Țăranii României merită respectul nostru!

Țăranii din România sunt esențiali pentru economia noastră națională, însă sunt în continuare ignorați și afectați de măsuri care nu fac decât să le îngreuneze viața. De prea multe ori, acești oameni care muncesc din greu pentru a-și întreține familiile sunt tratați ca niște infractori. Este momentul să punem capăt acestei nedreptăți și să protejăm adevărații oameni ai pământului – țăranii români!

Vin în fața dumneavoastră pentru a vorbi despre un subiect deosebit de important – micii fermieri, țăranii din România. Ei sunt cei care muncesc din zori și până seara pentru a hrăni România și pentru a păstra vie tradiția agricolă a poporului nostru. Însă, din păcate, în loc să fie susținuți și respectați, țăranii români se confruntă cu o serie de măsuri care, mai degrabă, le fac viața imposibilă.

Vreau să încep prin a vă spune câteva lucruri despre realitatea cu care se confruntă un mic fermier din România. Este vorba despre un om simplu, care trăiește în mediul rural, care muncește pământul și crește animale. Acest om nu cere ajutoare sociale, nu trăiește din mâna statului, ci din munca lui cinstită.

Fermierul român de astăzi nu trăiește într-o viață de lux, nu trăiește într-o viață ușoară. Acesta muncește de dimineața până seara, indiferent de vreme, de anotimpuri și de dificultățile pe care le întâmpină în fiecare zi.

Și totuși, acest fermier se află în fața unui sistem care îl ignoră și îl încurcă în mod constant. Cei care guvernează România astăzi nu înțeleg cum trăiesc acești oameni, ce sacrificii fac ei pentru a-și întreține familiile. Mai mult, ei nu înțeleg că micii fermieri din România nu vând produse doar pentru a face bani, ci pentru a-și asigura supraviețuirea. Ceea ce se întâmplă acum este o realitate tristă și nedreaptă pentru acești oameni care sunt nevoiți să facă față unui sistem agricol care le pune piedici la fiecare pas.

Un exemplu clar al acestei politici aberante a fost proiectul pus în aplicare de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), care cere țăranilor care vând produse din propria producție să se înregistreze la direcțiile sanitar-veterinare și să plătească taxe suplimentare. Acesta este doar un exemplu de cum birocrația din România încurcă și pune piedici celor care vor să muncească și să își câștige existența. Este un proiect care nu face altceva decât să îngreuneze viața micilor fermieri și să le pună în pericol activitatea.

În numele protejării sănătății consumatorilor, statul român vrea să impună niște reglementări care sunt imposibil de respectat pentru marea majoritate a fermierilor. Acești oameni vând produse tradiționale, cum ar fi zacuscă, gemuri, legume și fructe, iar acum sunt obligați să respecte reglementări care le vor distruge activitatea. Trebuie să ne punem întrebarea: cine a cerut aceste măsuri? Este cineva care s-a plâns că zacusca de la țăran este periculoasă? Este cineva care a spus că legumele vândute pe marginea drumului sunt dăunătoare pentru sănătate? Desigur că nu!

Acești oameni trăiesc din munca lor, din micile lor gospodării, din vânzarea unui borcan de zacuscă sau a câtorva legături de legume. Dar, pentru a putea vinde, acum trebuie să se înregistreze, să plătească taxe și să se conformeze unor norme draconice care nu au nicio legătură cu realitatea de pe teren. Nimeni nu cere aceste reglementări. Țăranii nu cer acest control excesiv, nu cer să fie hărțuiți de autorități.

În plus, sunt sigur că ați observat cu toții că, de fiecare dată când statul pune reglementări suplimentare, acestea nu fac decât să îi afecteze pe micii fermieri, în timp ce marii producători, cei care vin din afaceri mari, nu sunt deranjați. De ce? Pentru că micii fermieri nu au capacitatea de a face față birocrației.

Nu au resursele necesare pentru a se înregistra și pentru a respecta toate aceste norme.

Și ce se va întâmpla atunci? Vom importa din ce în ce mai multe produse din afaceri mari sau din importuri ieftine, care nu respectă aceleași standarde și care sunt adesea pline de chimicale și substanțe periculoase. În loc să sprijinim producția internă și să susținem fermierii români, noi vom continua să importăm și să înghițim produse care nu respectă standardele noastre. De ce? Pentru că statul român preferă să sprijine marii jucători economici și nu micii fermieri.

Vreau să spun clar: sunt alături de micii fermieri din România! Vrem să protejăm acești oameni care muncesc din greu pentru a-și câștiga existența. Vrem să susținem micii fermieri prin politici corecte și echitabile, care să îi ajute să își vândă produsele fără a fi hărțuiți de birocrație. Nu vrem să îi lăsăm să se lupte cu un sistem care nu îi susține, ci care le pune piedici și le face viața mai grea.

Lupt pentru ca micii fermieri să nu mai fie hărțuiți de autorități și să își poată vinde produsele în mod liber, fără a fi nevoiți să se înregistreze și să plătească taxe inutile.

Este timpul ca România să înțeleagă că țăranii sunt cei care ne hrănesc și că trebuie să le oferim respectul și sprijinul de care au nevoie.

De asemenea, nu putem uita că România are un potențial agricol uriaș. Avem terenuri fertile, avem un climat favorabil și, cel mai important, avem oameni muncitori care iubesc pământul și care își doresc să își construiască un viitor în țara lor. Dar pentru a face acest lucru, acești oameni au nevoie de sprijin din partea statului. Nu trebuie să le fie pusă piedică la fiecare pas. Avem nevoie de politici care să sprijine agricultura și care să ajute micii fermieri să devină mai competitivi, mai eficienți și să își poată vinde produsele în mod corect.

Este timpul să punem capăt acestei politici de distrugere a micilor fermieri și să le oferim sprijinul pe care îl merită. În România, agricultura este o parte esențială a economiei noastre și trebuie să o protejăm.

Vom lupta pentru ca țăranii să nu fie lăsați în urmă, pentru ca aceștia să aibă acces la piață și pentru ca România să își păstreze produsele locale, sănătoase și naturale.

Distribuie articolul pe Social Media
Abonare
Anunță-mă despre
guest
0 Comments
Cele mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Type at least 1 character to search
0
M-ar interesa părerea ta, te rog să comentezi.x
()
x