Actuala conducere a UE merge pe calea totalitarismului

Zilele acestea, Uniunea Europeană, prin instituțiile sale arată de ce are nevoie de o reformă profundă și radicală.

Deși avem multe de împărțit cu Ungaria și Viktor Orban, nu pot să nu observ că Budapesta este pedepsită, în mod totalitar de către Uniunea Europeană pentru că are altă părere sau pentru că își vrea banii, care sunt de drept, ai săi.

Uniunea Europeană afirmă că una dintre valorile sale fondatoare este democrația. Despre ce democrație vorbim când este vorba să ameninți cu anularea dreptului de vot al unui stat membru, pentru că are altă opinie decât majoritatea?

Democrația înseamnă pluralism: înseamnă să auzim și ce nu ne place sau ce nu ne dorim.  Sub conducerea „luminată” a doamnei von der Leyen, democrația a ajuns precum libertatea de circulație, în pandemie: condiționată de aderarea la supunerea față de șefia Comisiei Europene.

Repet, aici nu este despre Orban sau despre Ungaria: este despre un principiu. Dacă azi i se întâmplă Ungariei, înseamnă că mesajul e că orice țară își exercită drepturile suverane consfințite prin tratate va fi tratată la fel.

Nu pot să trec peste ceea ce s-a întâmplat în Polonia, acolo unde conducerea pro-UE a lui Donald Tusk a pus poliția pe presă, ocolește legea și este sancționată de Instanța Supremă, dar Bruxelles-ul tace.

Unde sunt vocile oripilate privind încălcarea evidentă și strigătoare la cer a statului de drept? Unde sunt ambasadele, unde sunt apărătorii democrației, ONG-urile pline de principii? Liniște. Mesajul pe care-l transmite Bruxelles-ul este că orice abuz este acceptabil, atâta vreme cât este făcut de oamenii săi.

Nu în ultimul rând, observ că s-a dezlănțuit iar tăvălugul împotriva libertății de exprimare. Sub pretextul combaterii „limbajului urii”, poți fi pedepsit acum și dacă exprimi adevărul biologic conform căruia există doar bărbați și femei sau că un bărbat nu se poate „transforma” în femeie.

Toate astea, sub privirile complice ale europarlamentarilor români, trimiși acolo să ne reprezinte interesele.

Avem nevoie de reprezentanți noi, avem nevoie de bărbați și femei capabili să lupte pentru România la Bruxelles, nu de slugile pe care le-au trimis acolo cei de la PSD și PNL.

Dacă nu ne trezim la europarlamentarele din iunie poate fi prea târziu!

România nu trebuie să mai intre sub o dictatură imperială. Sub nicio formă!

Abonare
Anunță-mă despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Type at least 1 character to search
0
M-ar interesa părerea ta, te rog să comentezi.x
()
x