Despre crucile eroilor români de la Valea Uzului. Dacă vreți ca eroii români să mai aibă cruci la căpătâi, în 2024 e doar o singură soluție: AUR

Crucile eroilor români de la Valea Uzului au fost demolate. Probabil știți, ați auzit poate, ce s-a întâmplat recent la Valea Uzului. Dacă nu, vă spun acum: crucile eroilor români au fost scoase din pământ și duse la Bacău. Vă mai spun că, dacă vreți ca eroii români să mai aibă cruci la căpătâi, la anul, în 2024, e doar o singură soluție: AUR.

Vorbim aici despre crucile eroilor români. Constantin Toma, primarul orașului Dărmănești, a trimis în noaptea de miercuri spre joi la Cimitirul Valea Uzului o echipă care să demoleze crucile eroilor români.

Asta după ce, autorizaţia de construire emisă de Primăria Dărmănești pentru partea de pământ româneac din cimitirul militar Valea Uzului a fost declarată ilegală de instanțele de judecată, care au decis demolarea celor 50 de cruci de beton ale eroilor români construite cu fonduri guvernamentale. Deci, tot de la statul român. De la noi, de la voi, de la primarul care a decis demolarea lor fără să se zbată.

Operațiunea de demolare a crucilor eroilor români s-a finalizat în câteva ore, până dimineață. Surprinzător, nu? Dacă era vorba despre vreo altă ”lucrare” probabil dura săptămâni sau luni…

În Cimitirul Valea Uzului, se vor păstra doar steagurile Uniunii Europene și României. Monumentul construit va fi relocat în Dărmănești, iar crucile vor fi mutate în Cimitirul Eroilor din Bacău.

Am fost, imediat ce am aflat, la Valea Uzului. Șocanta știre se confirma: crucile eroilor români au fost scoase din pământ și duse la Bacău!

 

”În țara noastră acum nu mai suntem noi stăpâni!”

 

Imagine dezolantă a cimitirului fără crucile eroilor români de la Valea Uzului

Vă arăt cum arată acum cimitirul de la Valea Uzului, după scoaterea crucilor eroilor români:

 

 

”Trist!”

 

 

Țin să precizez că îi respect și pe etnicii maghiari și cred că toate etniile au dreptul de a-și plânge eroii, însă nu așa trebuia procedat, nu aceasta era calea de urmat. Soluții erau, existau, trebuia doar să se dorească.

Închei așa cum am început și vă spun, din nou, că dacă vreți ca eroii români să mai aibă cruci la căpătâi, în 2024 e doar o singură soluție: AUR!

Abonare
Anunță-mă despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Type at least 1 character to search
0
M-ar interesa părerea ta, te rog să comentezi.x
()
x