Comasarea alegerilor sau cum încearcă Ciolacu și Ciucă să scape basma curată! NU îi lăsăm!

Probabil ați tot auzit zilele acestea despre comasarea alegerilor, un nou tertip găsit de Ciolacu și Ciucă în încercarea de a salva anul electoral pentru PSD și PNL, partidele care ne-au distrus țara în ultimii 34 de ani.

Spunem un NU clar pentru comasarea alegerilor!

Privesc cu îngrijorare cum acești așa numiți lideri ai Coaliției de Guvernare încearcă, cu ultimele puteri, să se salveze. Vor să folosească primarii pentru a obține mai multe mandate la europarlamentare. Nu, români, nu îi lăsăm! Nu vrem să asistăm și să participăm la o reprezentare macabră a unei drame în care democrația și statul de drept sunt denigrate și supuse controlului unui grup infracțional, care pune în aplicare o lovitură de stat reală.

Pericolul pentru democrație este iminent, iar comasarea alegerilor încheie această operă de distrugere a mecanismelor democratice, atâtea câte mai sunt în România lui Ciolacu, Ciucă sau Iohannis.
„Democraţie”, acest cuvânt care nu le place celor trei, deși pe el trebuie să ne bazăm. Cu toții! Indiferent că suntem la putere sau în opoziție! Comasarea alegerilor este un demers discreţionar, unilateral şi antidemocratic al actualei puteri, elaborat fără consultarea societăţii civile.

Securizarea fotoliilor de șefi de partide îi determină pe Ciolacu și Ciucă să spună și să vrea lucruri trăznite și total neadevărate.

Simt că le scapă controlul, simt că românii s-au trezit, în sfârșit, și sunt deciși să ofere o schimbare în bine pentru ei și viitorul lor. Au mai încercat comasarea alegerilor și PDL-ul lui Traian Băsescu în 2012, PNL-ul lui Cîțu în 2022, al lui Ciucă în 2023, la fel dorește și PSD-ul lui Ciolacu în 2024. Nu le-a mers și nu le va merge! Nici de această dată!

Interesul politic meschin de a vă menţine la putere cu orice preţ vă împinge să încălcaţi cu bună ştiinţă practici europene în materie electorală.

Folosiți mereu aceleași argumente precum dificultățile economice și invocați anul dificil.

Păi, domnilor, afirmați că organizarea simultană a alegerilor ar reduce cheltuielile, dar în acelaşi timp aţi încurajat şi încurajaţi risipa banului public.

Marcel Ciolacu vrea să le ia și dreptul la alegeri libere românilor prin comasarea alegerilor

După ce PSD și PNL au luat românilor mai multe drepturi, cum ar fi dreptul la sănătate și dreptul la educație, Marcel Ciolacu vrea acum să le ia și dreptul la alegeri libere. Discută, la 34 de ani de la evenimentele din 1989, despre un drept fundamental, dreptul de a vota în alegeri libere, corecte, anunțate în avans, în baza unui sistem democratic.

Comasarea alegerilor este o măsură specifică ţărilor bananiere, nu ţărilor europene.

Pentru buna informare a Guvernului Ciolacu, amintim că printre recomandările Comisiei de la Veneţia formulate în Codul bunelor practici în materie electorală se numără şi următoarea:

„Elementele fundamentale ale dreptului electoral, în special, sistemul electoral propriu zis, componenţa comisiilor electorale şi constituirea circumscripţiilor electorale, nu trebuie amendate decât cel puţin cu un an înainte de alegeri, sau trebuie înscrise în constituţie sau formulate în formă de document cu un statut mai înalt decăt cel al unei legi ordinare”.

Mai mult, încă de acum 12 ani, din 2012, Curtea Constituțională a României a decis că propunerea de comasare a alegerilor este neconstituțională. Potrivit CCR, comasarea alegerilor locale și parlamentare ar putea crea dificultăți privind exercitarea dreptului de vot, care în final duc la restrângerea acestui drept, complexitatea și durata operațiunilor putând afecta procesul de vot.

De asemenea, potrivit fostului președinte al CCR, Augustin Zegrean, un astfel de demers nu ar sta în picioare la CCR. Potrivit acestuia, nu este doar o decizie a Curții Constituționale, ci și o recomandare a Comisiei de la Veneția, care spune ca alegerile să nu se amestece, să nu se facă în aceeași zi tot felul de alegeri și referendumuri toate laolaltă, pentru că cetățeanul trebuie să meargă acolo cu mintea limpede și să aleagă în mod conștient.

Domnul Marcel Ciolacu susține că este mai ieftin să avem alegeri comasate, dar știți ce ar fi, de fapt, mai ieftin pentru Româna? Să scăpăm de Guvernul Ciolacu.

PSD-PNL ne spun că este bine să avem alegeri cât mai rare pentru că, potrivit lor, campaniile electorale sunt dezbateri sterile și trebuie evitate. Domnule Ciolacu, așa ceva nu există! În 34 de ani de democrație în România, nu există nicio afirmație mai antidemocratică decât cea pe care PSD și PNL o fac astăzi.

Acum, după ce în România condusă de voi nu mai există dreptul la sănătate, dreptul la educație, dreptul la protecție socială, românilor să li se ia și dreptul la alegeri libere de către dictatorul Marcel Ciolacu?

Nu, AUR nu va permite acest lucru! Respingem ferm ideea că dificultățile economice, oricât de mari ar fi, pot fi înfruntate sau rezolvate prin diminuarea democrației. Dimpotrivă.

Respingem ferm ideea că simplificarea și diminuarea procesului electoral, inclusiv campania electorală, competiția politică și alegerile libere și corecte, ar fi soluții pentru orice, cu atât mai puțin pentru o criză economică.

Vom face tot ce ţine de noi pentru ca acest drept să fie restituit românilor şi vom încerca să aducem aminte „dictatorului” Marcel Ciolacu despre soarta altor dictatori care au vrut să ia drepturile oamenilor.

Responsabilitatea AUR este cel puţin să încercăm, împreună, să stopăm orice fel de derapaj democratic!

România s-a trezit, românii nu vă mai vor, iar teama aceasta vă face să vreți comasarea alegerilor…

Abonare
Anunță-mă despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Type at least 1 character to search
0
M-ar interesa părerea ta, te rog să comentezi.x
()
x