Solidar cu românii din Ucraina, părăsiți de lașii din fruntea României!

Aflat pe drumuri, în ultimele zile, am aflat de la românii din țară despre abuzurile la care sunt supuși românii din Ucraina de către regimul de la Kiev.

Începute cu condamnarea directorului școlii românești de muzică „Ciprian Porumbescu” din Herța, abuzurile au avut ca punct culminant încercuirea mănăstirii Bănceni de către trupe înarmate, ca și cum sfântul locaș ar fi fost un obiectiv militar, iar copiii îngrijiți acolo niște teroriști.

Pe această cale condamn cu asprime modul în care regimul de la Kiev calcă în picioare libertatea religioasă a românilor din Cernăuți și din toată Ucraina. Acest comportament este demn de Uniunea Sovietică, nu de Uniunea Europeană.

Mă declar solidar cu părintele episcop Longhin Jar și cu toți românii din Ucraina, așa cum au făcut-o zilele acestea mii de români pe rețelele de socializare.

Dar cine să-i audă?

„Patriotul” din fruntea Guvernului s-a lăudat că a obținut desființarea așa-zisei „limbi moldovenești”, dar protestul de-acum două zile al comunității românești din Ucraina arată că Marcel Ciolacu a MINȚIT.

Așa cum a mințit și cu numerarul, în privința agricultorilor români și cu multe altele.

În loc să ia atitudine, bărbătește, față de abuzurile la care sunt supuși compatrioții noștri bucovineni, conducerea statului român și slugile lor de presă au tăcut ca niște LAȘI ce sunt.

Abuzurile Kievului la adresa românilor trebuie să înceteze IMEDIAT! Biserica Ortodoxă Română trebuie să înceapă numaidecât demersurile pentru a se înregistra oficial, drept cult recunoscut , în Ucraina, iar Kievul trebuie să accepte, fără comentarii.

Zelenski să se țină de cuvânt și să elimine, rapid, așa-zisa „limbă moldovenească”, dacă vrea un parteneriat real cu România și românii.
În caz contrar, îi amintesc un vechi proverb românesc: cine seamănă vânt, culege furtună!

Abonare
Anunță-mă despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Type at least 1 character to search
0
M-ar interesa părerea ta, te rog să comentezi.x
()
x