Reforma AUR pentru Primării

Reforma AUR pentru Primării: 1.300 de primari în loc de 3.300 și reorganizare, nu regionalizare

Reforma AUR pentru Primării. AUR și-a asumat ca obiectiv în programul de guvernare reducerea numărului de unități administrativ-teritoriale. Am spus, încă de la evenimentul de lansare a programului de guvernare din luna mai, că nicio localitate nu va avea primărie în România dacă nu are cel puțin 5.000 de locuitori.

Reforma AUR pentru Primării. Mai mult, am propus păstrarea actualelor primării pentru a fi aproape de cetățeni, dar nu păstrarea primarilor și a administrației.

Realitatea și toate studiile care au fost realizate de instituții, precum Camera de Comerț și Industrie, au arătat că o localitate din România, pentru a fi sustenabilă din punct de vedere financiar, ar trebui să aibă minim 5.000 de locuitori.

Această măsură ar putea rezolva criza sistemică în care se află primăriile din țara noastră, care intră în incapacitate de plată în fiecare an în lunile august, septembrie sau octombrie.

Reforma AUR pentru Primării. Avem soluții concrete

Ceea ce propunem noi reprezintă o soluție corectă pentru criza în care se află administrația locală. 90% din primăriile din România nu se susțin financiar în acest moment. Tocmai de aceea le-am propus reprezentanților tuturor formațiunilor politice să recunoască această criză cronică în care se află administrația și să accepte o formă de reorganizare administrativ-teritorială fundamentată pe o serie de principii corecte.

Am venit cu această formă de reorganizare administrativ-teritorială care respinge categoric regionalizarea și într-un proiect de lege și propunem un pact pentru viitorul României, din punct de vedere administrativ, tuturor celorlalte formațiuni.

Propunerea noastră e clară: reducerea numărului de unități administrativ-teritoriale (UAT) de la 3.300, câte avem în prezent, la circa 1.300. Astfel, am avea 1.300 de primari în loc de 3.300.

În conferința săptămânală de presă a AUR, pentru că a fost prin zonă și jurnalistul Alex Dima de la „România, Te Iubesc!”, am adus în discuție cazul orașului Vașcău din județul Bihor, pe care Pro TV l-a prezentat. Vorbim despre un oraș cu 2.200 de locuitori cu tot cu 5 comune aparținătoare.

AUR, partidul pe care unii îl etichetează ca fiind extremist, își asumă responsabilitatea de a reforma administrativ România și de a așeza administrația locală pe principii corecte.

Abonare
Anunță-mă despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Type at least 1 character to search
0
M-ar interesa părerea ta, te rog să comentezi.x
()
x