vizită la aromânii din Albania

Aromânii din Albania: vizită la Fundația Nicolae Iorga din Saranda | GALERIE FOTO

Am fost în vizită la aromânii din Albania, la Fundația Nicolae Iorga din Saranda. Vă las mai jos câteva gânduri și o GALERIE FOTO

Fiind în Albania, la Saranda, vizită despre care v-am scris și AICI am avut onoarea și plăcerea de a merge la Fundația Nicolae Iorga, unde am fost primit de Pano Bakalli, președintele fundației.

Aici, așa cum au scris și gazdele mele pe pagina de Facebook a Fundației, s-a discutat despre situația aromânilor din Albania, despre sprijinul pe care aromânii îl așteaptă de la statul român, despre proiectele pe care Fundația Culturală Aomână „Nicolae Iorga” le-a desfășurat în ultmii ani, și despre posibilitățile de dezvoltare ale acestora.

 

”Domnul George Simion și-a exprimat admirația pentru activitățile pe care domnul Pano Baklii le-a susținut, promițând că va spijini, în continuare, activitățile asociațiilor aromâne din Balcani, dorind îmbunătățirea situație minorităților românești, care să se bucure de drepturi asemănătoare cu cele ale minorităților din România”.

Pano Bakalli mi-a mulțumit pentru vizită, precizând că Fundația Culturală Aromână „Nicolae Iorga” este deschisă pentru toți cei care doresc să se informeze cu privire la situația aromânilor din Albania, în vederea dezvoltății colaborărilor și parteneriatelor culturale și economice între comunitățile aromâne și instituțiile și organizațiile din România.

Abonare
Anunță-mă despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Type at least 1 character to search
0
M-ar interesa părerea ta, te rog să comentezi.x
()
x