Unirea Basarabiei cu România

106 ani de la unirea Basarabiei cu România. Să păstrăm vie flacăra Unirii!

Astăzi, la aniversarea celor 106 ani de la unul dintre cele mai semnificative momente din istoria noastră națională – unirea Basarabiei cu România – este timpul să ne amintim de eroii care au făcut posibil acest ideal.

În 27 martie 1918, Sfatul Țării din Chișinău, condus de personalități marcante precum Ion Inculeț, Pantelimon Halippa și Daniel Ciugureanu, a votat pentru unirea Basarabiei cu România, țara mamă. Ei, împreună cu colegii lor, au arătat lumii întregi ce înseamnă curajul, viziunea și dragostea de țară.

Această zi de sărbătoare ne reamintește de datoria noastră de a nu uita niciodată sacrificiile făcute de înaintașii noștri pentru idealul Unirii. În același timp, ne confruntăm însă cu provocări contemporane care ne testează hotărârea și unitatea. De exemplu, Rusia, cu tendințele sale imperialiste, continuă să reprezinte o amenințare la adresa visului nostru de completare a Unirii.

Prezența militară nejustificată în regiunea transnistreană sau încercările de destabilizare politică și economică, sunt doar câteva dintre tacticile folosite pentru a menține Moldova departe de România.

Această ingerință externă nefastă trebuie condamnată ferm și combătută cu toate mijloacele democratice de care dispunem.

De asemenea, nu putem ignora inacțiunea sau complicitatea unor figuri politice contemporane care, din diferite motive, stagnează procesul de Unire. Această atitudine nu face decât să întârzie împlinirea visului nostru comun, un vis pentru care eroii noștri naționali au luptat cu înverșunare.

Unirea Basarabiei cu România: mergem împreună până la capăt

Astăzi, ne reînnoim angajamentul față de idealul Unirii. Inspirându-ne din spiritul neînfricat al lui Ion Inculeț, Pantelimon Halippa și Daniel Ciugureanu, să lucrăm împreună pentru o Românie Mare, unită și puternică. Să le onorăm memoria nu doar în cuvinte, ci și prin acțiuni concrete care să ne apropie de ziua în care Basarabia va fi din nou parte integrantă a României.

Să păstrăm vie flacăra Unirii și să luptăm, așa cum au luptat ei, pentru libertate, dreptate și unitate națională.

Doar împreună, ca un singur popor, putem merge până la capăt și putem face față provocărilor și să ne împlinim destinul comun!

Abonare
Anunță-mă despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Type at least 1 character to search
0
M-ar interesa părerea ta, te rog să comentezi.x
()
x