Generalul Anton Rog, demisia! Cine a mandatat SRI să se transforme în Ministerul Adevărului?

Demisia lui Hellvig a fost un șoc pentru mulți. Și pentru observatori, dar și pentru oamenii sistemului! de unde și unele cutremure mai mici sau mai mari: demisii de miniștri, demascări ale unor jurnaliști sistemiști, războaie intestine între bandele de securici, toate având mize cât se poate de concrete: bani și putere.

Toate astea riscau să creeze o imagine de slabire a Sistemului, de instabilitate în rândul serviciilor, de ne-Securitate… sau de mai puțin securism în România. Or asta nu se poate!

Iată de ce a fost nevoie ca ieri ditamai Generalul SRI Anton Rog, șeful centrului național Cyberint, a ieșit în „presă” – pe „platforma educațională Stakeborg Academy”, ca păduchele în frunte, să ne spună să ne băgăm mințile în cap… totul e sub control!

Vă redau integral spusele Generalului ROG citate de Bogdan Tiberiu Iacob, spuse pe care vă rog să le citiți cu MAXIMĂ ATENȚIE:

„Generalul SRI Anton Rog, șeful centrului național Cyberint, anunță public că începînd cu alegerile de anul viitor nu se va mai putea repeta situația din 2020, cînd unele partide s-au folosit de campanii pe rețelele sociale pentru a manipula voturile cetățenilor, date fiind modificările recente ale legislației, care consideră asemenea manipulări drept atacuri la ordinea constituțională. Se poate lăsa și cu arestări” a mai avertizat generalul într-un interviu acordat zilele trecute platformei educaționale Stakeborg Academy.

Întrebat dacă un partid politic, fiind avansat ca exemplu numele AUR, folosește în alegeri serviciile unei agenții de social-media (precum una de la Iași) pentru a se promova electoral, provocînd un tăvălug, este finanțat, are consultanță etc din partea cuiva care e cunoscut drept potențial dușman, și folosește informațiile acestuia pe social-media, care ar fi mandatul Cyber Security în limitele căruia ar putea interveni pentru a contracara asta, generalul Rog a răspuns, precizînd că nu vorbește despre AUR, ci despre oricare partid, ”să zicem X”.

„Mandatul e simplu. Pe 14 martie, după ce a fost atacată la CCR legea securității și apărării cibernetice – e o Curte care acum văd că ține cu România – curtea a declarat legea constituțională în integralitatea sa. La art. 3 s-au adăugat trei litere. Litera ”p” e cea care se referă la acțiuni hibride, dezinformare, dar numai acelea care schimbă ordinea constituțională, și dacă discutăm despre alegeri, ne aflăm în această situație (”acțiuni derulate de către o entitate statală sau nonstatală, prin realizarea, în spațiul cibernetic, a unor campanii de propagandă sau dezinformare, de natură a afecta ordinea constituțională” n.n. ).

Deci din martie avem lege care ne obligă să acționăm. Ce face centrul în această situație? Dacă acea campanie e una de dezinformare, un atac hibrid la ordinea constituțională, adică influențează alegerile, influențarea însemnînd că voința electoratului, care e parte din constituție, este schimbată, adică votul nu mai e conform voinței fiecăruia și există influențe care conduc către alte procente și se schimbă ordinea constituțională, atunci noi ne folosim toate mijloacele și forța de care dispune serviciul de informații pentru a elimina acea amenințare. Asta înseamnă că contracarăm campania online, înseamnă că dacă discutăm de o agenție de informații sau de siteuri, le punem jos, cu ajutorul ANCOM, cu ajutorul directoratului național de cibernetică, în multe situații nici nu se știe că noi suntem în spate și facem toată treaba. Mergem către instituțiile care au atribuții de a le închide, le dăm toate informațiile, iar ele iau acele măsuri.

Dacă ajungem și la persoane despre care știm sigur că fac treburile alea, la fel, luăm în mai puțin de o oră un mandat pe securitate semnat electronic de director, de procuror, de procurorul general, de un judecător de la ÎCCJ. Nu se mai face nimic pe hîrtie, totul e electronic”

Ce am citit mai sus este dovada că binomul instituționalizat de #LegilePredoiu a devenit pe deplin funcțional.

De ce spun asta?

Pentru că Generalul Anton Rog, securiciul responsabil cu cenzurarea noastră, nu e nimeni altcineva decât soțul doamnei Rog, Lucia Tatiana Rog, una dintre cele mai respectate și, până acum, echilibrate judecătoare de la ÎCCJ, membră în Completul 2 de 5 judecători alături de Simona Elena Cîrnanru, Maria Francisca Vasile, Elena Barbu și Mircea Mugurel Șelea.

Din această perspectivă trebuie citit pasajul mai sus citat și mai ales aceste două propoziții:
„e o Curte (Constituțională) care acum văd că ține cu România” și
„luăm în mai puțin de o oră un mandat pe securitate semnat electronic de director, de procuror, de procurorul general, de un judecător de la ÎCCJ”.

Să o luăm pe rând.

Adică cum „e o Curte care acum văd că ține cu România”. Adică CCR în fosta componență „nu ținea cu România”??? Say what??? (vorba partenerului strategic) Ce informații are domnul ROG de spune așa ceva? Are informații, sau sunt doar aprecieri personale? Și dacă sunt aprecieri personale, ce competență are dl ROG și cum își permite să facă asemenea aprecieri și afirmații? Sau, Doamne ferește, este oare aceasta opinia doamnei judecător ÎCCJ ROG???

Mai grav, adică cum „luăm în mai puțin de o oră un mandat pe securitate semnat electronic de director, de procuror, de procurorul general, de un judecător de la ÎCCJ”. De unde știe el, Generalul SRI, cât de repede se mișcă procurorul? Sau judecătorul ICCJ? Sau poate știe tocmai, Doamne ferește!, pentru că stă în casă cu un judecător ÎCCJ… și nu orice judecător!

Nu voi mai insista acum… căci e clar pentru toată lumea!

Dar și mai clar este că, oricare ar fi situația, domnul General SRI Anton Rog este obligat să vină să dea clarificări. Sau, dacă nu vine iar la „platforma educațională Stakeborg Academy” de bună voie și din proprie inițiativă, atuncie ESTE OBLIGATORIU să fie chemat DE URGENȚĂ în fața comisiilor de control ale Parlamentului pentru a da explicații. Explicații pe larg și în detaliu!
De fapt toate întrebările de mai sus au un răspuns simplu:

DOMNUL GERENAL SRI ANTON ROG TREBUIE SĂ ÎȘI DEA DEMISIA!

Asta pentru a nu o forța pe distinsa lui soție să o facă, fiindcă ar fi o pierdere. Căci, dacă trăim într-o țară care vrea măcar să mai mimeze normalitate, este evident că unul din cei doi Rog trebuie să iasă din Sistem. Imediat!
De aceea, revin și spun: „Vă ROG, demisionați Domnule ROG!”, a scris Avocatul Dan Chitic.

Cine este SRI să determine ce are și ce nu are voie să influențeze „voința electoratului”?

În același interviu, generalul Rog susține că un partid ar putea duce acțiuni „care conduc către alte procente și se schimbă ordinea constituțională, atunci noi ne folosim toate mijloacele și forța de care dispune serviciul de informații pentru a elimina acea amenințare”. Întrebat, mai târziu, de un participant la dezbatere, care este diferența dintre „dezinformare” și „înflorire”, adică procedeul folosit des în campanii electorale, generalul Rog nu a putut oferi criterii clare. Nu asta este rolul campaniei electorale? Să influențeze „voința electoratului”?

În acest context, cine a împuternicit SRI să decidă ce este „dezinformare” într-o campanie electorală? Dacă afirmi că Guvernul PSD-PNL bagă România în război, fără nici un control democratic, și te opui, există riscul să vină SRI „să te ia”? Declarațiile lui Anton Rog sunt foarte grave, deoarece arată că SRI s-a erijat într-un „minister al adevărului” într-un dispreț fățiș față de lege și chiar de „ordinea constituțională” invocată de șeful CyberInt, care consfințește libertatea de exprimare.

SRI trebuie să se disocieze URGENT de afirmațiile generalului Anton Rog, iar comisiile parlamentului să-i cheme la explicații pe domnii din conducerea SRI care se ocupă cu „combaterea influențării voinței electoratului”.

Abonare
Anunță-mă despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Type at least 1 character to search
0
M-ar interesa părerea ta, te rog să comentezi.x
()
x