Trolii continuă să ne denigreze. Noi mergem înainte! Nu, nu am uitat! Și facem ceva concret

Citesc, cu stupoare că uit momente atât de importante din istoria României. Sunt denigrat și suntem denigrați, noi cei de la AUR, pentru că le este frică de noi. Ne acuză, folosesc troli care să împrăștie pe internet minciuni, dar, de fapt, ei nu văd ce facem noi concret. Sau, de fapt, nu vor să vadă.

Este vorba despre un material de presă, dacă pot să îl numesc așa care începe cu titlul: O tăcere zgomotoasă a „patrioţilor”. Îl găsiți AICI, deși nu țin neapărat să fac reclamă unor minciuni la adresa mea și a membrilor AUR. Însă, așa este etic. Nu cum fac ei…

Reiau doar un pasaj de acolo, cel în care se spune că ”În zilele în care ar fi trebuit să ne amintim, să vorbim despre nedreptatea uriaşă pe care vecinul de la est, URSS, ne-a făcut-o în urmă cu peste 80 de ani, în iunie 1940, când ne-a luat prin rapt teritorial Basarabia, Bucovina de Nord şi ţinutul Herţa, „patrioţii” aurari și șoșocari – cei care flutură demagogic harta României Mari la mitinguri, în încercarea de a crea tensiuni etnice româno-maghiare care să le justifice tezele ultranaţionaliste, de apărare a gliei şi neamului româneşti – nu au scos o vorbă pe acest subiect care nu e pe placul Moscovei”.

Și, ia să vedem! Am uitat? Nu am uitat?

Am luat cuvântul chiar pe 28 iunie!

 

Și pe pagina mea de Facebook trolii care ne acuză că suntem cu rușii au încercat-o, dar au și greșit, le-am și răspuns.

AUR face lucruri concrete

Țin să vă spun că toate mesajele lor denigratoare, fake news-uri, nu fac decât să ne ambiționeze și mai tare. Și, să facem lucruri concrete. Ca de exemplu:

În județul Suceava, la Tișăuți, va fi înființat Muzeul „Memorialul Golgota Bucovinei”. Acesta va prezenta istoria acestei părți a României, în perspectiva aniversării Centenarului Patriarhiei Române și a 250 de ani de la ocupația austriacă a Bucovinei și ruperea ei de Moldova.

Proiectul legislativ a fost propus de parlamentarii AUR și votat miercuri, 28 iunie,  în Parlamentul României.

Muzeul va aduce în atenția publicului istoria, cultura și tradițiile locuitorilor români din Bucovina, supraviețuitori sub diverse stăpâniri, prin organizarea unui departament de documentare-bibliotecă care sa dețină colecții de cărți, publicații si cataloage, studii de specialitate, monografii, albume, fotografii, alte documente și care să se ocupe de studierea, colecționarea, conservarea, etalarea și punerea în valoare a pieselor ce alcătuiesc patrimoniul.

De asemenea, se vor realiza, în condițiile legii, un Monument-memorial în memoria victimelor rezistenței anticomuniste din Bucovina cu spații expoziționale tematice și un Paraclis și celulă în circuit de vizitare la fosta închisoare Suceava.

”28 iunie 1940 a fost o zi de doliu pentru istoria poporului român, pentru că se pierdeau Basarabia, nordul Bucovinei și Ținutul Herța, iar noi avem datoria de a transmite generațiilor viitoare adevărul istoric”, a spus deputatul Florin Pușcașu.

Distribuie articolul pe Social Media
Abonare
Anunță-mă despre
guest
0 Comments
Cele mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Type at least 1 character to search
0
M-ar interesa părerea ta, te rog să comentezi.x
()
x