George Simion Președinte AUR deputat - știri, program, opinii, studii biografie/CV, audiențe și contact telefon număr

Raport Președinte AUR 5 – 11 decembrie

Schengen, eșecul guvernului Iohannis

Săptămâna trecută am efectuat o vizită de lucru la Bruxelles, unde am vorbit în cadrul unei conferințe de presă, alături de eurodeputatul Cristian Terheș, despre eșecul aderării României la Schengen. Principalii vinovați pentru această ratare sunt președintele Iohannis și Guvernul Ciucă, incapabili să identifice și să neutralizeze riscurile și vulnerabilitățile din proiectul Schengen.

Pentru români este o trezire cruntă la realitate și o dovadă în plus că umilința, compromisurile, lașitatea și impostura nu sunt instrumente cu care să poată fi câștigat respectul partenerilor externi. Trebuie să alegem dacă vom continua să votăm politicieni trădători sau ne vom lua destinul în propriile mâini și vom alege conducători patrioți.
Guvernul Iohannis trebuie să plece acasă, pentru că actuala putere și-a pierdut legitimitatea.

România are nevoie de alegeri anticipate, în urma cărora o nouă majoritate să poată pleca la drum cu un proiect de țară serios, credibil și în slujba interesului național.

AUR îndeamnă românii să boicoteze firmele austriece

Respingerea aderării României la Spațiul Schengen ne costă bani, ne întârzie proiectele de dezvoltare și ne pune într-o poziție inferioară față de partenerii din Uniunea Europeană.

Ca răspuns la votul negativ acordat de Austria, alături de sute de români patrioți am organizat, o serie de proteste în fața Ambasadei Austriei și la benzinăriile și afacerile austriece din țară, pentru a da un semnal clar că nimic nu rămâne nesancționat atunci când e vorba despre demnitatea și dreptul nostru.

Din stradă am strigat cu voce tare că drepturile românilor nu sunt subiect de negociere în Uniunea Europeană și nici nu trebuie considerate privilegii.
Facem apel la români să boicoteze companiile austriece care activează în România, pentru că Austria nu mai poate face munți de bani în România în condițiile în care este adversarul intereselor noastre în Europa.

Extremistul Tanczos Barna, chemat de AUR să dea explicații în Parlament

La solicitarea AUR, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tanczos Barna, a venit în fața Parlamentului, în cadrul Orei Guvernului, unde i-am cerut să ofere public câteva explicații și soluții pentru situația dezastruoasă creată de ordonanța care plafonează prețul lemnului de foc.

Suntem în luna decembrie, temperaturile scad, iar cei peste trei milioane de români care depind de lemnele de foc pentru încălzire nu au acces la ele, fie din cauza prețului, fie din cauză că lipsesc de pe piață.

Spre deosebire de Virgil Popescu, ministrul șovin și iredentist Tanczos Barna a avut minima decență să vină în Parlament, dar, la fel ca primul, și acest extremist românofob s-a încurcat în minciuni dintr-un simplu motiv: românii o duc rău din cauza lor, a politrucilor care nu vor și nu pot să conducă această țară în interesul cetățenilor ei.
La următoarele alegeri votați patrioți care să ne conducă, nu trădători și vânzători de țară!

Hoțul Virgil Popescu fuge de întrebările românilor

Săptămâna trecută, în urma sesizărilor românilor, am mers personal la sediul Ministerului Energiei pentru a-i cere explicații hoțului Virgil Popescu despre aprobarea așa-zisei „taxe pe soare”, care afectează zecile de mii de români cu panouri fotovoltaice.

Din păcate, ministrul Energiei nu a vrut să răspundă la întrebările arzătoare pentru români, preferând să se baricadeze în biroul său, astfel demonstrând încă o dată că nu îl interesează nimic în afară de propriul buzunar.

AUR, soluții pentru creșterea bugetului de stat

În contextul în care România pierde bani pe mai multe fronturi din cauza incompetenței celor de la conducere, iar balanța dintre veniturile la bugetul de stat și cheltuieli este disproporționată, AUR are soluția.

Alături de parlamentarii AUR propunem colectarea mai eficientă a TVA-ului și reducerea evaziunii fiscale. Astfel, veniturile la buget ar putea crește chiar și cu miliarde de euro pe an.

În acest sens, colegul meu Dorinel Cosma i-a adresat o interpelare parlamentară ministrului Finanțelor, Adrian Câciu, prin care îi solicită să explice românilor ce măsuri eficiente are Ministerul pentru a reduce deficitul de încasare cu 5% într-un an, precum și care este valoarea de TVA colectat în ultimii ani la nivel național și la nivel local.

AUR susține un aparat de stat eficient, capabil să administreze România, nu unul slab, infestat de sinecuri și politruci.

Sistemul nu vrea ca românii să aibă acces la energie ieftină

Alături de colegii parlamentari din AUR am propus fuziunea prin absorbție a Societății de Producere a Energiei Electrice și a Complexului Energetic Oltenia și înființarea unei societăți comerciale de producere și distribuție a energiei electrice. Acest fapt ar fi asigurat un mix energetic interior, implicit, un preț mediu de producție competitiv datorită capacităților de producție diversificate.

Inițiativa noastră, a celor de la AUR, a fost respinsă în Comisia pentru energie a Senatului, partidele sistemului făcând dovada încă o dată că răspund la comenzi externe și nu au nici cea mai mică remușcare față de românii care se chinuie să își plătească facturile.

AUR susține în continuare că românii trebuie să aibă acces la energie ieftină. Nu există niciun motiv pentru care această criză să fie perpetuată în România, dat fiind potențialul energetic uriaș pe care îl are țara noastră.

PSD, PNL, USR și UDMR vor să țină pensionarii în sărăcie

Recent, împreună cu parlamentarii AUR am propus un proiect de lege pentru corelarea pensiei minime cu coșul minim de consum. Inițiativa ar fi venit în ajutorul a milioane de pensionari care, în contextul scumpirilor din ultima perioadă, abia se descurcă de la o lună la alta.

Propunerea nostră a primit aviz negativ în Comisia pentru drepturile omului din Camera Deputaților din partea coliției toxice PNL-PSD-UDMR și USR, care, deși promit pensii decente pentru toți românii, în fapt își asigură venituri grase doar lor.

Pensiile speciale nu numai că nu au fost desființate, dar vor și crește. În schimb, pensiile contribuabililor care au muncit toată viața vor rămâne o batjocură. Când AUR va fi la guvernare, toate aceste nedreptăți vor lua sfârșit!

Încă un pas pentru protejarea consumatorilor de energie

Proiectul de lege al AUR de modificare și completare a Legii energiei electrice și gazelor a primit aviz FAVORABIL în Comisia juridică din Senat!

Împreună cu colegii din AUR am propus o inițiativă legislativă care să protejeze consumatorii în fața practicilor abuzive ale furnizorilor de energie electrică și gaze naturale. Astfel, am cerut ca ANRE să devină singura autoritate competentă în soluționarea plângerilor, iar obligația de plată să fie suspendată pe întreaga perioadă a soluționării.

În prezent, reclamanții trebuie să se adreseze mai întâi prestatorilor de servicii, care acționează doar în logica propriului profit, nu în interesul românilor.

Proiectul nostru de lege are avize favorabile atât de la Consiliul Economic și Social, cât și de la Consiliul Legislativ și Comisia juridică. Este încă un pas spre protejarea consumatorilor din România în fața haosului de pe piața de energie creat cu bună știință de cei care ne conduc.

Abonare
Anunță-mă despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Type at least 1 character to search
0
M-ar interesa părerea ta, te rog să comentezi.x
()
x