Conferință de presă George Simion | VIDEO

Conferință de presă George Simion. Am susținut marți, 20 februarie 2024, alături de colegii din AUR, o conferință de presă în Parlamentul României.

Conferință de presă George Simion. I-am îndemnat pe toți românii patrioți, indiferent de culoarea politică, să se alieze la alegerile locale împotriva reprezentanților PNL-PSD, cei care țin România în subdezvoltare de mai bine de 30 de ani.

Am condamnat decizia analizată în coaliție de a comasa alegerile, în ciuda prevederilor constituționale.

Așa cum deja știți, peste 150 de aleși locali sătui de actuala guvernare au decis să se alăture Alianței pentru Unirea Românilor.

Nu mă interesează decât să pun stop acestei coaliții contra naturii, care dorește să fie la putere încă 10 ani de acum înainte. Voi face orice gest politic necesar, lăsând interesele partidului meu mai prejos, pentru a ne lupta cu ei. Să vină cu candidați comuni, noi o să ne luptăm în satele și orașele țării și la alegerile locale, indiferent că sunt în iunie sau septembrie

Medicul Tudor Ciuhodaru este pregătit să candideze la Primăria Iași, susținut de AUR, împotriva penalului Mihai Chirica, așa cum îl susținem pe deputatul Sabin Sărmaș pentru primăria municipiului Cluj.

În privința alegerilor prezidențiale, am anunțat că AUR va avea candidat propriu, însă acesta va fi anunțat în luna iunie, în urma unei curse interne.

VIDEO Conferință de presă George Simion

În privința Republicii Moldova, am spus ceea ce simt, că nu este o țară, ci este un stat. Urăsc hotarul nedrept de la Prut. Nu văd niciun argument pentru ca al doilea stat românesc să continue să existe în altă componență decât în componența țării mame și nu îmi doresc perpetuarea unei statalități moldovenești diferite de România. Eu iubesc România de la Nistru până la Tisa.

Așa m-au învățat bunicii că e corect, așa am auzit la Grigore Vieru, la Ion și Doina Aldea-Teodorovici, la Adrian Păunescu, la Dumitru Matcovschi, la Leonida Lari, la Ion Ungureanu și la atâția și atâția eroi ai românității de dincolo de Prut și nu voi înceta să afirm acest adevăr istoric pe care l-am scris pe toate zidurile și în toate inimile de pe ambele maluri ale Prutului: Basarabia e România.

Abonare
Anunță-mă despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Type at least 1 character to search
0
M-ar interesa părerea ta, te rog să comentezi.x
()
x