Marian Cucșa (Partidul Republican): „Solicit, de urgență, demisia generalului Anton Rog din toate funcțiile pe care le deține”

Marian Cucșa, președintele Partidului Republican, îi cere demisia generalului Anton Rog, șeful centrului Cyberint al SRI, după declarațiile pe care acesta le-a făcut privind implicarea în viitoarea campanie electorală a serviciului de informații.

Halucinant! Generalul SRI Anton Rog, director al Centrului Naţional Cyberint, amenință public partidele politice care nu sunt de partea sistemului! Astfel, potrivit generalului SRI, începând cu alegerile de anul viitor nu se va mai putea repeta situația din 2020, când unele partide s-au folosit de campanii pe rețelele sociale pentru a convinge românii să voteze, invocând modificările recente ale legislației, prin care consideră mesajele unor partide pot fi considerate drept atacuri la ordinea constituțională în mod total subiectiv de către oameni precum domnul Rog, care își doresc crearea unui nou câmp tactic.

Este înfiorător avertismentul pe care domnul Rog îl lansează public. În perioada în care am fost vicepreședinte al Comisiei de control a SRI din Parlamentul României, nu mi s-a întâmplat să văd o asemenea atitudine din partea reprezentanților serviciilor. Însă, observ că domnul Rog nu are niciun fel de rețineri când vine vorba despre încâlcarea tuturor principiilor democratice și constituționale.

În loc să se ocupe de gestionarea situației geopolitice, domnul Rog de la SRI se gândește cum poate reduce libertatea de exprimare, libertatea de opinie, dacă ea este contrară intereselor celor aflați la butoane.

În orice țară din lume reprezentanții serviciilor de informații se ocupă cu gestionarea problemelor geopolitice, cu siguranța națională. Numai la noi, indivizi precum generalul Rog își propun să creeze un nou câmp tactic și să restrângă libertatea românilor.

„Solicit de urgență domnului Anton Rog să își prezinte demisia din funcțiile pe care le deține. Totodată, condamn lipsa de reacție a Comisiei SRI a Parlamentului, care asistă impasibilă la un atac al generalului Anton Rog la ordinea constituțională din România. O astfel de gândire, precum cea a domnului Rog, reprezintă o amenințare pentru democrația din România și un pericol pentru viitoarele alegeri din 2024”, a reacționat Marian Cucșa.

O opinie asemănătoare a exprimat și avocatul Dan Chitic.

Post a comment:

Comment

Type at least 1 character to search
link partner best website game online: ligaciputra ligagg88 dolar138 gas138 kingceme hoki99 bos88 zeus138 sky77 gaspol168 slot5000 babe138 luxury12 indobet luxury111 elanggame