut cel mai mic din istoria României, partidul-stat PSD-PNL nu consideră că este cazul să stimuleze natalitatea și nici să ajute familiile cu mulți copii și a respins propunerea noastră.

Sperăm că legea va trece la Camera Deputaților, care este decizională. România se confruntă cu o criză demografică fără precedent în istorie.

Partidul unic PSD-PNL, la cheremul lui Raed Arafat

Proiectul de lege depus de AUR prin care medicina de urgență trecea în subordinea Ministerului Sănătății a fost respins de PSD, care și-a dat arama pe față, demonstrând că nu reprezintă decât o adunătură de mincinoși și impostori aflați la cheremul lui Raed Arafat.

Inclusiv Alexandru Rafila, ministrul PSD al Sănătății, susține de luni de zile că medicina de urgență trebuie trecută sub controlul și coordonarea Ministerului Sănătății.

În nicio țară democratică din lume Ministerul de Interne nu face politică medicală. Medicina de urgență (și medicina, în general) nu este proprietatea personală a lui Raed Arafat sau a vreunei structuri militarizate.

AUR construiește un proiect de țară

Săptămâna trecută, alături de colegi din AUR am continuat seria de dezbateri privind viitorul României și importanța unui proiect de țară asumat. De această dată, alături de experți, profesori, avocați și sociologi am discutat despre educație și importanța acesteia într-un stat democratic și civilizat.

Educația reprezintă o prioritate pentru noi, cei de la AUR, și considerăm că aceasta trebuie să țină cont de voci din familie, școală, biserică și comunitate. Alături de cei prezenți am elaborat programe de reconstituire a educației bazate pe valorile naționale, depolitizarea învățământului, și am propus finanțarea educației naționale cu cel puțin 6% din PIB.

AUR va readuce învățământul în matca valorilor naționale, creatoare de modele de conduită și competență exemplare.

AUR propune corectarea normelor legale privind accidentele rutiere

Săptămâna trecută, am lansat un nou proiect de lege prin care dorim să modificăm Legea privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și tramvaie.

Mai exact, AUR propune corectarea unor norme legale care dezavantajează în mod evident persoanele prejudiciate, precum și o separare clară între situația cererii de despăgubire soluționată pe cale amiabilă și cea pentru care este necesară intervenția instanțelor de judecată.

În prezent, la nivelul instanțelor de judecată există hotărâri definitive care dispun în mod diferit în ceea ce privește soluționarea litigiilor, astfel că românii se confruntă cu sentimentul de nedreptate și cu lipsa acută de încredere în sistemul de justiție.

AUR reprezintă cu mândrie România la nivel internațional

Noi, cei de la AUR, am înaintat o propunere legislativă prin care cerem ca uniformele școlare să fie reintroduse în școlile românești, însă nu pe model comunist, ci ținând cont de specificul, istoria și simbolurile fiecărei unități școlare în parte.

Astfel, consiliile de administrație, profesorale, ale părinților și ale elevilor din fiecare unitate școlară vor decide asupra modelelor de uniformă, iar elevii din familii cu posibilități reduse vor putea beneficia de burse sociale pentru achiziționarea acestora.

Propunerea AUR vine în contextul în care numeroase studii arată că elevii care învață într-un mediu în care există uniforme școlare vor fi mai productivi, mai atenți, mai predispuși la performanță, mai puțin stresați de diferențele de ordin social și mai puțin agresivi.

AUR reprezintă cu mândrie România la nivel internațional

Săptămâna trecută, colegul meu, deputatul Antonio Andrușceac a avut o întrevedere cu ministrul de Externe al Republicii Malta, la decernarea premiilor Institutului Diplomatic Maltez.

În cadrul evenimentului, deputatul AUR a primit o medalie pentru reluarea diplomației parlamentare, după șase ani de întrerupere, și a facilitării de schimburi economice între producătorii români de cereale și importatorii maltezi.

De asemenea, în perioada 1-4 octombrie, deputații AUR Dumitru Viorel Focșa și Radu Vicențiu Grădinaru au efectuat o vizită de lucru la Doha, Qatar, alături de parlamentari din 7 țări europene, la invitația autorităților qatareze.

Agenda vizitei de lucru a cuprins întrevederi cu ministrul Muncii, Dr. Ali bin Samikh Al Marri, cu membrii Comitetului Național pentru Drepturile Omului (NHRC), dar și cu Excelența Sa Hassan Al Thawadi, Secretarul General al Comitetului Suprem al Patrimoniului, care se va ocupa personal de organizarea Campionatului Mondial de Fotbal 2022.

Ce am făcut cu salariul de deputat

Luna aceasta mi-am donat salariul către o familie necăjită cu cinci copii din comuna Pogana, județul Vaslui. Banii au mers pentru cumpărarea materialelor de construcții necesare pentru construirea unei case mai sigure, deoarece cea veche reprezenta un pericol pentru întreaga familie.

Vă îndemn și pe voi să fiți mai buni și să îi ajutați pe cei care au nevoie, pentru că doar împreună vom face România bine.

Abonare
Anunță-mă despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Type at least 1 character to search
0
M-ar interesa părerea ta, te rog să comentezi.x
()
x