
AUR, prezent pentru al treilea an la rând, în mod organizat, la Muntele Găina | FOTO & VIDEO
Îi felicit pe colegii mei, deputații Călin Matieș (Alba), Tiberiu Barstan (Hunedoara) și senatorul Andrei Dîrlău (Alba) pentru că au dus mai departe, alături de organizațiile județene, tradiția de a participa, pentru al treilea an consecutiv, în mod organizat, la Târgul de Fete de pe Muntele Găina, unde îl omagiem pe Avram Iancu, eroul nostru național.
Muntele Găina nu este doar un loc în care se strâng oameni, este un altar viu al românismului, un spațiu în care se aud, în același timp, și cântecele neamului, și glasul istoriei. De trei ani încoace, AUR e acolo, așa cum se cuvine: organizat, demn, cu tricolorul în mână și cu inima plină de respect pentru moștenirea noastră identitară.
Sunt mândru de colegii mei din organizațiile AUR din Alba, Hunedoara, Cluj și București, care au fost prezenți, din nou, la această ceremonie. Nu e vorba doar de cântec, joc și voie bună. E vorba de continuitate. De rădăcini. De credința că România trăiește prin obiceiurile și tradițiile sale, nu în ciuda lor.
La finalul ceremoniei, colegii mei au depus o coroană de flori la statuia lui Avram Iancu de pe Muntele Găina. Noi nu uităm. Nu ne rușinăm de trecut. Nu fugim de ceea ce suntem.
Avram Iancu e simbolul luptei drepte, al demnității și al jertfei pentru națiune!
@partidul_aur_oficialPrezenți, ca și în anii anteriori, la Târgul de Fete de pe muntele Găina – locul unde tradiția românească renaște, an de an, cu și mai multă forță. Din 1816 și până azi, moții, crișenii și românii din toate colțurile țării s-au adunat aici, pe cel mai înalt platou al Apusenilor, pentru a păstra vie o tradiție care ne unește. Aici, unde fetele își aduceau zestrea și năframa, unde feciorii căutau soții cu care să-și întemeieze o familie, românii au construit legături trainice și au pus bazele unor comunități întregi. Târgul de pe muntele Găina a fost și rămâne o „rețea socială” a vremurilor de demult, un loc al întâlnirii și al bucuriei românești. Suntem aici pentru că prețuim ce e al nostru. Pentru că ne mândrim cu tradițiile noastre. Pentru că România reală trăiește pe munte, în sate, în obiceiuri, în horă și în cântec.