organizația de femei a Alianței pentru Unirea Românilor

Regina Maria, femeile și România pe care ne-o dorim cu toții

În această săptămână, organizația de femei a Alianței pentru Unirea Românilor a dat startul unei serii de evenimente ce vor reuni femei puternice și dedicate care își doresc să aducă o schimbare pozitivă în societatea românească.

Dezbaterea din cadrul întâlnirii găzduită de organizația de femei a Alianței pentru Unirea Românilor a fost o ocazie excelentă de a discuta despre rolul crucial pe care îl joacă femeile în societate, în familie și în politică, subliniind ideea că acestea sunt nucleul de aur al societății noastre.

Noi, la AUR, așa cum le-am spus și doamnelor prezente, promovăm meritocrația și competența, respingând ideea unei cote de gen. Nu avem nevoie de astfel de măsuri pentru a pune femeile pe același loc cu bărbații, pentru că femeile sunt deja pe același loc cu bărbații. Suntem diferiți, dar complementari, și avem nevoie unii de alții în viețile noastre.

În experiența mea personală, am observat că femeile sunt adesea mult mai harnice, talentate și competente decât bărbații. Am făcut această constatare în activitatea mea profesională și civică, unde, pe frontul reîntregirii naționale și al dispariției graniței nedrepte de la Prut care desparte aceeași națiune, am aplicat-o. O aplic și acum în AUR, unde avem nevoie de mult mai multe doamne care să lupte cot la cot lângă noi.

Țara are nevoie de femei puternice și capabile în politică

organizația de femei a Alianței pentru Unirea Românilor

 

Cu toate că femeile posedă calități importante, acestea nu sunt reprezentate în număr mare la conducerea de vârf a României. Poate că acesta este unul dintre motivele pentru care țara noastră se confruntă cu atâtea probleme.

 

organizația de femei a Alianței pentru Unirea Românilor

Femeile au de dus o luptă dublă: pe lângă activitatea profesională sau pe scena publică, trebuie să aibă grijă și de familie și de casă, să crească și să educe copiii. Este o sarcină dificilă, dar femeile din România au demonstrat de-a lungul timpului că sunt capabile să facă față acestor provocări.

În calitate de președinte al AUR, încerc să promovez cât mai multe doamne. Avem datoria, împreună, să schimbăm modelul de femeie în politică existent până acum în ultimii 33 de ani.

La evenimentul organizației de femei AUR, am avut plăcerea de a vedea multe femei puternice, capabile să aducă schimbarea de care avem nevoie.

Împreună, putem lupta pentru România pe care au vrut-o și Regina Maria, și Ana Aslan, și alte femei care au iubit cu adevărat această țară.

Abonare
Anunță-mă despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Type at least 1 character to search
0
M-ar interesa părerea ta, te rog să comentezi.x
()
x