România nu are de ce să intre în războaiele altora!

Da, voi fi din nou calificat extremist. Da, mi se va spune iar că sunt putinist. Da, iar voi fi pus la zid de către deontologii lingăi ai sistemului care îl ridică în slăvi pe Klaus Iohannis și șleahta lui de băgători de seamă pentru că imi permit să exprim o poziție contrară față de ei. O poziție pe care o majoritate dintre români o susțin.

Încă o dată, ca în nenumărate alte dăți, Iohannis a stat drept în fața partenerilor străini până s-a îndoit ca atunci când struțul bagă capul în pământ.

Am condamnat public în termenii cei mai duri decizia președintelui Iohannis și a CSAT de astăzi de a renunța la apărarea de tip Patriot pentru România și de a acorda acest sprijin pentru Ucraina.

Nu am făcut-o pentru că nu vreau ca Ucraina să se apere, ci pentru că îmi doresc ca România să nu fie expusă!

Am mers pe un considerent exprimat chiar de către ministrul social-democrat al Apărării, Angel Tîlvăr, în urmă cu o lună: sistemele Patriot au fost luate de România pentru apărarea teritoriului național! Și da, ele trebuie să apere teritoriul României!

Practic, astăzi, Iohannis n-a mai ținut cont de avizul negativ dat de CSAT și a decis de capul lui ca unul dintre cele două sisteme Patriot pe care le avem funcționale să le dăm Ucrainei, lăsându-ne pe noi în baza unui singur sistem, care și acela a fost operaționalizat abia zilele trecute.

Pentru cei care nu știu: România a comandat în SUA ȘAPTE (!!!) sisteme Patriot, pentru aproape patru miliarde de dolari, iar până acum au fost furnizate doar PATRU (!!!) dintre aceste sisteme. Doar DOUĂ sunt operaționale în acest moment, al treilea putând fi utilizat de la sfârșitul anului, iar al patrulea la începutul lui 2025.

Este iresponsabil față de apărarea propriei țări să cedezi un sistem de apărare anti-aeriană din cele două disponibile, tu având la graniță un război. Asta în condițiile în care nu este clar când și dacă vor mai veni celelalte trei sisteme pe care România le-a comandat în SUA și pentru care banii au fost deja plătiți. De ce? Pentru că Statele Unite sunt decise să oprească toate comenzile pentru sisteme și rachete antiaeriene Patriot – inclusiv cele comandate deja de România – până când Ucraina va avea suficiente mijloace antiaeriene pentru a se putea apăra de atacurile Rusiei.

Îi solicit public, pe această cale, lui Klaus Werner Iohannis să spună CE A PRIMIT ÎN SCHIMB pentru ca țara noastră să renunțe la acest sistem? Îi solicit public acest lucru pentru că, în luna mai, după întâlnirea cu Joe Biden, referitoare la sistemul Patriot, a declarat: „Să vedem ce putem să oferim și ce putem primi în schimb, pentru că este inacceptabil ca România să rămână fară apărare anti-aeriană”. (Detalii, AICI)

Până acum știm doar atât, conform spuselor lui Klaus Iohannis: România a rămas fară apărare anti-aeriană, fară a primi nimic în schimb! Sau poate a primit ceva, totuși, pe persoană fizică, Iohannis? Nu știm, pentru că Mutul de la Cotroceni nu este și nu a fost niciodată transparent față de români! Ce știm, în schimb, este ca românilor le-au fost luați patru miliarde de dolari, in avans, pentru sistemele Patriot, ca să se trezească acum că livrarile au fost sistate!

Dacă voi fi Președinte al României pot să vă garantez un lucru: nu voi implica țara noastră și nu voi expune românii la niciun tip de război. România nu are de ce să intre în conflictele altora, țara noastră trebuie să militeze pentru pace. Este îndeajuns că au murit sute de mii de oameni de ambele părți, că repercusiunile acestui război au produs reverberații pe tot globul din punct de vedere financiar și social. Gata!

A venit momentul ca politicienii responsabili, puținii care au mai rămas, să se opună cu toată dârzenia celor care vor să ne arunce continentul într-un abis!

Abonare
Anunță-mă despre
guest
89 Comments
Cele mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Nelu Preda
Nelu Preda
24 days ago

Normal să nu te bagi în războiul altora. LUPTĂM PANA LA CAPĂT ȘI CRED CĂ CÂȘTIGA 🥇

Koler Virginia
Koler Virginia
24 days ago

Mergem pina la capat ! Pace ,nu razboi si nicidecum nu ducem razboaiele altora !

Marian Sperlea
Marian Sperlea
24 days ago

Corect, doresc pacea țării.

Florin Marica
Florin Marica
24 days ago

Nu categoric

Marian Sperlea
Marian Sperlea
24 days ago

Dorim pacea țării noastre

Mihai Sasu
Mihai Sasu
24 days ago

România nu are cum sa nu se amestece în războiul din Ucraina dacă rusii ajung la porțile Odesei. S-a mai întâmplat în trecut. Sau doriți ca importanta strategica a litoralului românesc sa fie anulata și Rusia sa ajungă la gurile Dunării?

Remus Bleahu
Remus Bleahu
Reply to  Mihai Sasu
24 days ago

Si prostiile sunt vorbe.

Vlad Alex
Vlad Alex
Reply to  Mihai Sasu
24 days ago

Ești amabil sa dai si ceva argumente in sprijinul celor afirmate de tine? Ceva detalii pe care te bazezi.
Dacă tot vrei sa ne desăvârșită educatia, atașează te rog o harta a ucrainei din perioada premergătoare revoluției din 1917.

Mariana Enache
Mariana Enache
24 days ago

Foarte adevarat!Americanilor nu le pasa de Romania.Romania a fost introdusa in Europa si in NATO pentru interesele puterilor occidentale.

Ionuț Stanila
Ionuț Stanila
24 days ago

Doamne ajuta
Votez și Susțin George Simion

Ion Gherman
Ion Gherman
24 days ago

Nu sunt de acord ca Romania sa intre in conflictul dintre Rusia si Ucraina nu vrem razboi nu ne trebuie asa ceva !

Neagoe Mirela Daniela
Neagoe Mirela Daniela
24 days ago

Un presidente Patriot Adevărat 🙏👏👏👏 Doamne ajută 🇹🇩 Respect maxim!!!!

Patriot
Patriot
24 days ago

Asa sunt trădători de tara , trimit un sistem patriot din bani romanilor dupa care din toamna el nu mai este la cârma tarii nu-l mai interesează ,și asa se face câte o gaura neagra în bugetul statului .

DIMOFTE LORELE
DIMOFTE LORELE
24 days ago

Nu sunt de acord cu decizia luată de președintele actual, nu avem nevoie de un război la granițele țării noastre. Nu vrau ca băiatul meu să devină carne de tun pt ambițiile unora. Sunt mamă și îmi doresc să îmi cresc nepoții, nu să îmi plâng copilul. Politicienii de astăzi sunt iresponsabili, să își trimită în teatre de război copii și nepoții lor și atunci mai vorbim de deciziile luate.

Emil Comsa
Emil Comsa
24 days ago

România de astăzi a lui Iohanis, cam face jocul americanilor sa ne bage pe noi în război ! Oare de ce Ungaria nu se implica ? Ne lipsește diplomația !

Bulf Danut
Bulf Danut
24 days ago

Cu Dumnezeu înainte ,George Simion președinte!

Flori Viorica
Flori Viorica
24 days ago

Aveți dreptate, să milităm pt pace nel mondo

Yolanda Miricioiu
Yolanda Miricioiu
24 days ago

Dar Iohannis nu este român, el își vinde țara pentru interesele lui !

Stefan Deculescu
Stefan Deculescu
24 days ago

Trebuie să facem o schimbare cât mai e timp

Mishagabriel
Mishagabriel
24 days ago

Joianus guvernul și clasa politică românească trădătoare trebuiesc executați public pentru trădare de țară și afiliere la grup infracțional și terorism alături de sua nato ue și ucraina

A G
A G
24 days ago

Sunt niște fapte istorice., care au scăpat de sub control .
Doar românii sunt vinovați de ce este acum .
Dupa 1990 am avut șefi de stat niște răgălii , flămânzi , șmecheri susținuți de agenturi străine ( vorba lui Ceaușescu ).
Speram sa mai îndreptam câte ceva d p d v economic , social …..
🙏

Constantin Catrinel
Constantin Catrinel
24 days ago

Asta se vede de departe cât de bine suntem guvernați de către TRADATORI

Timoce Alexa
Timoce Alexa
24 days ago

Sa facă un motiv sa mai fure cu ceva țară sa mai inprumute niște banii ca vină alte alegeri și nu au de unde sai scoată.

Cristian Banu
Cristian Banu
24 days ago

A fi nationalist pentru unii deranjeaza, și aici ma refer la pupincuristii Americanilor , nu ar trebui sa se mai vorbească de războaie,sau sa se mai dea naștere la războaie in zilele noastre , ar trebui sa militam pentru PACE cu totii! Eu pun doar o singura întrebare ? Ce cauta americanii in Europa!

Ciorogari Horia
Ciorogari Horia
24 days ago

Sunt de-acord cu dumneavoastră:succes!!!

Dorin
Dorin
24 days ago

Nu sunt de acord cu cedarea sistemului Patriot către Ucraina! Armata a trimis ieri avizul său negativ catre Johanis și CSAT. Johanis are alte interese, nu românești. Nu sunt de acord cu expunerea si implicarea României in conflictele altora, in special al marilor puteri. Aici este vorba de razboiul SUA cu Rusia, prin intermediul Ucrainei.

Last edited 24 days ago by Dorin
Eduard Gabriel Dobrică
Eduard Gabriel Dobrică
24 days ago

Opriți trădătorii să dea Patriotul Ucrainei, plătim și ne împrumutăm ca proștii pentru alții

Dincă Mirela Maria
Dincă Mirela Maria
24 days ago

Sub nicio formă nu trebuie să dăm motive Rusiei pentru a ne ataca, iar ceea ce tocmai au făcut conducătorii noștri actuali , ne dă drept țintă 😥
Sper să îndreptați acest lucru după ce veți deveni președinte 🙏
Am mare încredere în dumneavoastră!🤗🥰❤️
Semnat,,cea mai tare profesoară”😁
Dincă Mirela Maria❤️

Lenuta Iosif
Lenuta Iosif
24 days ago

Nu este treaba noastra ,nu este razboiul nostru ….sa-si vada fiecare de ce este in gradina lui
Da ,ma bucur ca nu ne ve-ti pune tara si copii in pericol ,va sustin si sunt deacord cu ceea ce veti face pentru tara ,pentru noi romanii de pretutindeni si mai presus pentru copii nostri care merita un viitor mai bun ! Ne-am saturat de hoti ,de promisiuni si de mincinosi …Tara noastra a fost jefuita si vanduta ..ne-a ajuns cutitul la os ..muncim in tari straine ca sclavii.. la drogati si puturosi care ne discrimineaza si rad de noi ca suntem romani…De ce ? Romanul este harnic oriunde merge …sia lasat copii ..parintii bolnavi sa poata trimite bani de paine ,medicamente ..pana cand ne mai fura guvernul ..cat sai mai rabdam ?? …Blestemati sa fie toti vanzatorii de tara si neam …sa nu se bucure de nimic din ce-au furat de la gura copiilor si a batranilor …Da va sustin dl George Simion si o sa va votez cu toata increderea si speranta de a ne apara drepturile !!
Mult succes si Doamne Ajuta!🙏

Muscalu Liliana
Muscalu Liliana
24 days ago

Corect dorim pace nu război.Ce treaba avem noi sa ne bagam🙏👏

Temelie Georgeta
Temelie Georgeta
24 days ago

Pentru nimic în lume nu sunt de acord că România să intre în războiul altora ,nu sunt de acord ca tineretul nostru sa fie țintă țintă rușilor sau a altor nații sa fie pace în țară să avem conducători care sa fie cu poporul și pentru popor,sunt alături de dumneavoastră și vă susțin!!!!!!
Doamne ajută să fie bine și pentru noi românii de rând să se întoarcă acasă și românii noștri plecați în toată lumea!🙏

MACAREI NAIMAN IOAN
MACAREI NAIMAN IOAN
24 days ago

DE CE EI NU SUNT OAMENI ?EU CRED CĂ TREBUIE SĂ AJUȚI, VECINUL SI FRATELE.!

Olteanu Cristina daniela
Olteanu Cristina daniela
24 days ago

România nu are ce cauta în războiul cu Ucraina
Sa nu uităm istoria,ce ne-a făcut Ucrainenii
E bucată din pământ românesc, luată abuziv

Gabriela Sebe
Gabriela Sebe
24 days ago

În primul rand nu nu ne dorim război. Americani sa să plece la ei în America sa se bata cu rusi pe partă cealaltă cu antractida și sa ne lase pe noi în pace ca de când suntem noi nu am atacat nici un stat doar ne-am aparat. SI să se tragă la răspundere cei vinovați ca se se adaugă aceste sisteme în tara.

Ionut
Ionut
24 days ago

eu masi Alis cu Rusia și asi vb sa îmi iau Moldova și teritoriale din Ucraina in napoi

Catrina Ovidiu
Catrina Ovidiu
24 days ago

Pace nu RAZBOI. PE IOHANIS NUL INTERESEAZA ROMÎNIA…NICI NU LA INTERESAT…CINE APARA TARA SI CU CE?

Marian-Valeriu Sopterean
Marian-Valeriu Sopterean
24 days ago

Jos.iohannis, trebuie chemat in instanta , dna-ul trebuie sa se autosesizeze !!!

Protopopescu Vasile
Protopopescu Vasile
24 days ago

Foarte bună abordarea domnului George Simion,sper că Rusia este destul de inteligentă și acționează cu profesionalism, știind că românii nu au nimic cu poporul rus și nici cu Rusia,ci prin obediența conducerii României trădătoare globaliste,pune poporul român într-o situație delicată,sper că acel sistem patriot să fie distrus înainte de a fi folosite.

Maria
Maria
24 days ago

Lupta pina la capat

Aloman
Aloman
24 days ago

Trebuie să avem o abordare chibzuită, înțeleaptă, față de războiul dintre ruși și ucraineni ,ei sunt frați și poate le luminează Dumnezeu mintea și se așeză la masa negocierilor!

DOINA ANDREI
DOINA ANDREI
24 days ago

Cărțile se fac de către alții, Romania trebuie doar sa execute,,, la cat sunt de incompetenți și slugarnici nici nu s-au un alt punct de vedere sau ceva de obiectat! Nu mai suntem Stat independent și suveran,,,!

Crăciun Sorina
Crăciun Sorina
24 days ago

Sunt deacord cu dumneavoastră, nu vă lăsați. Succes!✌️

Pîrvu Nicoleta
Pîrvu Nicoleta
24 days ago

Românii trebuie să’și dea seama că puterea actuală nu ne’a promis pacea niciodată. Auzim zi de zi despre noi scumpiri și tot felul de vești rele privitoare la inrăutățirea vieții românului.
Puterea abuzivă și coruptă de la Cotroceni se pregătește de război și aceasta o vedem la știri în fiecare zi spre frica , neliniștea și panica noastră.
* Să ne trezim și să ne ridicăm cu toții pt a ne salva .
* Singura șansă de a scăpa de războiul care nu ne privește este să avem ca președinte de dl George Simion.
Doamne ajută! Doamne, dă izbândă! 🙏🏻😇

Mariana
Mariana
24 days ago

Da, corect, nu este cazul sa ne implicam in acest război al ucrainenilor. Trădătorul de țară Iohannis, inca președintele nostru , nu își urmărește decât interesele proprii. Rusine!
Sa ne rugăm ca Dumnezeu sa protejeze Romania, sa nu îngăduie să se extindă acest război, sa ne deschidă, noua romanilor , ochii și inimile că sa înțelegem care este voia Sa pentru România! Uneste-ne in jurul Tau Doamne, ai mila de Romania și de români! Binecuvântează Doamne Romania! Dă-i înțelepciune lui George Simion și putere să lupte pentru români și Romania! Da-ne Doamne Dumnezeule un președinte și conducători credincioși cu dragoste și frica de Tine!

Prisacariu Mihai
Prisacariu Mihai
24 days ago

Pace dorim! 🇷🇴
Nu vrem război!
AUR până la capăt!🇷🇴

icaiconia
icaiconia
24 days ago

Normal. Nu vrem. Război. Noi. Vrem. PACE. Doamne ajuta 🙏 Oricum. Suntem. Siguri. Că. Aur. Va. Ești. George Simion. Președintele României. Mergem.
Până. La. Capăt. Doamne ajuta 🙏

Gîlcă Răducu
Gîlcă Răducu
24 days ago

Dorim pace țării noastre

Budica Stancu
Budica Stancu
24 days ago

Eu consider ca prin aceasta decizie , devenim o tinta directa ,in calitate furnizor de echipament militar!
Aceasta decizie ,pentru care Armata a fost impotriva, arata ca Romania este un stat condus de altcineva prin cei asa zisi alesi!
Astfel Marcel Ciolacu in calitate de sef de guvern sub presedentia lui Iohanis ,a tradat interesele celor care i-a votat!
Adica cei care nu vor razboi!
Marcel Ciolacu nu a avut nici o initiativa pentru PACE!
Este necesara o manifestatie europeana anti razboi!
Aprob pozitia AUR!

Ionela Covalciuc
Ionela Covalciuc
24 days ago

Pacea noastră este cea mai importantă dar să nu fim naivi ! Câtă vreme suntem cetățeni ai lui UE 🇪🇺 suntem obligați să ne conformăm 👋🏻

Cristin Ilie
Cristin Ilie
24 days ago

România nu are ce să caute în acest conflict sub nicio o formă. Nu furnizare armament ( mai ales rachete Patriot, etc.) sau , efectuarea de antrenamente pentru ucraineni . Nu sunt de acord nici cu tranzitul tarii noastre cu armament pentru Ucraina. Mai ales pentru cum se comportă cu românii care trăiesc în Ucraina și cărora li s-a interzis să mai vorbească limba română. Plus pentru ceea ce au făcut în Delta Dunării cu blocarea traficului. A se vedea acel “ accident “ naval ( din pdv al meu intenționat facut de Ucraineni. ) România 🇷🇴 merita mai mult respect în UE. Jos cu excursionistul Iohanis și cu hoața de Ursula cu vaccinurile de Covid pe care ni le-a băgat pe gât și asta cu sprijinul “ drogatului/ bețivului “ Câtu. Hai România la mai 👍🇷🇴🇷🇴

Sorina Murea
Sorina Murea
24 days ago

Și totuși, suntem în NATO..

Ionel
Ionel
24 days ago

Felicitării ideile tale sunt foarte bune pentru un stat „esuat”,vorba lui iohanes

Type at least 1 character to search
89
0
M-ar interesa părerea ta, te rog să comentezi.x
()
x